Πολιτική

Σύνοδο των χωρών του Νότου συγκαλεί ο Αλέξης Τσίπρας – Ολάντ, Ραχόι, Ρέντσι, Κόστα και Αναστασιάδης στην Αθήνα στις 9 Σεπτέμβρη

- Παραμονή εγκαινίων της ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας συγκαλεί άτυπη σύνοδο των χωρών του Νότου
- Προσκεκλημένοι του Έλληνα πρωθυπουργού οι ηγέτες Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας και Κύπρου
- Οικονομία και προσφυγικό στο τραπέζι της άτυπης συνόδου
- Στη σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο τέλος του μήνα ο πρωθυπουργός

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στις 9 Σεπτεμβρίου, παραμονή των εγκαινίων της ΔΕΘ από τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκαλεί άτυπη Σύνοδο των χωρών του Νότου, με στόχο τη χαλάρωση της λιτότητας και την ενίσχυση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και των επενδύσεων, ενώ στα τέλη του μήνα θα παραστεί στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι.

Προσκεκλημένοι του κ. Τσίπρα θα είναι ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα και ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Με την πρωτοβουλία αυτή η ελληνική πλευρά θέλει να προωθήσει την στενότερη συνεργασία των χωρών του Νότου όχι μόνο στα οικονομικά ζητήματα, αλλά και στο προσφυγικό, καθώς η Ελλάδα έχουν επωμιστεί μεγάλο βάρος στην αντιμετώπιση του ζητήματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χρήστος Τριαντόπουλος κατά Μαρίας Καρυστιανού: Χυδαία ψεύδη όσα είπε για «κρέατα προς μεταφορά» των θυμάτων στα Τέμπη
«Η διαδικασία ενώπιον του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, όπως ζήτησα από την πρώτη στιγμή, είναι, πλέον, πολύ κοντά και η Αλήθεια εκεί, θα λάμψει» υπογράμμισε ο πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ
Χρήστος Τριαντόπουλος
Παύλος Μαρινάκης για Σαμαρά: «Ο δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας προς την Ευρώπη περνάει μέσα από την Ελλάδα»
Το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε στα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς για τα κειμήλια που επιστρέφονται στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία: «Η καλύτερη απάντηση είναι η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης 7
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Δεν θα δεχθούμε αναγνώριση ξένης κυριαρχίας ή δανεισμό – Ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης»
«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να εκτίθενται μαζί» - «Τα μνημεία, δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως λάφυρα πολέμου, ούτε ως θύματα συγκυριών μεταγενέστερων της δημιουργίας τους»
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
245