Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ακροδεξιά στοιχεία από διάφορες χώρες στην Ευρώπη στον Έβρο

Ιδιαίτερα προβληματισμένα εμφανίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από το κλίμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο, από την παρουσία ακροδεξιών στοιχείων που καταφθάνουν από διάφορες χώρες της Ευρώπης, με το πρόσχημα ότι θέλουν να βοηθήσουν προκειμένου οι  πρόσφυγες να μην περάσουν τα ελληνικά σύνορα.

Ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος της Σουηδίας και ομάδες Γερμανών ναζιστών, βρίσκονται δίπλα σε θύλακες Ελλήνων ακροδεξιών και ναζιστών που έχουν καταφθάσει στην περιοχή για να «αναλάβουν» έργο. Υπάρχουν μάλιστα καταγγελίες για την δημιουργία «Συλλόγων Κυνηγών Λαθρομεταναστών», όπου οι αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «ξεχειλίζουν από μίσος και φωτογραφίες με στιλέτα, μαχαίρια και όπλα μαζί με τις άδειες οπλοφορίας».

Click4more Μεγαλώνει κατά 40 χιλιόμετρα ο φράχτης στον Έβρο! Κυβέρνηση: Ο Τσίπρας «παίζει παιχνιδάκι»

Στην Κουμουνδούρου φοβούνται ότι αυτές οι ομάδες θα δρουν ανεξέλεγκτα στα σύνορα προκαλώντας ακραίες καταστάσεις και δημιουργώντας κλίμα το οποίο μπορεί να εκτροχιάσει την κατάσταση.

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι η κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης» λένε, «προκειμένου να συγκρατήσει τους ακραίους μέσα στο κόμμα του, αλλά και για να προσελκύσει τα πολύ συντηρητικά στοιχεία της χώρας έχει ανεβάσει ιδιαίτερα τους τόνους σε αυτό το θέμα επιδιώκοντας  δημοσκοπικά οφέλη».

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας χθες στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του, αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας ότι η φύλαξη των συνόρων είναι αυτονόητο καθήκον για κάθε κυβέρνηση τόνισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση «επιχειρεί να δημιουργήσει ένα κλίμα εθνικιστικής και σε μεγάλο βαθμό ρατσιστικής έκρηξης, που βρίσκει τη θερμή υποστήριξη όλης της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς.

Ενθαρρύνει ακραίες δυνάμεις «να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους». Επικαλείται αισθήματα πατριωτισμού και εθνικής εγρήγορσης εκείνων που μέχρι χτες κακοποιούσε με τα ΜΑΤ. Την ίδια στιγμή όμως διευκολύνει την συντηρητική Ευρώπη στην κοντόφθαλμη και καταστροφική για τη χώρας μας τακτική της».

Click4more Έβρος: “Έρχονται στα σύνορα Γερμανοί νεοναζί! Προσοχή γιατί κάπως έτσι ξεκίνησε ο εμφύλιος στην Ελλάδα” (Βίντεο)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ακόμα ότι «είμαστε αποφασιστικά αντίθετοι στην απόπειρα εκφασισμού τμημάτων της κοινωνίας μας με μια τοξική προπαγάνδα πολέμου, εξύμνησης της βίας, πρόσκλησης σε παραστρατιωτικές ομάδες να συμμετάσχουν στο κυνήγι μαγισσών. Στο οποίο στόχος γίνονται όχι μόνο οι «εισβολείς», αλλά και οι ΜΚΟ, δημοσιογράφοι, προοδευτικοί και δημοκρατικοί άνθρωποι».

Προκειμένου ωστόσο τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχουν ακριβή άποψη για το τι συμβαίνει στα νησιά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και στον Έβρο, σήμερα και αύριο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖA με τους πρώην υπουργούς και βουλευτές  Όλγα Γεροβασίλη και Θοδωρή Δρίτσα θα πάει στη Χίο όπου θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη Χίου.

Την ερχόμενη εβδομάδα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβούν στον Έβρο όπου και εκεί θα έχουν συναντήσεις με τοπικούς φορείς.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις