Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρεί ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη – Ποιοι Καθηγητές Ιατρικής μένουν

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρεί ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη – Ποιοι Καθηγητές Ιατρικής μένουν

Συνεχίζονται οι εσωκομματικές αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος, καθώς αποφάσισε να αποχωρήσει ο διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας της Γαλλίας, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ο οποίος στις εκλογές του Μαΐου ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης. 

Ο κ. Γεροτζιάφας διαμαρτύρεται για τις «γενικόλογες» προτάσεις του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τον χώρο της Υγείας, οι οποίες -όπως επισημαίνει ο ίδιος- θα μπορούσαν να είχαν ειπωθεί ακόμη κι από … ακροδεξιούς.

Σε κείμενό του στο dailypharmanews.gr αναφέρει συγκεκριμένα: «Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε τις θέσεις του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την πολιτική του στον χώρο της Υγείας. Εντοπίσαμε σε δηλώσεις του αναφορές για «την προστασία των αδυνάμων», «το κοινωνικό κράτος» και «την υποστήριξη του ΕΣΥ». Ωστόσο, βρίσκουμε αυτά τα συνθήματα στις ομιλίες και άλλων πολιτικών αρχηγών (ακόμη και ακροδεξιών) όπως και στις διακηρύξεις και προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού».

Ο Καθηγητής Γεροτζιάφας αναφέρει στη συνέχεια πως στις εκλογές Μαΐου/ Ιουνίο,υ η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε στην ηγεμονία της ΝΔ και περαιτέρω στην ιδιωτικοποίηση και περαιτέρω αποδιάρθρωση του ΕΣΥ.

Για την υποστήριξη του προγράμματός του ΣΥΡΙΖΑ στην Υγεία, μάλιστα, όπως λέει ο ίδιος, έθεσε και την υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές.

«Με αυτή την ήττα ολοκληρώθηκε και ρόλος του «think tank υγείας» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο οποίο συμμετείχα. Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος, εμπνεόμενος από την πολιτική του κόμματος των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, λογικά θα προκρίνει ένα αντίστοιχο μοντέλο για την οργάνωση του συστήματος υγείας στην Ελλάδα. Όμως το αμερικάνικο μοντέλο «κράτους πρόνοιας» δεν είναι καθολικό, βασίζεται στην ιδιωτική ασφάλιση και στην ιδιωτική περίθαλψη και έχει τεράστιο κόστος με φορολογικές ελαφρύνσεις προς την φαρμακοβιομηχανία και τους ιδιωτικούς ομίλους παροχής υπηρεσιών υγείας», σημειώνει ο ίδιος.

Υπέρ Κασσελάκη η Αθηνά Λινού

Τη στήριξή της στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη διατύπωση από το πρώτο βράδυ της εκλογής του, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Όπως δήλωσε η μετά την εκλογή του κ. Κασσελάκη ως νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, «ο τομέας της Υγείας είναι στις προτεραιότητες του Στέφανου Κασσελάκη».

Αναφερόμενη γενικότερα στα θέματα της Υγείας η κ. Λινού υπογράμμισε πως: «Δεν είναι μόνο η λειτουργία του ΕΣΥ, είναι και η κατανόηση της δημόσιας υγείας, η κατανόηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας, πράγματα που είναι απαραίτητα για να είμαστε όλοι καλύτερα».

«Οι προτεραιότητες για την υγεία είναι προτεραιότητες και του Στέφανου Κασσελάκη», ανέφερε επίσης, ενώ πρόσθεσε, πως «δεν είναι μόνο η λειτουργία του ΕΣΥ, είναι και η κατανόηση της δημόσιας υγείας, η κατανόηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας, πράγματα που είναι απαραίτητα για να είμαστε όλοι καλύτερα».

Συγχαρητήρια από Αθανάσιο Τσακρή

Με ενθουσιασμό φαίνεται να υποδέχτηκε τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και ο Καθηγητής Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής.

Μέσω εμφάνισής του στην τηλεόραση, αλλά και μέσω ανάρτησής του στα social media, χαρακτηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη «καινούργια αντιπολιτευτική δύναμη».

«Συγχαρητήρια στον Στέφανο Κασσελάκη για την εκλογή του. Mια καινούργια αντιπολιτευτική δύναμη και μια αξιόπιστη εναλλακτική διακυβέρνησης περιμένει από τον νέο πρόεδρο όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά, κυρίως, ολόκληρη η χώρα, γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και σοβαρά», σημείωσε ο Α. Τσακρής.

Της Γιάννας Σουλάκη/ Πηγή: iatropedia.gr

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις