Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Συμφωνία – Φάιμαν: Ευκαιρία για επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα

Συμφωνία – Φάιμαν: Ευκαιρία για επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα

Τη θέση ότι η νέα ελληνική πρόταση αποτελεί ευκαιρία, η οποία θα πρέπει να αξιοποιηθεί σοβαρά, διετύπωσε σήμερα ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε μία πρώτη τοποθέτησή του, μετά τη χθεσινοβραδινή κατάθεση της νέας πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης.

«Δεν υπάρχει ακόμη αποτέλεσμα, αλλά υπάρχει η ευκαιρία για μία συμφωνία και αυτή η ευκαιρία πρέπει να αξιοποιηθεί σοβαρά» αναφέρει σε δήλωσή του, υπογραμμίζοντας ότι «οι εποικοδομητικές δυνάμεις θα πρέπει τώρα να είναι ισχυρότερες από εκείνες, οι οποίες δεν θέλουν, σε καμιά περίπτωση, μία λύση».

Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο και αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών, «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από αυτή την κρίση πλήττονται οι φτωχότεροι του ελληνικού πληθυσμού. Γι’ αυτό είναι υποχρέωσή μας να αξιοποιήσουμε εποικοδομητικά αυτή την τελευταία ευκαιρία».

Χθες, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της αυστριακής Βουλής για το θέμα της Ελλάδας, ο κ. Φάιμαν τόνισε ως κοινό καθήκον την αξιοποίηση και της τελευταίας στιγμής, ενώ επεσήμανε πως σαφής στόχος της αυστριακής κυβέρνησης είναι ο σεβασμός απέναντι στους ανθρώπους στην Ελλάδα και η κοινωνική εξασφάλισή τους, «και ως εκ τούτου είναι άχρηστες προτάσεις για παραπέρα μείωση των κατώτατων συντάξεων».

Επίσης, απηύθυνε έκκληση στους Αυστριακούς βουλευτές, σε περίπτωση που υπάρξει ένα αξιόπιστο και ρεαλιστικό πρόγραμμα που θα δίνει ευκαιρίες, να ταχθούν στο πλευρό του ελληνικού λαού και να υπερψηφίσουν το πρόγραμμα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε