Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Επιτελική ανικανότητα δείχνει το κλείσιμο της Αθηνών – Λαμίας

ΣΥΡΙΖΑ: Επιτελική ανικανότητα δείχνει το κλείσιμο της Αθηνών – Λαμίας

Για επιτελική ανικανότητα κάνουν λόγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας για σχεδόν δύο εικοσιτετράωρα εξ αιτίας της κακοκαιρίας ενώ επισημαίνουν ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρει απόλυτη ευθύνη για το μπάχαλο σε μετακινήσεις και μεταφορές».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΣ λένε ότι η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι εδώ και μια εβδομάδα εμφανίζεται ενημερωμένη από τους μετεωρολόγους για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, δεν κατάφερε να πάρει τα απαραίτητα μέτρα ώστε η χώρα να μην κοπεί στα δύο.

«Τόσες ημέρες έκαναν συσκέψεις επί συσκέψεων με τους μετεωρολόγους να έχουν δώσει ακριβέστατες προβλέψεις για την επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια» και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί το μόνο που έκαναν ήταν να παραδεχθούν ότι δεν έχουν σχέδιο διαχείρισης και έτσι κλείνουν προληπτικά την εθνικό οδό Αθηνών – Λαμίας λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου και προσθέτουν: «Έτσι η απόφαση της Πολιτικής Προστασίας είναι συνειδητή, να κόψουν τη χώρα στα δυο, παραδεχόμενη ότι δεν μπορεί να κρατήσει ανοιχτό το εθνικό δίκτυο».

Click4more Η Μήδεια έφερε διχόνοια – Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την κακοκαιρία

Οι ίδιοι άνθρωποι αναφέρονται ακόμα στην δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο οποίος ανέφερε ότι είναι «καλύτερα να κλείνει κανείς συντεταγμένα και να ανοίγει συντεταγμένα» λέγοντας ότι η κυβέρνηση  το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να κλείνει τους πολίτες στα σπίτια τους.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ακόμα ότι η κυβέρνηση έχει βρει τον ιδανικό τρόπο για να πείσει τους πολίτες ότι χειρίστηκε την κακοκαιρία με τον καλύτερο τρόπο και χωρίς να προκύψουν σοβαρά προβλήματα. «Τη στιγμή που οι πολίτες βρίσκονται στα σπίτια τους καθώς η Αττική είναι σε σκληρό  lockdown, τα στελέχη της κυβέρνησης εμφανίζονται ανίκανα να διαχειριστούν ακόμα και την μειωμένη κίνηση που υπάρχει στους δρόμους. Αντί να έχουν βγάλει τα μηχανήματα στις κεντρικές αρτηρίες διευκολύνοντας τους οδηγούς σταματούν και πάλι την κυκλοφορία. Πλέον το σχέδιο είναι σαφές. Όλοι στα σπίτια, ακινητοποιημένα τα αυτοκίνητα προκειμένου μετά περιχαρής η κυβέρνηση να πει ότι τα κατάφερε». 

«Η απόφαση είναι ομολογία ανικανότητας αφού όπως φαίνεται τόσο τα αρμόδια υπουργεία όσο και ο παραχωρησιούχος, η Νέα Οδός, λένε ότι δεν έχουν σχέδιο ή δεν έχουν τα μέσα για να αντιμετωπίσουν τη σφοδρή κακοκαιρία και να κρατήσουν την εθνική οδό ανοιχτή» επισημαίνουν ακόμα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Παράλληλα ο μαγικός αριθμός 112 στον οποίο έχει επενδύσει ιδιαίτερα η κυβέρνηση για όλες τις φυσικές καταστροφές, -λοιμούς σεισμούς  κακοκαιρία- δεν λειτούργησε με αποτέλεσμα να μην σταλεί μήνυμα στους οδηγούς και αυτοί να μείνουν εγκλωβισμένοι για ώρες στην εθνική».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις