Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Από φθινόπωρο τα σπουδαία για την… επόμενη μέρα – Τι ζήτησε ο Τσίπρας

ΣΥΡΙΖΑ: Από φθινόπωρο τα σπουδαία για την… επόμενη μέρα – Τι ζήτησε ο Τσίπρας
Φωτογραφία InTime News

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη δίνουν στην πραγματικότητα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συζητήσουν «τι κόμμα θέλουμε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ;».

Αυτό αποφασίστηκε χθες κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, όπου όλοι συμφώνησαν ότι το ερχόμενο Σάββατο θα πρέπει να γίνει μια πρώτη συζήτηση  σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών αλλά τα σπουδαία και τα σημαντικά θα πρέπει να μετατεθούν για το φθινόπωρο.

Οι πληροφορίες λένε ότι η διεξαγωγή του συνεδρίου πηγαίνει για το τέλος του χρόνου ή τις αρχές του 2020. Φυσικά στη συζήτηση που έγινε χθες μπήκε ως θέμα και το είδος του συνεδρίου που θέλει να πραγματοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάποια στελέχη συμφώνησαν σε μια ανοιχτή διαδικασία, μέσα από την οποία το κόμμα θα αναγεννηθεί και θα απευθυνθεί σε πολίτες που δεν αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί.

Στόχος είναι η εγγραφή μελών, καθώς όπως διαπιστώθηκε από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, τα εγγεγραμμένα μέλη στο κόμμα βρίσκονται σε αναντιστοιχία με την δυναμική που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάποια κομμάτια της κοινωνίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει κατακόρυφη αύξηση των μελών του κόμματος, επιλέγοντας με αυτό τον τρόπο να βάλει πολύ ψηλά τον πήχη. Σε αριθμούς το κόμμα αυτή τη στιγμή έχει περίπου 30.000 μέλη και για να φτάσουν στο 10% των ψηφοφόρων θα πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν αυξηθεί περίπου κατά 140.000.

Όπως επισημαίνουν μάλιστα συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ένα κόμμα εξουσίας πρέπει να αποκτήσει και ορισμένα χαρακτηριστικά που να του δίνουν κύρος και προοπτική για να μπορεί να πρωταγωνιστεί σε όλες τις μάχες, όπως οι δημοτικές εκλογές.

Η εκλογική μάχη ανέδειξε μάλιστα την απομάκρυνση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από την κοινωνία καθώς οι περισσότεροι βουλευτές δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν το τρίτο μνημόνιο και γι’ αυτό «κρύφτηκαν» από τους ψηφοφόρους.

Η έξοδος από τα προγράμματα βρήκε το Μαξίμου να βιάζεται να κερδίσει τον χαμένο χρόνο χωρίς ωστόσο να κάνει τις κατάλληλες κινήσεις για να εκτονώσει το κλίμα και τον θυμό των ψηφοφόρων.

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως έχει επενδύσει πολλά στην Προοδευτική Συμμαχία με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγήθηκε στις εκλογές και ψάχνει τον τρόπο το κόμμα του να ηγεμονεύσει στο χώρο της κεντροαριστεράς. Αυτό θα γίνει και με ένταξη νέων προσώπων και δυνάμεων δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος του κόμματος θα συναντήσει στην Κουμουνδούρου το συντονιστικό της Προοδευτικής Συμμαχίας προκειμένου να αποφασίσουν από κοινού τις επόμενες κινήσεις τους.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις