Πολιτική

Στυλιανίδης σε Τσίπρα: Πες τα στη Ολομέλεια, η Επιτροπή τα έχει συζητήσει

Απάντηση στην επιστολή του Αλέξη Τσίπρα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και το άρθρο 86 (νόμος περί ευθύνης υπουργών) έστειλε ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής, Ευριπίδης Στυλιανίδης. Διαμηνύει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως ό,τι θέλει, μπορεί να το πει στην Ολομέλεια.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, θέτοντας το ζήτημα της ερμηνευτικής δήλωσης στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, την οποία είχε εισάγει (ως κυβέρνηση) ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας τον κίνδυνο της παραγραφής της υπόθεσης Novartis.

Click4more:Οργή στη Βουλή για την επιστολή Τσίπρα για την Αναθεώρηση του Συντάγματος

Απαντώντας στον πρώην πρωθυπουργό, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, αναφέρει πως «δεν θα μπορούσε να γίνει συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος για τα θέματα που θίγετε διότι ήδη είχαν συζητηθεί εξαντλητικά, ενώ το θέμα της σημερινής ημερήσιας διάταξης ήταν η ψηφοφορία επί των προτάσεων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για τη διατύπωση του περιεχομένου των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος».

«Η επί της ουσίας συζήτηση για τα θέματα που θίγετε διεξήχθη προηγουμένως διεξοδικά στη σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής στις 17.10.2019 όπου όλες οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες υποστήριξαν τις θέσεις τους», επισημαίνει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Στυλιανίδης και προσθέτει: «Παρά ταύτα, το Προεδρείο της Επιτροπής αποφάσισε τη διανομή της επιστολής σας σε όλα τα μέλη του και έδωσε κατ’ εξαίρεση τη δυνατότητα στους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων να τοποθετηθούν πολιτικά. Σε κάθε περίπτωση, η Ολομέλεια που ακολουθεί δίνει τη δυνατότητα για τοποθετήσεις επί της ουσίας».

«Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου καταθέτουμε την Έκθεση της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος που προέκυψε μετά από ένα γόνιμο, δημοκρατικό και υψηλού επιπέδου διάλογο, ο οποίος ευχόμαστε να διεξαχθεί και στην Ολομέλεια», καταλήγει ο κ. Στυλιανίδης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά ΕΛΑΣ για δήλωση Μπίστη: «Είναι επίσημη θέση ότι δεν πρέπει να προχωρήσει το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου;» 
Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά διευκρινίσεις από το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, μετά την ανάρτηση για την ηλεκτρική διασύνδεση και τα περί «win win» λύσεις με την Τουρκία
Νίκος Μπίστης
Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για τα περί τροπολογίας υπέρ Ντίλιαν: «Κατεβαίνετε τα σκαλοπάτια της απελπισίας μετά από κάθε δημοσκόπηση»
Κυβερνητικές πηγές απορρίπτουν τις αιχμές της Χαριλάου Τρικούπη περί τροπολογίας για τον Ταλ Ντίλιαν, κάνοντας λόγο για θέμα που έχει επανειλημμένως διαψευστεί
Μέγαρο Μαξίμου
ΠΑΣΟΚ: «Αληθεύει η μεθόδευση να πέσει στα μαλακά ο Ισραηλινός απόστρατος που εκβιάζει δημόσια τον πρωθυπουργό;»
Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση για τις πληροφορίες περί τροπολογίας υπέρ του ιδρυτή της Intellexa, κάνοντας λόγο για «ύστατο σκαλοπάτι παρακμής»
Γραφεία ΠΑΣΟΚ, Χαριλάου Τρικούπη