Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Συμφωνία για το προσφυγικό: Τι έδωσε και τι κέρδισε η Ελλάδα! Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens “αποθέωσε” την Μέρκελ

Συμφωνία για το προσφυγικό: Τι έδωσε και τι κέρδισε η Ελλάδα! Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens “αποθέωσε” την Μέρκελ

Μπορεί η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ να κράτησε πολλές ώρες, όμως είχε αποτέλεσμα… μιας και οι ηγέτες της ΕΕ κατέληξαν σε συμφωνία για το προσφυγικό. Η Ελλάδα παίζει κομβικό ρόλο στην συμφωνία για το προσφυγικό!

Λίγες ώρες μετά τη συμφωνία των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Τζο Κέζερ, μέσω του Twitter, επαίνεσε τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για τα αποτελέσματα της συνόδου.

«Μεγάλη συμφωνία για τη μεταναστευτική πολιτική, ένα από τα πιο πιεστικά θέματα της Ευρώπης, ένα σαφές μήνυμα κατά του λαϊκισμού και του εθνικισμού», γράφει ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens στο Twitter. «Η Ευρώπη είναι ζωντανή και έχει ηγετικές φυσιογνωμίες. Είμαι υπερήφανος που είμαι Γερμανός Ευρωπαίος», προσθέτει ο Κέζερ.

Το σκληρό “παζάρι” και τι κέρδισε η Ελλάδα από την συμφωνία για το προσφυγικό

Σε σκληρό “παζάρι” για το μεταναστευτικό φαίνεται πως εξελίχτηκε η  Σύνοδος Κορυφής, με την Ελλάδα να δέχεται πίσω ξανά αιτούντες άσυλο που θα εντοπιστούν στο μέλλον στα σύνορα της Γερμανίας με την Αυστρία.  Βάσει της σημερινής εικόνας ροών, η υποχρέωση αυτή που ανέλαβε η χώρα πρακτικά σημαίνει ότι θα επιστρέφουν στο έδαφός της περίπου 100-120 προσφύγων ανά μήνα.

Μάλιστα, πιστεύεται ότι  η αύξηση των δυνάμεων της Frontex και της αυστηροποίησης των ελέγχων, περιορίζει τον κίνδυνο να ανοίξει η κάνουλα των ροών.

Σε αντάλλαγμα όπως φαίνεται, ο Αλέξης Τσίπρας πήρε την αναστολή του ΦΠΑ στα 5 νησιά του ανατολικού Αιγαίου που δέχονται του περισσότερους μετανάστες.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την Παρασκευή (29.06.2018) ότι έχει δώσει εντολή σήμερα και η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου σε νόμο που θα αναιρεί την αποφασισμένη το προηγούμενο διάστημα αύξηση του ΦΠΑ στα 5 αυτά νησιά.

Είπε ότι είχε θέσει το ζήτημα στον Ζ. Κ. Γιούνκερ όταν είχε έρθει στην Αθήνα, η ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην αύξηση του ΦΠΑ στα 5 νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές.Το συζήτησαν ξανά χτες και σήμερα, είπε, έχει δώσει εντολή σήμερα, η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου σε νόμο που θα αναιρεί αυτή την αποφασισμένη το προηγούμενο διάστημα άδικη αύξηση του ΦΠΑ στα 5 νησιά.

Επιπλέον παρότι από την Κυβέρνηση αποκρούουν μετά βδελυγμίας ως “σενάρια συνωμοσίας” τη στήριξη Τσίπρα σε Μέρκελ προκειμένου να καταφέρει να “ακυρώσει” το ψηφισμένο μέτρο για την περικοπή συντάξεων από την 1-1-2019, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη “κλείνουν” ξεκάθαρα το μάτι στην πιθανότητα “ανατροπής” του ψηφισμένου μέτρου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις