Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Συνάντηση Τσίπρα – Ιερώνυμου ενώ το Σκοπιανό κρέμεται σε… μια κλωστή!

Σκοπιανό
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου τον υποδέχτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Το Σκοπιανό -έστω και ανεπίσημα- στο επίκεντρο της συζήτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Νίκο Κοτζιά. Δύο συναντήσεις που… συνδέονται μεταξύ τους, αφού το θέμα συζήτησης ήταν κοινό. Και δεν ήταν άλλο από το Σκοπιανό.

Τσίπρας με Κοτζιά και Ιερώνυμο για το Σκοπιανό

Από την πρώτη συνάντηση, αυτή δηλαδή μεταξύ Τσίπρα – Κοτζιά στο Μαξίμου, δεν προέκυψε κάτι που δεν γνωρίζαμε. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως στην κυβέρνηση επιδιώκουν λύση, με την οποία όπως λένε «θα είμαστε όλοι νικητές». Παράλληλα κυβερνητικές πηγές δεν επιβεβαίωσαν κάποιο όνομα από αυτά που έχουν δει το “φως” της δημοσιότητας.

Η συνάντηση Τσίπρα – Ιερώνυμου, ωστόσο, έχει την δική της σημασία. Κι αυτό διότι το κλίμα γύρω από το Σκοπιανό είναι… τουλάχιστον τεταμένο. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως την προσεχή Κυριακή 21 Ιανουαρίου, ανήμερα του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, έχει προγραμματίσει να τελέσει Θεία λειτουργία με αφορμή το Σκοπιανό.

Επίσης είναι γνωστό πως η Εκκλησία στέκεται… απέναντι στο ενδεχόμενο να υπάρχει ο όρος “Μακεδονία” στη νέα ονομασία των Σκοπίων. Συνεπώς εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως στην ατζέντα Τσίπρα – Ιερώνυμου υπάρχει μόνο μια λέξη: Σκοπιανό.

Πληροφορίες για την συνάντηση δεν είχαν γίνει γνωστές από νωρίς. Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί με αυτή του την κίνηση να ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας με την Εκκλησία, ούτως ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση, ενόψει φυσικά και του συλλαλητηρίου. Το κατά πόσο θα είναι επιτυχής η προσπάθεια αυτή, είναι κάτι που μένει να φανεί…

Δείτε τι μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 για το θέμα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις