Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Stop στην εσωστρέφεια του ΣΥΡΙΖΑ με «σκιώδη» κυβέρνηση και παραινέσεις Τσίπρα

Stop στην εσωστρέφεια του ΣΥΡΙΖΑ με «σκιώδη» κυβέρνηση και παραινέσεις Τσίπρα

Τέλος στην εσωστρέφεια που επικρατούσε τα τελευταία εικοσιτετράωρα στον ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να βάλει χθες ο Αλέξης Τσίπρας με λόγια και έργα. Σύμφωνα με πληροφορίες σε σύσκεψη που έγινε χθες στην Κουμουνδούρου ζήτησε από τους συνεργάτες του να κλείσουν τα θέματα τα οποία δημιουργούν διαφωνίες αφού ακόμα δεν έχει ξεκινήσει ο διάλογος για το τι είδους κόμμα θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε μάλιστα ότι τη συγκεκριμένη στιγμή οι πολίτες θα έπρεπε να ασχολούνται μόνο με τις πολιτικές κωλοτούμπες της κυβέρνησης για το θέμα των Πρεσπών και τη μείωση της φορολογίας ενώ παρακολουθούν το τι συμβαίνει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι το ποσοστό που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες σε ένα κομμάτι της κοινωνίας για την επόμενη μέρα και αυτό οφείλουν όλοι να το σεβαστούν.

Μετά από αυτά, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το σχήμα με το οποίο θα κάνει αντιπολίτευση στην ΝΔ που κατά κοινή ομολογία είναι ένα σχήμα ηρεμίας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ενώ παράλληλα μέσα από αυτό αναμένεται να αναδειχθούν και νέα πολιτικά στελέχη.

Τα 32 στελέχη που έχουν αναλάβει αντίστοιχους τομείς προέρχονται απ’ όλες τις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ενώ εκπροσωπούν νομούς και περιοχές της Ελλάδας που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ρίξει το βάρος του.

Η τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ως τομεάρχη στο υπουργείο Οικονομικών και της Κατερίνας Παπανάτσιου ως αναπληρώτριας δεν αποτελούν είδηση. Η επιστροφή του  Τρύφωνα Αλεξιάδη ως αναπληρωτή τομεάρχη στο εν λόγω υπουργείο έχει την σημασία του καθώς ο τελευταίος γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στο ευαίσθητο κεφάλαιο που έχει να κάνει με τα φορολογικά.

Η τοποθέτηση του Γιάννη Ραγκούση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θεωρείται ως κίνηση ματ αφού ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να βάλει απέναντι στον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοίδη έναν πρώην σύντροφο του. Ιδιαίτερα ικανός και γνώστης των θεμάτων είναι ο αναπληρωτής για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιώργος Ψυχογιός, δικηγόρος, βουλευτής Κορινθίας.

Ως σίγουρες λύσεις χαρακτηρίζουν στελέχη του κόμματος την τοποθέτηση του Θοδωρή Δρίτσα στον τομέα της Εθνικής Άμυνας και του Νίκου Φίλη στο Παιδείας μαζί με την αναπληρώτρια Μερόπη Τζούφη.

Click4more: «Σκοτωμός» στον ΣΥΡΙΖΑ για τη… διεύρυνση! Τσίπρας: Άντε μην τα πάρω στο κρανίο

Στο Εσωτερικών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να βάλει τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ Χρήστο Σπίρτζη και αναπληρωτή τον εκρηκτικό Παύλο Πολάκη ο οποίος όμως έχει στενές σχέσεις με την αυτοδιοίκηση. Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι πέρα από την παρακολούθηση του υπουργείου, τα δύο αυτά στελέχη να κάνουν άνοιγμα στους παράγοντες της αυτοδιοίκησης με σκοπό ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει μελλοντικά πρόσβαση στους δήμους και τις περιφέρειες ώστε στην επόμενη φάση να αποτελέσουν και πυρήνες γύρω από τους οποίους θα συσπειρωθούν οι φίλοι και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Δύο στελέχη, ο αναπληρωτής τομεάρχης στο Οικονομίας Γιώργος Τσίπρας και ο τομεάρχης Πολιτισμού Πάνος Σκουρολίακος, προέρχονται από την περιφέρεια Αττικής (όπου ήταν υποψήφιος και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ) και στις εκλογές έδωσε ιδιαίτερα υψηλό ποσοστά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αξιοποίησε ακόμα ως αναπληρωτή τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης τον προερχόμενο από τους ΑΝΕΛ Βασίλη Κόκκαλη ενώ στο Τουρισμού τοποθέτησε την Κατερίνα Νοτοπούλου.

Τομεάρχη στα θέματα αθλητισμού ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε τον στενό του συνεργάτη Γιάννη Μπουρνούς. Με αυτή την κίνηση ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να δείξει ότι θα παρακολουθεί στενά τα θέματα που έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό. Στο Ψηφιακής Πολιτικής τομεάρχης τοποθετήθηκε ένας νέος ηλικιακά βουλευτής ο Μάριος Κάτσης.

Click4more: «Σφαγή» στον ΣΥΡΙΖΑ για τον… μετασχηματισμό!

Λογικές και σε ένα βαθμό αυτονόητες θεωρούνται οι τοποθετήσεις του Νίκου Παππά ως τομεάρχη Οικονομίας, του Γιώργου Κατρούγκαλου στο Εξωτερικών με αναπληρώτρια ευρωπαϊκών υποθέσεων την Σία Αναγνωστοπούλου, της Έφης Αχτσιόγλου στο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με αναπληρώτρια για τα θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας τη Θεανώ Φωτίου.

Στο Υγείας τομεάρχης είναι ο Ανδρέας Ξανθός και αναπληρωτής ο Ανδρέας Μιχαηλίδης ενώ στο Ενέργειας τομεάρχης είναι ο Σωκράτης Φάμελλος με αναπληρώτρια για θέματα Περιβάλλοντος την Χαρά Καφαντάρη.

Τομεάρχης Δικαιοσύνης είναι ο  Σπύρος Λάππας και αναπληρώτρια για θέματα ΜακεδονίαςΘράκης η Δώρα Αυγέρη.

Στο ΥποδομώνΜεταφορών τοποθετήθηκε ο Γιώργος Βαρεμένος με αναπληρώτρια για θέματα Μεταφορών την Θεοπίστη Πέρκα ενώ στο Ναυτιλίας ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης θα είναι ο Σταύρος Αραχωβίτης.

Συντονιστής ΕΠΕΚΕ θα είναι ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις