Πέμπτη, 23 Μαΐ
22oC Αθήνα

“Σύννεφα” στις διαπραγματεύσεις! Αναβλήθηκε η αποψινή επικοινωνία Τσίπρα – Γιούνκερ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Πολλά είναι τα “αγκάθια” στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με το κουαρτέτο, γεγονός που αποδεικνύεται και από την αναβολή της αποψινής συνομιλίας που θα είχαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

Η συνομιλία των δύο ανδρών ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ, αλλά τελικά αναβλήθηκε για την Κυριακή.

Στο μεταξύ, είναι σε εξέλιξη από τις 18.00 η τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με το κουαρτέτο. Από την έκβαση της σημερινής τηλεδιάσκεψης, θα κριθεί αν θα χρειαστεί να γίνει και άλλη μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Παρά τις παλινωδίες στο ζήτημα των ισοδυνάμων και τη σύγχυση που προκαλείται στην κοινωνία, το Μέγαρο Μαξίμου έχει την εκτίμηση πως υπάρχουν περιθώρια διαλόγου επανα-διαπραγμάτευσης με το κουαρτέτο των δανειστών για σημεία του προγράμματος και τα “κόκκινα δάνεια”, με αφορμή και το προσφυγικό ζήτημα.

Τα δύσκολα για την κυβέρνηση πάντως είναι μπροστά γιατί με βάση το 3ο Μνημόνιο έχει μπροστά της την κατάθεση και ενός Μεσοπρόθεσμου για τη διετία 2016-2017 συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ που συνεπάγεται πιθανότατα νέο πακέτο μέτρων που θα είναι αμφίβολο αν μπορεί να το “σηκώσει” κοινοβουλευτικά η εύθραυστη κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε