Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν τον “παίζουν” στις τηλεοράσεις και στρέφεται στα social media – Ο ρόλος του isyriza

ΣΥΡΙΖΑ

Αποφασισμένος να αναδείξει το θέμα της πολυφωνίας και της δημοκρατίας στην ενημέρωση εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρεί ότι εάν η κυβέρνηση πάει τελικά σε εκλογές τα ΜΜΕ θα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ενημέρωση των πολιτών.

Στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι ακριβώς το ίδιο θέμα είχαν αντιμετωπίσει και στο παρελθόν, όπου τελικά η κατάσταση γύρισε μπούμερανγκ σε αυτούς που πρωτοστατούσαν στην εκστρατεία φίμωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Click4more Χαρίτσης: Επιστολή στο ΕΣΡ για τα κανάλια και επίθεση στην ΕΡΤ

Έτσι καθώς πλέον τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μεγάλη δυναμική, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεκινήσει να ρίχνουν το βάρος τους εκεί. Χθες μάλιστα ανέβασαν το βιντεάκι με την ηθοποιό Άννα Ελεφάντη η οποία θέτει το ερώτημα της επόμενης ημέρας: «Μένουμε σπίτι. Όταν όμως έρθει η ώρα να βγούμε έξω θα έχουμε δουλειές …». Τέτοιου είδους βίντεο θα είναι πλέον καθημερινά με όλα τα θέματα τα οποία θέλει να αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Χαρίτσης ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης «ώστε να διασφαλιστεί ο πλουραλισμός στην ενημέρωση των πολιτών και να εκλείψουν φαινόμενα μονοφωνικής ενημέρωσης» στέλνοντας  επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ, Αθ. Κουτρομάνο.

Στην επιστολή του μεταξύ άλλων ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρει ότι «τις τελευταίες εβδομάδες, με αφορμή την κρίση του κορονοϊού, γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς μονομέρειας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, καθώς οι φωνές των κομμάτων της αντιπολίτευσης εμπίπτουν ως φαίνεται στα γενικότερα περιοριστικά μέτρα της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

«Ο λόγος και η δραστηριότητα της αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, βρίσκει όλο και λιγότερο πρόσβαση στην ενημέρωση των πολιτών, όπως άλλωστε και κάθε κριτική ή εναλλακτική φωνή που διαφοροποιείται από το επίσημο κυβερνητικό αφήγημα» υπογραμμίζει ο Αλ. Χαρίτσης, καλώντας το ΕΣΡ να «ασκήσει τη νόμιμη αρμοδιότητά του και να ανταποκριθεί στη συνταγματική αποστολή του», ήτοι «να ελέγχει την τήρηση της πολυφωνίας, του πλουραλισμού και της δημοκρατίας στην ενημέρωση των πολιτών».

Click4more Τσίπρας: «Συνειδητή επιλογή Μητσοτάκη μια μεγάλη αναδιάρθρωση στις εργασιακές σχέσεις» (video)

Κάνοντας ειδική αναφορά στην ΕΡΤ, για την οποία «ανακύπτει πλέον σοβαρά το ζήτημα κατά πόσον τηρεί την εκ του νόμου αποστολή της» ο Αλ. Χαρίτσης επισημαίνει ότι «η δημόσια ραδιοτηλεόραση έφτασε στο σημείο να μεταδίδει συζητήσεις με τη συμμετοχή αποκλειστικά κυβερνητικών στελεχών, αγνοώντας πλήρως την αντιπολίτευση».

Αναφέρει, δε, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι «στις 6 Απριλίου 2020, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου διάρκειας μιάμισης ώρας, όπου παρουσίασε το πρόγραμμα #ΜένουμεΌρθιοι», ωστόσο «κανένας ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός δεν αναμετέδωσε την συνέντευξη Τύπου, ενώ η δημόσια τηλεόραση διέκοψε τη μετάδοση μετά από είκοσι λεπτά».

Στο πλαίσιο αυτό στην Κουμουνδούρου αποφάσισε την καταγραφή, σε καθημερινή βάση, των ειδήσεων κυρίως των δελτία των μεγάλων καναλιών, προκειμένου να έχει ένα αξιόπιστο δείγμα γραφής της τήρησης της δεοντολογίας.

Σε πρώτη φάση η καταγραφή θα γίνεται από την ομάδα του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και θα «ανεβαίνει» καθημερινά στο «isyriza.gr» αλλά και στα λεγόμενα κομματικά μέσα (Αυγή, Κόκκινο, Left).

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις