Παρασκευή, 3 Μαΐ
20oC Αθήνα

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών: Αποκαλυπτικό παρασκήνιο! Η Φώφη Γεννηματά “τραίναρε” τη διαδικασία!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, φέρεται να διαφωνούσε με συγκεκριμένα σημεία του κειμένου, εξ ου και η καθυστέρηση που σημειώθηκε. Τι ζητούσε και γιατί έκανε τελικά πίσω.

Η ενημέρωση ανέφερε πως η Φώφη Γεννηματά είχε μπλοκάρει για κάποια ώρα την ανακοίνωση του κειμένου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών. Συγκεκριμένα εμφανίζονταν διατεθειμένη να υπογράψει το ανακοινωθέν της Προεδρίας, βάζοντας όμως “αστερίσκους” σε συγκεκριμένα σημεία.

Ακόμη, φέρεται να ζήτησε να γίνει σαφής αναφορά στο τέλος του κειμένου πως για την εφαρμογή των αποφάσεων χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής ευθύνης. Μία θέση η οποία εν πολλοίς συντάσσονταν με το πάγιο αίτημα του Βασίλη Λεβέντη για σύσταση οικουμενικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή της η… επιμονή ήταν η αιτία για καθυστέρηση περίπου δύο ωρών, με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται… ανένδοτη και να ζητά να μπει σαφής αναφορά για κυβέρνηση εθνικής ενότητας!

Το ρεπορτάζ του newsit.gr αναφέρει πως τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο Σταύρος Θεοδωράκης, της είπαν πως αν της γινόταν το… χατίρι, θα μπορούσαν τότε και οι ίδιοι να “επιβάλουν” μία (οποιαδήποτε) δική τους αξίωση, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν κλεισμένοι πίσω από τις πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου… επ’ άπειρον!

Κάπως έτσι οι αντιστάσεις της κάμφθηκαν, η χρυσή τομή βρέθηκε και η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Δείτε εδώ λεπτός προς λεπτό όλα όσα συνέβησαν πριν και μετά την συνεδρίαση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε