Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ για Προανακριτική: ΝΔ – ΚΙΝΑΛ εξευτελίζουν τους εαυτούς τους

ΣΥΡΙΖΑ για Προανακριτική: ΝΔ – ΚΙΝΑΛ εξευτελίζουν τους εαυτούς τους

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έκανε ένα βήμα πίσω στην προανακριτική επιτροπή, προκειμένου να ξεκινήσει η εξέταση του πρώην Γενικού Διευθυντή της Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή, απ’ ό,τι φαίνεται όμως θα επενδύσει ιδιαίτερα στην εξέταση του συγκεκριμένου μάρτυρα προκειμένου να αποδείξει ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι υπαρκτό και δεν υπάρχει καμία σκευωρία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να μην παραστούν στη συνεδρίαση ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Παύλος Πολάκη, ώστε να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία. Επιμένοντας ωστόσο στην άποψη ότι όλα όσα γίνονται στην προανακριτική επιτροπή είναι παράνομα, τα στελέχη της Κουμουνδούρου έστειλαν μόνο τον βουλευτή Σπύρο Λάππα, ο οποίος υπέβαλε αίτημα αναίρεσης της εξαίρεσης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο όπως ήταν αναμενόμενο δεν έγινε δεκτό.

Δεκτό δεν έγινε ωστόσο και το αίτημα που κατέθεσε ο συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας, να εξαιρεθούν τρείς βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, για τους ίδιους ακριβώς λόγους που εξαιρέθηκαν οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Click4more: “Φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό με την κατάθεση – βόμβα του Φρουζή για Τουλουπάκη!

«Οι μάσκες έπεσαν» λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ απέδειξαν με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι αποφασίζουν με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Αρνήθηκαν να εφαρμόσουν για τους εαυτούς τους όσα δε δίστασαν να εφαρμόσουν για τη μειοψηφία. Έχουν υπονομεύσει το Κοινοβούλιο, το Σύνταγμα, τους θεσμούς εξευτελίζοντας τελικά τους ίδιους τους εαυτούς τους».

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου λένε ακόμα ότι:

«Ενδεικτικό του πανικού της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ είναι ότι συνεχίζουν την προανακριτική παρωδία μήπως και πείσουν πως το σκάνδαλο Novartis δεν είναι σκάνδαλο αλλά σκευωρία, καταστρατηγώντας μάλιστα το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής για να τη φέρουν στα μέτρα τους, την ώρα που:

– ασκήθηκε ποινική δίωξη για δωροληψία κατ’ εξακολούθηση σε έναν πρώην Υπουργό, τον κ. Λοβέρδο

– η δικαστική έρευνα συνεχίζεται για δύο πολιτικά πρόσωπα και για δεκάδες μη πολιτικά πρόσωπα

Φρουζής

– το FBI έχει ξεκινήσει την έρευνα για τη Novartis τουλάχιστον έναν χρόνο πριν από τις ελληνικές δικαστικές αρχές

– η ελβετική δημόσια τηλεόραση ξεμπρόστιασε την ελληνική πτυχή του σκανδάλου Novartis

– αποκαλύφθηκε ότι ακόμα και το σκέλος που αφορούσε στον κ. Σαμαρά και το οποίο αρχειοθετήθηκε, μπήκε στο αρχείο όχι γιατί δεν ευσταθούσαν οι μαρτυρικές καταθέσεις, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν με τα στοιχεία και τα ημερολόγια που κατασχέθηκαν από τη Novartis, αλλά διότι δεν κατέστη εφικτό να εξακριβωθεί τι απέγιναν τα χρήματα που φέροντα να έφθασαν σε βαλίτσα στο Μέγαρο Μαξίμου από τον κ. Φρουζή».

Click4more: Δεν… μπήκαν Πολάκης – Τζανακόπουλος στην Προανακριτική! Όλο το παρασκήνιο

Σε ό,τι αφορά στις διαρροές από την κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή, ότι δέχθηκε πιέσεις από εισαγγελικούς λειτουργούς για να μιλήσει για πολιτικά πρόσωπα, παράγοντες, της Κουμουνδούρου έλεγαν ότι: «Ο κ. Φρουζής είναι κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Novartis. Ό,τι και να πει μην ξεχνάμε λοιπόν ότι είναι κατηγορούμενος και θα κοιτάξει πώς θα εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή θέση για τον εαυτό του. Προφανώς και θα υποστηρίξει τα περί «σκευωρίας», ειδάλλως θα είναι σαν να παραδέχεται την ενοχή του. Ήταν ο ισχυρός άνδρας της Novartis. Είναι αυτός που έλεγε στα βίντεο ότι έχει πρόσβαση και γνωρίζει από πριν τι θα γίνει με το φάρμακο και μπορεί να επηρεάζει τις αποφάσεις. Είναι αυτός που κατονομάζεται από μάρτυρα ότι μετέφερε βαλίτσες με χρήματα, κάτι το οποίο προφανώς δεν περίμενε κανείς να παραδεχθεί ο κ. Φρουζής».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις