Πολιτική

Συνένωση δικογραφιών αλα Χρυσή Αυγή και για την οπαδική βία

Αποφασισμένη να κινηθεί θεσμικά αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία που της παρέχει ο νόμος είναι η κυβέρνηση για την πάταξη της οπαδικής βίας.

Εκτός από την απόφαση όλοι οι αγώνες της Super League να διεξάγονται έως τις 12 Φεβρουαρίου κεκλεισμένων των θυρών ακολουθεί και μια άλλη οδό έτσι ώστε να αναζητηθεί η ύπαρξη τυχόν εγκληματικών οργανώσεων που με πρόσχημα τον αθλητισμό δρουν μέσα στον χώρο αυτό τελώντας αξιόποινες πράξεις. Τα βήματα που ακολουθούνται θυμίζουν τον τρόπο με τον οποίο αποκαλύφθηκε η δράση της «Χρυσής Αυγής».

Έτσι, μέσα σε αυτό το δίμηνο, θα επιδιωχθεί η συνένωση των δικογραφιών που αφορούν σε περιστατικά οπαδικής βίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν πίσω από όλα αυτά κρύβονται ομάδες με εγκληματική δομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από πολλά περιστατικά που έχουν απασχολήσει τις αρχές όσοι κινούνται στον χώρο αυτό και τελούν πράξεις σαν αυτή που ζήσαμε στα τραγικά γεγονότα του Ρέντη δείχνουν να κινούνται ως μέλη εγκληματικής ή εγκληματικών οργανώσεων.

Για τον λόγο αυτό και αύριο Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης θα επισκεφτούν την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Γεωργία Αδειλίνη  και θα ζητήσουν εκ μέρους της Κυβέρνησης την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο.

Μάλιστα, οι υπουργοί θα προσκομίσουν όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των αρχών για την αξιολόγηση στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας και θα διαμηνύσουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι η ελληνική πολιτεία δεν πρόκειται να επιδείξει καμία ανοχή στα φαινόμενα αυτά.

Από εκεί και πέρα, όπως δήλωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, «η δικαιοσύνη θα διερευνήσει σε ποια έκταση δρουν στον ευρύτερο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού συμμορίες ή εγκληματικές οργανώσεις. Ποιοι χρηματοδοτούν, ενθαρρύνουν ή υποθάλπουν αυτήν την εγκληματική δραστηριότητα. Αν υπάρχουν κάποιοι που με τα όσα υποστηρίζουν δημόσια διαπράττουν αδικήματα διέγερσης σε παράνομες πράξεις».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι το βαθύ κράτος του ρουσφετιού, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας – Εκλογές τώρα»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλεί τον πρωθυπουργό να αφήσει τα πρόχειρα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και σημειώνει ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και νέο άνεμο
Νίκος Ανδρουλάκης 8
Ο Μαρινάκης εξήγησε το ασυμβίβαστο: Όσο διάστημα κάποιος θα είναι υπουργός δεν θα μπορεί να είναι βουλευτής - Θα επανέρχεται σε περίπτωση ανασχηματισμού
Πως σκέφτεται το ασυμβίβαστο η κυβέρνηση μετά την πρόταση του πρωθυπουργού - Δεν τίθεται θέμα διαγραφής του Κώστα Καραμανλή
θέσεις υπουργών
Ανανεώθηκε πριν 49 λεπτά
Πρόταση για ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή: Τι ισχύει στην Κύπρο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
«Θα εισηγηθώ προς συζήτηση στον δημόσιο διάλογο το ασυμβίβαστο Υπουργού και Βουλευτή, με αντικατάσταση του Υπουργού στη Βουλή από τον πρώτο επιλαχόντα για όσο συμμετέχει στο Υπουργικό Συμβούλιο, και με ταυτόχρονη αναβάθμιση του ρόλου του Βουλευτή», δήλωσε ο πρωθυπουργός
υπουργικό συμβούλιο
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Εισηγούμαι για μετά τις εκλογές του 2027, ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή – Να ασκηθούν άμεσα οι διώξεις μετά τις άρσεις ασυλίας
Είναι σημείο καμπής - μία νέα αφετηρία μάχης με το «Βαθύ Κράτος» - Η ΝΔ γίνεται δύναμη ρήξης με τα κακώς κείμενα, αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και χαρακτηρίζει υποκριτές όσους «ανακάλυψαν» ξαφνικά ότι τα ρουσφέτια στον τόπο ξεκίνησαν το 2019
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Εισηγούμαι για μετά τις εκλογές του 2027, ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή – Να ασκηθούν άμεσα οι διώξεις μετά τις άρσεις ασυλίας 263