Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Έκπληκτος ο Τσίπρας από την επίθεση Μητσοτάκη

Κυβέρνηση - ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπικά χαρακτηριστικά παίρνει πλέον η κόντρα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον πρωθυπουργό μετά την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να χαρακτηρίσει ψεύτη τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα στη Βουλή γιατί ο τελευταίος αναφέρθηκε σε δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για το προσφυγικό και την Τουρκία χωρίς να έχει τα απομαγνητοφωνημένα κείμενα.

«Καταθέστε τις δηλώσεις Πέτσα! Καταθέστε τις τώρα! Περιμένω! Δεν θα καταθέσετε τίποτα γιατί πάλι ψέματα λέτε!», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «γιατί δεν είπε αυτά ο κ. Πέτσας! Δεν αλλάζει το χούι κ. Τσίπρα! Μια φορά ψεύτης πάντα ψεύτης κ. Τσίπρα!».

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν περίμενε ότι μια συζήτηση για το θεσμικό πλαίσιο παροχής ασύλου θα έπαιρνε τέτοια τροπή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα να αλληλοκατηγορούνται για τα ποιος είναι ο πιο ψεύτης.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έμεινε έκπληκτος από την σφοδρότητα της επίθεσης που δέχθηκε από τον πρωθυπουργό και από το σόου που έστησε μέσα στο κοινοβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να αμφισβητήσει τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Αν είχε λίγο υπομονή, θα άκουγε τα βίντεο με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της κυβέρνησης του ή θα διάβαζε το απομαγνητοφωνημένο κείμενο και δεν θα έβγαινε αυτός ψεύτης στο πανελλήνιο. Τώρα πρέπει να επιλέξει ή να ζητήσει συγνώμη στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ή να ζητήσει την παραίτηση του κ. Πέτσα».

Click4more: «Σκοτωμός» Μητσοτάκη – Τσίπρα για τις δηλώσεις Πέτσα – Συνέχισαν και εκτός Βουλής

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στα social media λίγο μετά την λήξη της συνεδρίασης.

«Ο κ. Μητσοτάκης με αποκάλεσε ψεύτη μέσα στο Κοινοβούλιο και ισχυρίστηκε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ούτε συμψήφισε το προσφυγικό με τις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ, ούτε είπε ποτέ πως αυξάνοντας τις περιπολίες αυξάνεται και η πιθανότητα ναυαγίων, όπως το τραγικό περιστατικό στην Κω.

Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν, αφού παρακολουθήσει το βίντεο με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του, όπως του υποσχέθηκα, έχει δυο επιλογές:

Ή να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Ή να λάβει την παραίτηση του κ. Πέτσα.

Αν δεν κάνει τίποτα από τα δυο, θα είναι πλέον ολοφάνερο ποιος στ’ αλήθεια είναι ο ψεύτης, με περικεφαλαία μάλιστα…».

Για την ιστορία να πούμε ότι τα αίματα άναψαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε ξανά στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων λέγοντας ότι «αυτά που λέτε είναι άτοπα δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Πώς θα φυλάξετε τα θαλάσσια σύνορα; Εγώ μίλησα για 430.000 διασώσεις που έκανε το ελληνικό λιμενικό και είναι τιμή μας… Ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι περισσότερες περιπολίες σημαίνουν περισσότερα τραγικά συμβάντα. Γιατί όμως να μη σημαίνουν περισσότερες διασώσεις;».

Σύμφωνα με τα βίντεο και τα μαγνητοφωνημένα αποσπάσματα που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσιότητα η δήλωση του Στέλιου Πέτσα στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» στον ΣΚΑΪ είναι η εξής: «Ζητάμε παντού και στην Ευρώπη και στο εσωτερικό την κατανόηση όλων, ότι όταν αυξάνουμε τις περιπολίες…. αυξάνεται στατιστικά και η πιθανότητα να έχουμε, δυστυχώς, θέματα, όπως αυτό το τραγικό περιστατικό τις προηγούμενες ημέρες» (σ.σ. την βύθιση βάρκας που μετέφερε πρόσφυγες μετά από σύγκρουση με πλοίο του λιμενικού ).

Το δεύτερο σημείο που ενόχλησε ήταν όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε απολύτως αναποτελεσματικό το νομοσχέδιο επισημαίνοντας τον κίνδυνο να μετατραπεί σε “ελληνοτουρκικό” θέμα και εγκαλώντας τη Ν.Δ για τη στάση της.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε μάλιστα στην δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην εκπομπή «Τώρα ότι συμβαίνει» στο Open, την οποία ο πρωθυπουργός αμφισβήτησε.

Η δήλωση του Στέλιου Πέτσα ήταν η εξής: «Έχουμε να περπατήσουμε σε μια λεπτή γραμμή, η οποία καταδικάζει την παραβατικότητα της Τουρκίας και στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο και τη Συρία. Από την άλλη, έχουμε ένα τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα. Όταν έχεις μια εμπόλεμη περιοχή, έχεις προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές, τις οποίες θα πρέπει να προσπαθήσεις να τις ελέγξεις με έναν τρόπο ο οποίος να είναι πάντα προς όφελος των πιο αδύναμων».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος που κατέθεσε τα τεκμήρια στην Βουλή ανέφερε ότι από την συγκεκριμένη αναφορά προκύπτει σαφέστατος συμψηφισμός του προσφυγικού με τα εθνικά θέματα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις