Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Συνάντηση Τσίπρα – Αβραμόπουλου – “Αν καταρρεύσει η Σένγκεν, τελειώνει κι η Ευρώπη” [pics]

Συνάντηση Τσίπρα – Αβραμόπουλου – “Αν καταρρεύσει η Σένγκεν, τελειώνει κι η Ευρώπη” [pics]

Συνάντηση με τον Δημήτρης Αβραμόπουλο είχε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε αυτήν ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι θετικό ότι υπάρχει κοινή στάση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα θέματα της μετανάστευσης ενώ ο κ. Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι πρέπει πάση θυσία να προστατευθεί η “Ζώνη Σένγκεν”.

«Το χαρτοφυλάκιό σας έχει αναδειχθεί ως ένα από τα σημαντικότερα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», ανέφερε χαρακτηριστικά υποδεχόμενος τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι υπάρχει μια κοινή στάση και θέση, και η Ελλάδα βρίσκει ερείσματα. “Η χώρα μας είναι στην εμπροσθοφυλακή” είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι η κρίση δεν αφορά μόνο τις χώρες υποδοχής αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.

Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι στόχος της Επιτροπής είναι να προστατευθεί πάση θυσία η Ζώνη Σένγκεν. «Αν καταρρεύσει η Ζώνη Σένγκεν αρχίζει το τέλος της Ευρώπης», προειδοποίησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος ενώ σημείωσε ότι «υπάρχουν κάποιες τάσεις που μας ανησυχούν».

Ο κ. Αβραμόπουλος εξήρε τη συμβολή της Ελλάδος στο προσφυγικό. «Δεν είμαστε εκεί που ήμασταν δύο χρόνια πριν, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα αλλά πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις