Πολιτική

Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας: Διαφώνησαν με το «καλημέρα» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Σε υψηλούς τόνους και παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής η συζήτηση για την κύρωση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας.

Η συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα – Γαλλία κάνει λόγο για την εγκαθίδρυση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια και την προμήθεια των φρεγατών Belharra.

Με την έναρξη της συνεδρίασης έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον να πάρουν τον λόγο στην σημερινή συνεδρίαση πολλοί βουλευτές ενώ ίσως τοποθετηθεί και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος

Με την έναρξη της συνεδρίασης στην Επιτροπή έπεσαν ήδη οι πρώτες “τορπίλες” διαφωνίας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνεί με την Συμφωνία ζήτησε στην συνεδρίαση της Ολομέλειας που θα διεξαχθεί την Πέμπτη να μην λάβουν τον λόγο μόνο οι  πολιτικοί αρχηγοί και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι όπως προβλέπει ο ΚτΒ για τις Κυρώσεις αλλά να γίνει διευρυμένη συζήτηση όπως είχε γίνει στην συμφωνία των Πρεσπών. Το θέμα βέβαια αυτό, δεν είναι θέμα απόφαση της Επιτροπής αλλά της ΔτΠ όπου θα λάβει την σχετική απόφαση.

Από την άλλη ο εισηγητής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, με την έναρξη της συνεδρίασης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα να φέρουν τις αποδείξεις σε όσα ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνος Σκουρλέτης, περί υποψιών και σκιών μιζών πίσω από αυτή την συμφωνία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για αναβάθμιση από Fitch: Στόχος μας είναι να γίνουμε μια οικονομία κατηγορίας Α
«Η εμπιστοσύνη των ξένων αγορών και επενδυτών προς το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας είναι αυτή που δίνει το σήμα ότι διαθέτουμε ένα όλο και πιο ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 16
Στην Αθήνα σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Τασούλα, στο επίκεντρο η ενέργεια
Στις 13:45 ο Ουκρανός πρόεδρος θα φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, μετά τη συνάντηση που θα έχει στις 13:00 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
37
Ζελένσκι: «Η Ελλάδα μεγιστοποιεί τις επιλογές μας για την προμήθεια φυσικού αερίου» – Η επίσκεψή του την Κυριακή στην Αθήνα επισφραγίζει τη συμφωνία
Το LNG που εισάγεται στην Ελλάδα θα διανέμεται μέσω του Κάθετου Διαδρόμου, αγωγού που συνδέει την Ελλάδα με Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, αλλά και την Ουκρανία
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
124