Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Συνάντηση Κοτζιά με την υπουργό Εξωτερικών της Κολομβίας

Συνάντηση Κοτζιά με την υπουργό Εξωτερικών της Κολομβίας
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Την Κολομβιανή ομόλογό του, María Ángela Holguín Cuéllar, υποδέχθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

“Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε την Υπουργό Εξωτερικών της φίλης χώρας, της Κολομβίας. Ανταλλάξαμε σκέψεις για την παραπέρα ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων. Συζητήσαμε για την πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία ειρήνευσης της Κολομβίας και τους συγχαρήκαμε.

Είναι ένα υπόδειγμα από το οποίο έχουμε όλοι μας να πάρουμε. Η Κολομβία είναι μια χώρα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, διότι αναπτύσσεται η οικονομία της, έχει έναν σπουδαίο πολιτισμό και όλα αυτά πρέπει να αξιοποιηθούν στη διμερή μας συνεργασία.

Κουβεντιάσαμε επίσης για την ανάπτυξη και την κατάσταση των περιοχών μας, για τις κρίσεις και τους πολέμους στην Ανατολική Μεσόγειο και για την οικονομική ανάπτυξη και τις διαφοροποιήσεις που υπάρχουν στη Λατινική Αμερική συνολικά”, τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς.

Από την πλευρά της, η María Ángela Holguín Cuéllar δήλωσε: “Να ευχαριστήσω τον Υπουργό τον κ. Κοτζιά για την εξαιρετική του υποδοχή. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να έρθω ήδη νωρίτερα στην Ελλάδα, αλλά λόγω της ειρηνευτικής διαδικασίας στη χώρα μου, δεν μπόρεσε αυτό να καταστεί δυνατό.

Αποτελεί όμως ιδιαίτερη χαρά το ότι βρίσκομαι εδώ. Είχα συναντηθεί με τον κ. Υπουργό ήδη τον περασμένο Σεπτέμβριο και βεβαίως είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τη σημασία των διμερών μας σχέσεων, καθώς επίσης και για τον τρόπο που αυτές θα μπορέσουν να συσφιχθούν ακόμη περισσότερο.

Εξηγούσα στον κ. Υπουργό για τις ευκαιρίες οι οποίες υπάρχουν στην Κολομβία, η οποία βρίσκεται πλέον εν ειρήνη, σε διάφορους τομείς, όπως ο επιχειρηματικός τομέας. Επίσης αναφέρθηκα στις δυνατότητες που έχει το ελαιόλαδο να εισέλθει στην δική μας αγορά.

Επίσης μιλήσαμε και για τα θέματα ασφάλειας. Εξήγησα όλα όσα έχουμε κάνει στον τομέα αυτό, καθώς επίσης και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μεταλαμπαδεύσουμε αυτά τα οποία έχουμε ζήσει, έχουμε βιώσει, ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε περαιτέρω συνεργασία και βελτίωση στις σχέσεις μας.

Τελειώνοντας, ήθελα να πω ότι ένας άλλος σημαντικός τομέας τον οποίο θίξαμε είναι ο τουρισμός. Αναμφισβήτητα υπάρχουν πολλά περιθώρια συνεργασίας στον τομέα αυτό, πλέον η Κολομβία η οποία βρίσκεται, όπως είπα εν ειρήνη, έχει βελτιώσει τη σύνδεσή της με διάφορες πόλεις στη χώρα μας, οπότε θα έλεγα ότι είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να μπορέσουμε να δώσουμε τη δυνατότητα μέσω του τουρισμού να γνωρίσουν όσοι ενδιαφέρονται μια πανέμορφη χώρα”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις