Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Ο Μητσοτάκης θέλει να κρατά τον Τσίπρα σε ομηρεία

ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Ο Μητσοτάκης θέλει να κρατά τον Τσίπρα σε ομηρεία

Τρόπους για να κρατάει τον Αλέξη Τσίπρα σε ομηρεία μέσα από την υπόθεση της Novartis επεξεργάζεται το Μέγαρο Μαξίμου, υποστηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι «εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας».

Παράλληλα με αυτή την διαρροή έγινε γνωστό ότι η ΝΔ σκοπεύει να παραπέμψει μόνο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. «Καθόλου υπεράνω  δεν είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης» λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Απλά δεν έχει τα κότσια να προχωρήσει σε εξεταστική ή προανακριτική για τον Αλέξη Τσίπρα. Με αυτό τον τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή παραδέχεται ότι όσα έλεγε εδώ και έναν χρόνο από την αποκάλυψη του σκανδάλου ήταν μπαρούφες και χυδαία ψέματα ή παραδέχεται ότι είναι δειλός και δεν τολμά να διερευνήσει μια υπόθεση που έχει καταγγείλει ως σκάνδαλο», σημείωναν.

Παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμαιναν παράλληλα ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να παραπέμψει τον Δημήτρη Παπαγελόπουλο σε προανακριτική και σε καθημερινή βάση τα στελέχη της ΝΔ να επιτίθενται για το σκάνδαλο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης δεν ενεργούσε μόνος του αλλά κάτω από τις εντολές του Αλέξη Τσίπρα. Έτσι ενώ τυπικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα βρίσκεται στο κάδρο της όλης υπόθεσης, η κυβέρνηση θα μπορεί να τον εμπλέκει όποτε και όπως θέλει.

«Ο Κυριάκος  Μητσοτάκης επιβεβαιώνει πως είναι διπλά δειλός. Και απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και απέναντι στον εσωκομματικό του εφιάλτη, τον Αντώνη Σαμαρά», έλεγαν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο διαχωρισμός που κάνει η ΝΔ στα πρόσωπα που αναφέρονται στη μήνυση του κ. Σαμαρά αποτελεί έναν φθηνό τακτικισμό για να μπορέσει να διαχειριστεί τις εσωκομματικές πιέσεις που δέχεται. Το μισό του κόμμα υπό τον κ. Σαμαρά ζητά εξεταστικές και ειδικά δικαστήρια για τον κ. Τσίπρα, το άλλο μισό να μην κάνει τίποτα ρεβανσιστικό. Ξεχνούν τα χίλια μύρια που έχουν πει εδώ και έναν χρόνο για τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίον χαρακτήριζαν σκευωρό με αφορμή το υπαρκτό και διεθνές σκάνδαλο Novartis; Τώρα που τους δίνεται η ευκαιρία μετά τη μήνυση Σαμαρά που διαβιβάστηκε στη Βουλή, δεν είναι σκευωρός ο κ. Τσίπρας; Η ΝΔ να έχει το θάρρος και να προχωρήσει σε εξεταστική ή προανακριτική για όλα τα πρόσωπα που κατονομάζονται στη μηνυτήρια αναφορά του κ. Σαμαρά και η οποία έχει διαβιβαστεί στη Βουλή. Να γίνει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης και να μη μείνει καμία σκιά».

Click4more: Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο θα ζητήσει η ΝΔ – Εκτός κάδρου ευθυνών ο Τσίπρας

Οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν ακόμα ότι προφανώς στην απόφαση της ΝΔ για να μην παραπεμφθεί ο Αλέξης Τσίπρας έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι μια τέτοια κίνηση θα συσπείρωνε γύρω από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο τους ψηφοφόρους του κόμματος του αλλά και του ΠΑΣΟΚ και όσους κινούνται στα όρια της κεντροαριστεράς. Οι μνήμες από την σύγχρονη ιστορία με την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη είναι πρόσφατες και επώδυνες για την πολιτική ζωή.

Έθεταν επίσης ένα ερώτημα καθώς βάσει του συντάγματος αυτό που λέει η ΝΔ πολύ δύσκολα μπορεί να γίνει. Δηλαδή εάν στις μηνύσεις των Σαμαρά και Βενιζέλου αναφέρονται δυο πρόσωπα (του Αλέξη Τσίπρα και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου) πως η Βουλή θα αποφασίσει να παραπέμψει τον ένα και να απαλλάξει τον άλλο; Και πρόσθεταν: «Πως ο Κυριάκος  Μητσοτάκης, εφόσον ακόμα δεν έχει δει τη δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή – αφού παρέμενε κλειδωμένη- πώς ακριβώς αξιολόγησε και αποφάσισε ότι πρέπει να συσταθεί η οποιαδήποτε προανακριτική; Η πολιτική σκοπιμότητα βγάζει μάτι!» έλεγαν χαρακτηριστικά οι ίδιοι άνθρωποι.

Τέλος επεσήμαιναν ότι «η ΝΔ επιδεικνύει δύο μέτρα και δύο σταθμά καθώς εδώ και 2 εβδομάδες έχει φτάσει στη Βουλή ποινική δίωξη για τον Ανδρέα  Λοβέρδο για το σκάνδαλο Novartis και ακόμα δεν έχει συγκληθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας για να δει τι λέει η δικογραφία».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις