Πολιτική

Σύντομες επαφές με Ομπάμα και Μπάιντεν θα έχει στον Λευκό Οίκο o Χαρίτσης

Σύντομες επαφές με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, θα έχει σήμερα στον Λευκό Οίκο ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, στο πλαίσιο της καθιερωμένης εκδήλωση τιμής της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου. 

Ο αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, όπως και οι προκάτοχοί τους, τιμούν και φέτος την εθνική επέτειο στην Ουάσιγκτον με τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός θα παραστεί σήμερα το απόγευμα 16:00 ώρα Αμερικής, σε δεξίωση στο Λευκό Οίκο εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της καθιερωμένης εκδήλωσης τιμής της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, και θα σύντομες επαφές με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Το βράδυ στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί επίσημο δείπνο, στο οποίο ο κ. Χαρίτσης ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης θα έχει συνομιλίες με την (οικοδέσποινα) υπουργό Υγείας των ΗΠΑ, Σίλβια Μάθιους Μπάργουελ, ελληνικής καταγωγής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρξει αναλυτική συζήτηση για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, το ζήτημα του χρέους, το προσφυγικό, την επιστροφή στην ανάπτυξη και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βραχυκύκλωμα» από τα μπλόκα των αγροτών δέκα μέρες πριν τα Χριστούγεννα: Τα αιτήματα και οι κοινωνικές αντιδράσεις
Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι τα μπλόκα που στρέφονται εναντίον άλλων κοινωνικών ομάδων οδηγούν στην υπονόμευση των αιτημάτων των αγροτών
Μπλόκο αγροτών 13
Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκαλεί έκτακτο συνέδριο για την τύχη του Κινήματος Δημοκρατίας – Στον «αέρα» το κόμμα
«Στις 7 και 8 Φεβρουαρίου, στο Έκτακτο Συνέδριο που συγκαλώ, θα πάρουμε όλοι μαζί την απόφαση για το μέλλον του Κινήματος Δημοκρατίας», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης
21