Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Στουρνάρας: Είμαστε έτοιμοι για την έλευση της τρόικας

Στουρνάρας: Είμαστε έτοιμοι για την έλευση της τρόικας

Ολοκληρώθηκε η νέα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα η συζήτηση αφορούσε την πορεία του προϋπολογισμού, την προετοιμασία της κυβέρνησης ενόψει της άφιξης της τρόικας αλλά και τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την καλύτερη αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων.

Σύμφωνα μάλιστα με τον υπουργό Οικονομικών η κυβέρνηση είναι έτοιμη για την έλευση της τρόικας.

Η νεα ημερομηνία σταθμός θεωρείται η 12η Απριλίου όταν στο Eurogroup που έχει ορισθεί θα κριθούν πολλά για την εκταμίευση των δόσεων.

Με τις εκτιμήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας η “μαύρη τρύπα” στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, την οποία ο κ. Στουρνάρας πάντως διέψευσε σήμερα, φτάνει το 1 δισ. ευρώ.

Τι σημαίνει αυτό; Νεα μέτρα!  Η τρόικα θα φτάσει στην Αθήνα στις 4 Απριλίου και από την επίσκεψη αυτή θα κριθούν πολλά. Κυρίως όμως η δόση των 2,8 δισ.

Το κυβερνητικό επιτελείο πρέπει να έχει βρει λύσεις για τα εξής: Απολύσεις στο Δημόσιο και χαράτσι. Ειδικά για το πρώτο, η τρόικα απαιτεί 26.000 απολύσεις ενώ το θέμα της κινητικότητας και της αξιολόγησης είναι στον αέρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κεδίκογλου: Μέσω ΔΕΗ και φέτος το χαράτσι αλλά αισθητά χαμηλότερο
 

Ξανά στο τραπέζι οι απολύσεις στο Δημόσιο – Έρχεται η τρόικα, τρέχουν να κλείσουν τις τρύπες με φόρους

Νέα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη

Στουρνάρας: Δεν έχει λήξει το θέμα με το χαράτσι

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε