Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα – Fraport! “Σημαντική στιγμή για την Ελλάδα”

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι η συνάντηση του πρωθυπουργού με τη διοίκηση της Fraport, στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί και αφορούσε την παραχώρηση για 40 έτη των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Υπενθυμίζεται πως και τυπικά οι αερολιμένες πέρασαν στα χέρια της κοινοπραξίας μετά την εφάπαξ καταβολή του τιμήματος 1,23 δισ. ευρώ στο ΤΑΙΠΕΔ. Για σημαντική στιγμή για την Ελλάδα και για σημαντικό μήνυμα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος στο Μαξίμου τη διοίκηση της κοινοπραξίας, με τον εκπρόσωπο της εταιρείας να δηλώνει ευχαριστημένος μετά το κλείσιμο (χθες) της συμφωνίας.

Τα 14 αεροδρόμια που παραχωρούνται βρίσκονται στις εξής πόλεις-περιοχές: Άκτιο, Χανιά, Καβάλα, Κεφαλονιά Κέρκυρα, Κω, Μυτιλήνη, Μύκονο, Ρόδο, Σάμο, Σαντορίνη, Σκιάθο, Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθο. Εξ αυτών τα τρία αεροδρόμια (Θεσσαλονίκη, Άκτιο, Καβάλα) αποτελούν πύλες στην ηπειρωτική χώρα, ενώ τα υπόλοιπα 11 βρίσκονται στα νησιά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο φόβος της πόλωσης και το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ απέναντι σε ΝΔ και Τσίπρα – Προγραμματικές θέσεις αντί προσωπολατρίας
«Φοβούνται» ότι η κυβέρνηση βολεύεται σε μία επιστροφή της συζήτησης πίσω στο 2015, για αυτό και ευνοεί την επάνοδο Τσίπρα, ώστε να αποτελέσει το απαραίτητο για το Μέγαρο Μαξίμου «φόβητρο» ενόψει εκλογών
Νίκος Ανδρουλάκης
Το Μαξίμου «διαβάζει» τις νέες πολιτικές κινήσεις: Η στρατηγική της ΝΔ απέναντι σε Τσίπρα, Καρυστιανού και αναποφάσιστους
Το βλέμμα της ΝΔ είναι στραμμένο στους «γαλάζιους» ψηφοφόρους που μετακινήθηκαν στη «γκρίζα ζώνη» των αναποφάσιστων και τους οποίους επιδιώκει να… «επαναπατρίσει»
Μαξίμου
«Βολές» κατά του Νίκου Ανδρουλάκη από Τούρκο αντιναύαρχο, εκ των «αρχιτεκτόνων» της «Γαλάζιας Πατρίδας»
«Στην Καππαδοκία βρίσκεται ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του Ελληνισμού» είχε αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε δική του ανάρτηση, μετά την επίσκεψή του στην περιοχή
Νίκος Ανδρουλάκης