Πολιτική

Στο Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας – Συναντήσεις με Ολάντ και οικονομολόγους

Ο Αλέξης Τσίπρας ταξίδεψε στο Παρίσι όπου θα πάρει μέρος στην Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Παράλληλα θα έχει μια σειρά από συναντήσεις.

Βασικό θέμα της Συνέλευσης όπου θα συμμετάσχει και ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία, στα Δυτικά Βαλκάνια και στην μετανάστευση.

Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, θα συναντηθεί με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, καθώς και τους οικονομολόγους Τομά Πικετί και Γκάμπριελ Ζούκμαν, με τους οποίους θα συζητήσει για το κοινωνικό κράτος, την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και την προοδευτική οικονομική διακυβέρνηση.

Επιπλέον ο κ. Τσίπρας θα συνομιλήσει με 30 Γάλλους ακτιβιστές και ακτιβίστριες στο forum «Académie des Futurs Leaders» για τις εξελίξεις στην Ευρώπη, τις σύγχρονες προκλήσεις και πολιτικές, καθώς και τη σημασία που έχει η ενότητα και συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στη συμμαχία Δεξιάς/Ακροδεξιάς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: 2 δισ. € τους επόμενους μήνες για στήριξη εισοδήματος - Έκτακτη ενίσχυση για κτηνοτρόφους που έχασαν ζώα από ευλογιά, νέα μέτρα για το στεγαστικό
«Επιλέγω συνειδητά να μη σχολιάσω τίποτα δημόσια απ'όσα λέει ο Αντώνης Σαμαράς» - «Εγώ δεν θα έμπαινα σε πλοίο με καπετάνιο που το έριξε στα βράχια» είπε για τον Αλέξη Τσίπρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΕΡΤ
196
Το «φάντασμα» της ακυβερνησίας μετά τις εκλογές και η ανησυχία του ΠτΔ – Τα σενάρια για την ημερομηνία των εκλογών
«Ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας περιλαμβάνει το ενδιαφέρον για την πολιτική σταθερότητα και θα ήταν θεσμικά μυωπικό, ίσως και ανεύθυνο να αποφύγει να επισημάνει τον κίνδυνο της αστάθειας»
Κωνσταντίνος Τασούλας 9
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Μαξίμου: «Να ανέβει το ελληνικό τένις ακόμα πιο ψηλά»
Στις 8 Νοεμβρίου, ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Ιταλό Λορέντζο Μουζέτι στον τελικό του ATP 250 της Αθήνας, κατακτώντας στα 38 του χρόνια τον 101ο τίτλο του στο ανδρικό tour
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σέρβος πρωταθλητής του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς
9
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου απορρίπτει τα σενάρια συνεργασίας με τον Αντώνη Σαμαρά: «Τον εκτιμώ αλλά είμαστε αυτόνομοι»
«Σε κάποια πράγματα από αυτά που που λέει ο Αντώνης Σαμαράς, συμφωνώ», σχολίασε η πρόεδρος της Φωνής Λογικής - Τι είπε για την εξέγερση των μεταναστών στη δομή φιλοξενίας στις Σέρρες
Αφροδίτη Λατινοπούλου