Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Συνέχεια στην κόντρα Τζήμερου με Πρωτούλη

Συνέχεια στην κόντρα Τζήμερου με Πρωτούλη

Τη σύλληψη του Περιφερειακού Συμβούλου του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννη Πρωτούλη για τα αδικήματα της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης ζητάει με μήνυσή του μετά το χθεσινό περιστατικό κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου της Αττικής ο Θάνος Τζήμερος.

Σύμφωνα με όσα ο ίδιος είπε στο newsit.gr, δέχθηκε επίθεση από τον κ. Πρωτούλη κατά τη διάρκεια συζήτησης για την παράταση του ωραρίου καταστημάτων του δήμου Αιγάλεω εν όψει των Χριστουγέννων. Το ΚΚΕ από την πλευρά του δήλωσε στο newsit.gr: «δεν ασχολούμαστε με το φασιστοειδές ο οποίος αποτελεί ψυχασθενική περίπτωση».

Σύμφωνα με τον Περισσό ο Θάνος Τζήμερος χρησιμοποίησε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου άθλιους χαρακτηρισμούς κατά των εκλεγμένων της Λαϊκής Συσπείρωσης. Τότε ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης αντέδρασε λέγοντας: «μπορεί να θέλετε έναν γελωτοποιό αντικομμουνιστή σε ένα όργανο σαν τον Περιφερειακό Συμβούλιο να σας κάνει αυτή τη δουλειά, όμως δεν θα ανεχθούμε ξανά έναν ναζί με κοστούμι, κάθε φορά που μας επιτίθεται με χαρακτηρισμούς. Ο κ. Πρωτούλης κάλεσε μάλιστα τη διοίκηση της Περιφέρειας να λάβει μέτρα λέγοντας ότι «δεν θα δείξουμε καμιά ανοχή στον εμετικό αντικομμουνισμό από τον συγκεκριμένο πολιτικάντη».

Click4More Οργισμένη ανακοίνωση Πατούλη για το άγριο επεισόδιο Τζήμερου – Πρωτούλη – «Η βία δεν έχει θέση στην Περιφέρεια Αττικής»

Νωρίτερα ο κ. Πρωτούλης είχε τοποθετηθεί αναφορικά με την παράταση του ωραρίου των καταστημάτων του δήμου Αιγάλεω λέγοντας ότι «δεν έχουμε το δικαίωμα να αποκλείσουμε εργαζόμενους με τις οικογένειές τους να πάνε με τα παιδιά τους σε μια εορταστική εκδήλωση και να βαράνε σκοπιά μέχρι τις 11 η ώρα στα μαγαζιά. Αυτές τις μέρες χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι δουλεύουν από το πρωί ως τη νύχτα. Δεν γίνεται κανένας έλεγχος για κανένα ωράριο. Ακόμα κι αυτά τα απαράδεκτα ωράρια που ψηφίστηκαν τα 10 χρόνια της οικονομικής κρίσης δεν τηρούνται. Ως Περιφερειακό Συμβούλιο υπάρχουν δικαιώματα που δεν μπορούμε να τα ακουμπήσουμε

Τι λέει ο Θάνος Τζήμερος

Ο Θάνος Τζήμερος δήλωσε στο newsit.gr: «συζητούσαμε για την παράταση κατά δύο ώρες του ωραρίου των καταστημάτων του δήμου Αιγάλεω εξαιτίας μιας εκδήλωσης που θα γίνει στην περιοχή λόγω των Χριστουγέννων. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Πρωτούλης πήρε τον λόγο πριν από εμένα, λέγοντας τις γνωστές θέσεις του ΚΚΕ περί δήθεν εργασιακών δικαιωμάτων. Εγώ πήρα τον λόγο λέγοντας ότι για να υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα πρέπει να υπάρχει εργασία και για να υπάρχει εργασία πρέπει τα καταστήματα να μπορούν να δουλεύουν. Εξέφρασα ταυτόχρονα την απορία πώς κάποιος ο οποίος δεν εργάζεται και όλη του τη ζωή την πέρασε ως κομματικός υπάλληλος, νομιμοποιείται να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους. Εγώ εργάζομαι από 12 ετών σε αντίθεση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων οι οποίοι είναι άεργα, έμμισθα κομματικά στελέχη. Τότε ο κ. Πρωτούλης σηκώθηκε όρθιος κι άρχισε να με βρίζει ως φασίστα, χαφιέ και πράκτορα των Γερμανών».

Συνεχίζοντας είπε: «δεν αρκέστηκε όμως σ’ αυτό αλλά ήρθε στο έδρανό μου, με έφτυσε και όρμισε να με χτυπήσει. Ορμώντας στο έδρανό μου, έσπρωξε με το χέρι του ό,τι υπήρχε πάνω και πέταξε το φλιτζάνι με τον καφέ μου πάνω μου. Τότε πολλοί -και δικοί του περιφερειακοί σύμβουλοι και άλλοι- τον συγκράτησαν, ενώ εγώ ζήτησαν να κληθεί η Αστυνομία διότι οι παράνομες ενέργειες πρέπει να τιμωρούνται. Πολλοί από το Περιφερειακό Συμβούλιο, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και άλλων αριστερών παρατάξεων υποστήριζαν ότι μέσα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν μπορεί να έρθει η Αστυνομία. Εγώ κάλεσα την Άμεση Δράση και βέβαια ήρθε η Αστυνομία. Κατέθεσα μήνυση κατά του κ. Πρωτούλη για έργω και λόγω εξύβριση και για συκοφαντική δυσφήμηση στο Α.Τ. Χολαργού κι έχω ζητήσει τη σύλληψη του κ. Πρωτούλη στο πλαίσιο του αυτοφώρου».

«Είναι η πολλοστή φορά που δέχθηκα σωματική επίθεση από συμβούλους του ΚΚΕ. Την τελευταία φορά που λιντσαρίστηκα από συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο με συκοφάντησαν από πάνω ότι δήθεν γρονθοκόπησα μια Σύμβουλο του ΚΚΕ. Για το ζήτημα εκείνο έχω καταθέσει μήνυση την οποία ο εισαγγελέας κλωσάει εδώ και δύο χρόνια. Κάποια στιγμή πρέπει να σπάσει το σπυρί του τραμπουκισμού του ΚΚΕ. Το να είναι κάποιο κόμμα υπεράνω του νόμου, να μπορεί να κάνει οποιαδήποτε παρανομία, να τη βλέπουμε και τελικά να μην ιδρώνει το αυτί κανενός, είναι η μήτρα της θεσμικής ανομίας σ’ αυτή τη χώρα, η οποία βολεύει και τα υπόλοιπα κόμματα. Όμως ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να εφαρμόζεται έναντι όλων. Δεν μπορεί κάποιος και μάλιστα μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο να χτυπάει τους πολιτικούς αντιπάλους του κι αυτό να μένει ατιμώρητο. Ο λόγος βέβαια της μανίας του ΚΚΕ προς το πρόσωπό μου είναι επειδή είμαι ο πρώτος που έχει δημοσιοποιήσει τις επίσημες θέσεις τους, ότι δηλαδή σκοπός του ΚΚΕ είναι η επιβολή της δικτατορίας του προλεταριάτου, ότι αν πάρει την εξουσία με οποιονδήποτε τρόπο θα καταργήσει τον κοινοβουλευτισμό και τις τρεις εξουσίες και ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα εμπλακεί σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο επιθετικό ή αμυντικό το κόμμα θα ηγηθεί της αυτόνομης δράσης των μελών του με σκοπό την ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης. Αυτό λέγεται εμφύλιος πόλεμος. Όταν έγινε το debate των υποψήφιων περιφερειαρχών πριν από τις εκλογές, το ΚΚΕ έβαλε βέτο στο πρόσωπό μου και η ΕΡΤ υπέκυψε σ’ αυτό» κατέληξε ο ίδιος.

ρεπορτάζ: Μάριος Αραβαντινός

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις