Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Συνάντηση κλιμακίου της ΛΑΕ με εργαζομένους του ΟΓΑ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, αποτελούμενη από τον επικεφαλής της Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της Π.Γ., τη Δέσποινα Σπανού, υπεύθυνη του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής, και τον Χρήστο Βαγενά, μέλος του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής, συναντήθηκε σήμερα στο κτίριο της Διοίκησης του ΟΓΑ, με τον Διοικητή, τον Υποδιοικητή και το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων και πραγματοποίησε περιοδεία στους χώρους εργασίας, όπου τα στελέχη της ΛΑΕ συνομίλησαν με τους εργαζόμενους.

Ο Δημήτρης Στρατούλης, πρώην Αν. Υπουργός Ασφάλισης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η κατάργηση του ΟΓΑ και η συγχώνευσή του με τον ΕΦΚΑ, που θεσμοθετήθηκε από την κυβέρνηση στον πρόσφατο αντιασφαλιστικό νόμο, θα προκαλέσει οργανωτικό και λειτουργικό χάος, ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους αγρότες, ανασφάλεια για τους υπαλλήλους του ΟΓΑ σε σχέση με την εργασιακή τους θέση και την υπηρεσιακή προοπτική τους. Τόνισε, επίσης, ότι ο υπερτριπλασιασμός των εισφορών για τους αγρότες, σε συνδυασμό με τις νέες υπέρμετρες φορολογικές επιβαρύνσεις τους και με την κατάργηση του ΟΓΑ ως αυτοτελούς ασφαλιστικού ταμείου, τους οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο και ουσιαστικά τους ξεκληρίζει, προς όφελος νέων μεγαλοτσιφλικάδων.
Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους στον ΟΓΑ σε συντονισμένους αγώνες, μαζί με άλλους εργαζόμενους και τους αγρότες, για τη μη εφαρμογή του πρόσφατου μνημονιακού αντιασφαλιστικού νόμου, αλλά και για την ανατροπή όλων των μνημονίων και όσων τα ψηφίζουν ή τα στηρίζουν.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε