Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Συνάντηση Τσίπρα – Στουρνάρα μέσα στο Σαββατοκύριακο

Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)
Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

Η πληροφορία άρχισε να “κυκλοφορεί” στα δημοσιογραφικά γραφεία λίγο πριν από το μεσημέρι της Παρασκευής (16.09.2016). Λίγη ώρα μετά, επιβεβαιώθηκε πως το ραντεβού ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας έχει “κλείσει”.

Η συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον διοικητή της ΤτΕ θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο, άγνωστο ακόμη πότε. Οι δυο άνδρες είχαν και τηλεφωνική επικοινωνία το βράδυ της Πέμπτης (15.09.2016) λίγη ώρα μετά την εισβολή εισαγγελέων στο σπίτι του κεντρικού τραπεζίτη, για υπόθεση που αφορά στην εταιρία της συζύγου του Λίνας Νικολοπούλου.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα έγιναν γνωστά, ήταν ο ίδιος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος εκείνος που ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την επίσκεψη των εισαγγελέων στο σπίτι του. Όπως έγινε γνωστό, η επικοινωνία των δυο ανδρών έγινε σε καλό κλίμα και αμφότεροι τόνισαν πως η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της. “Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κεντρικού Τραπεζίτη” διεμήνυσαν από το Μαξίμου.

Εξ αρχής, κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδος κράτησαν… ψύχραιμη στάση. Όμως δεν ήταν λίγοι εκείνοι που συνέδεσαν άμεσα την έρευνα στο σπίτι του κεντρικού τραπεζίτη με το θέμα της Attica Bank και το “όχι” της ΤτΕ στη νέα διοίκησή της και την απόρριψη των Ρουμελιώτη και Σαπουντζόγλου.

Η κυβέρνηση διεμήνυσε πως η Δικαιοσύνη δρα ανεξάρτητα και η άρνηση της ΤτΕ να δεχτεί τα πρόσωπα που πρότεινε η κυβέρνηση (η Τράπεζα Αττικής δεν είναι συστημική τράπεζα και άρα η διοίκησή της πρέπει να εγκριθεί από την Τράπεζα της Ελλάδας) δεν συνδέεται με την έρευνα στο σπίτι του Γιάννη Στουρνάρα.

Η πλευρά ΤτΕ

Από την πλευρά της Τράπεζας της Ελλάδος, κύκλοι του Γιάννη Στουρνάρα ανέφεραν πως ήδη είχε διαρρεύσει από την προηγούμενη εβδομάδα από την ΤτΕ ότι θα εφαρμόσει πιστά το νόμο στο θέμα των δύο στελεχών που επρόκειτο να τεθούν επικεφαλής της Attica Bank δηλαδή του κυρίου Σαπουντζόγλου ως προέδρου και του κυρίου Ρουμελιώτη ως διευθύνοντα συμβούλου.

Αυτό σήμαινε αυτομάτως ότι ήταν πολύ δύσκολο η ΤτΕ να εγκρίνει αυτά τα δύο πρόσωπα γιατί υπήρχαν κολλήματα σύμφωνα με το νόμο. Κύκλοι της κεντρικής τράπεζας, με τη μορφή διαρροών, επεσήμαναν πως η έρευνα στο σπίτι του ζεύγους Στουρνάνα είναι μια κίνηση που αποδίδεται σε κάποιο βαθμό σε κυβερνητικούς κύκλους, οι οποίοι δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένοι από τις αποφάσεις του διοικητή της ΤτΕ. Δεν εννοούν την αντιπροεδρία της κυβέρνησης με την οποία συνεργάζονται, επειδή ακριβώς ο κύριος Δραγασάκης είναι αρμόδιος για τον χρηματοπιστωτικό τομέα…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε