Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών – Λεβέντης: “Δε θα γίνω τσόντα! Ανάγκη οικουμενικής κυβέρνησης”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Λίγες ώρες πριν συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, έκανε… αποκαλύψεις! Τόνισε πως ο πρωθυπουργός έχει μελετήσει τις εννέα προτάσεις που του είχε στείλει και πως επίκειται συνάντηση με… άρωμα οικουμενικής κυβέρνησης.

Ο Βασίλης Λεβέντης φιλοξενήθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή Καλημέρα του skai, λίγες ώρες πριν το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 12:00 το μεσημέρι, με τους αρχηγούς, ωστόσο, να μην προσέρχονται με τις… καλύτερες τω διαθέσεων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ρωτήθηκε για το τι θα πει στον Αλέξη Τσίπρα: “Εγώ θα του πω ότι χρειάζεται οικουμενική κυβέρνηση. Δεν έχει νόημα να τον βοηθήσω εγώ μόνο. Ο τόπος έχει τόσο μεγάλα προβλήματα που χρειάζεται οικουμενική κυβέρνηση”.

Για να συνεχίσει… διαψεύδοντας όσους πιστεύουν σε “λευκή επιταγή” από πλευράς Βασίλη Λεβέντη: “Σήμερα θα στενοχωρήσω τον ΣΥΡΙΖΑ που κάποια στελέχη του έχουν παραχαράξει τις απόψεις μου και πιστεύουν ότι θα γίνω δεκανίκι. Πρέπει να μετάσχει και η Νέα Δημοκρατία στην οικουμενική κυβέρνηση. Ο Θεοδωράκης που έχασε πολλή δύναμη στις εκλογές πάει κι αυτός στα άκρα. Δε χρειάζεται δεκανίκια ο Τσίπρας γιατί πάλι θα χωλαίνει. Πρέπει να δώσουμε πτρος τα έξω την εικόνα ενός πολιτικού κόσμου ενωμένου, που αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Και να μη λέμε ψέματα. Όπως στους συνταξιούχους, που δεν λένε ότι δεν θα παίρνουν σύνταξη σε δύο χρόνια αν δεν πειράξουμε το ασφαλιστικό”.

Στην συνέχεια ο Βασίλης Λεβέντης αναφέρθηκε στην πολιτική της… σπατάλης, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Έχει 1.200 συμβούλους ο ΣΥΡΙΖΑ και 1.000 η ΝΔ, λες και είμαστε ο χρυσούς αιών του Περικλέους. Έχει δουλέψει ο κόσμος για να πάρει σύνταξη, είναι το τελευταίο που πρέπει να κόψουμε. Πρέπει να κόψουμε τις σπατάλες κι αυτοί πήγαν στο εύκολο. Ο Τσίπρας πριν δύο μήνες πέταξε τα βαρίδια της Αριστεράς, αλλά έχει ακόμη βαρίδια και πρέπει να τα διώξει”.

Και στο βάθος… οικουμενική;

Για το τέλος, ωστόσο, άφησε το… καλύτερο. Κι αυτό γιατί τόνισε πως ο πρωθυπουργός έχει ήδη μελετήσει την επιστολή εννέα σημείων που του είχε αποστείλει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων λίγο μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, αποαλύπτοντας πως επίκειται συνάντηση των δύο ανδρών!

Τόνισε χαρακτηριστικά: “Μου είπε ότι τα μελέτησε και θα έχουμε σε λίγες μέρες συνάντηση, αλλά αυτό δεν θα είναι για να γίνω εγώ τσόντα όπως ο Καμμένος, αλλά να καταστρωθεί ένα σχέδιο, στο οποίο θα συμμετάσχουν και τα άλλα κόμματα για την διάσωση της χώρας. Την μία μέρα ζήτησα οικουμενική κυβέρνηση και την άλλη μέρα πήγε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ελπίζω να κατάλαβε και να μου δείξει σήμερα ότι δεν είναι εγωιστής”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε