Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός

– Με αστεία για την γραβάτα που είχε υποσχεθεί να φορέσει όταν θα βγεί η χώρα από τα Μνημόνια ξεκίνησε η συνομιλία Τσίπρα – Παυλόπουλου
– Ο πρωθυπουργός μίλησε για νεα σελίδα για την χώρα μετά την συμφωνία
– Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την στήριξη
– «Εκανα αυτό που θα έκανε ο καθένας στην θέση μου», απάντησε ο Προκόπης Παυλόπουλος
– Τι απάντησε στους δημοσιογράφους για το πότε θα φορέσει την γραβάτα

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα του Eurogroup. Η συζήτηση ξεκίνησε με τα γνωστά αστεία περί γραβάτας. «Δεν θα την γλιτώσω. Την γραβάτα θα την φορέσω», είπε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Παυλόπουλος θυμήθηκε ότι πολλοί έχουν κάνει δώρα στον πρωθυπουργό με πρώτο τον Ματέο Ρέντσι. «Μου έχουν δώσει όλοι, αλλά…», είπε ο πρωθυπουργός και στην συνέχεια πρόσθεσε: «Δυστυχώς τα στοιχήματα πρέπει να πληρώνονται όταν κερδίζονται. Θα πρέπει να βρω πουκάμισο γιατί δεν έχω ανοικτό πουκάμισο». Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιστορική την συμφωνία για το ελληνικό χρέος. «Το ελληνικό χρέος καθίσταται βιώσιμο, αυτή είναι μια σημαντικά εξαιρετική εξέλιξη», είπε χαρακτηριστικά. Μίλησε ακόμα για μια συμφωνία που ανταποκρίνεται στο ηθικό χρέος των εταίρων μας απέναντι στις θυσίες του ελληνικού λαού. Ο πρωθυπουργός είπε ότι ανοίγει μια νεα σελίδα για την χώρα και πρόσθεσε ότι ήθελε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι ο πρώτος στον οποίο θα μεταφέρει και θα παρουσιάσει με κάθε επισημότητα τις λεπτομέρειες. «Είχατε δίκιο», του είπε όταν λέγατε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε μεταξύ άλλων: «Έκανα αυτό που θα έκανε καθένας στη θέση μου, κάθε Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Έκανα το χρέος μου, αυτό επέβαλε και η συγκυρία αλλά και η ιστορία και η προοπτική της χώρας».

Βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους ποτέ θα φορέσει τη γραβάτα και εμφανώς ευδιάθετος, απάντησε «όταν τη βρω».

Δείτε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις