Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση γυρνάει την πλάτη στη μεσαία τάξη

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση γυρνάει την πλάτη στη μεσαία τάξη

Για πολιτικό «ξεπούλημα» της μεσαίας τάξης την οποία «εκμεταλλεύτηκε» προεκλογικά η ΝΔ προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές κάνουν λόγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι η κυβέρνηση σήμερα τους γυρίζει την πλάτη.

Με αφορμή μάλιστα ότι η κυβέρνηση παρουσίασε τουλάχιστον τρείς εκδοχές για το που θα φτάσει η ύφεση το επόμενο διάστημα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν στην αντεπίθεση  κατηγορώντας το Μέγαρο Μαξίμου για αδράνεια και έλλειψη σχεδιασμού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες στη Βουλή επεσήμανε μάλιστα ότι η κυβέρνηση αναθεωρεί προς το χειρότερο τις προβλέψεις για την ύφεση χωρίς να προσαρμόζει ανάλογα τα μέτρα στήριξης.

Click4more Κόντρα Τασούλα – Τσίπρα στην Βουλή – Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την συζήτηση για το περιβάλλον

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι το μόνο που αλλάζει τελικά είναι ο τρόπος που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη «μεσαία τάξη» που «μέχρι χθες υμνούσε». «Τους λέγατε νοικοκυραίους και ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας μέχρι χθες. Σήμερα, όμως, τους λέτε μπαταχτσήδες και τις επιχειρήσεις τους τις λέτε: “Επιχειρήσεις ζόμπι”» είπε επικαλούμενος τη σχετική δήλωση του υφυπουργού Οικονομικών, Γ. Ζαββoύ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναρωτήθηκε ποιες είναι αυτές οι «επιχειρήσεις ζόμπι». «Αυτές που παλεύουν να ξανανοίξουν; Αυτές που χρωστούν ΦΠΑ και δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει; Αυτές που δεν μπορούν και δεν μπορούσαν στο παρελθόν να περάσουν ούτε έξω από τις τράπεζες; Αυτές που αποκλείστηκαν από την επιστρεπτέα προκαταβολή και τις εγγυήσεις;».

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι «είναι πλέον εμφανές πως η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς τον παραμικρό σχεδιασμό, παίζοντας στα ζαριά το μέλλον της οικονομίας και της κοινωνίας.

Η αδράνεια της κυβέρνησης και η έλλειψη σχεδίου είναι καταστροφική για τους εργαζόμενους, για τους μικρομεσαίους και εν τελεί για το σύνολο της οικονομίας».

Νωρίτερα στο θέμα αυτό είχε αναφερθεί και ο πρώην υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος λέγοντας ότι «το προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ για τη μεσαία τάξη μας άφησε χρόνους. Σε συνέντευξη του στο CNN ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για ύφεση 10%.

Click4more Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν στηρίζει τους ανθρώπους του πολιτισμού

Αν ξεκινάνε από 4,7% την Πέμπτη, το κάνουν 7,9% την Κυριακή και την Δευτέρα φτάνουν στο 10%, αγχώνομαι που θα φτάσουν μέχρι το άλλο Σαββατοκύριακο.

Όπως υπάρχει διαφοροποίηση στο ύψος της καθαρής δημοσιονομικής παρέμβασης που λέει η ΝΔ Εσωτερικού, η ΝΔ εξωτερικού και η ΝΔ πραγματικού, έτσι υπάρχει ανάλογη διαφοροποίηση και για το ύψος της ύφεσης που λέει. Στην Ελλάδα λέει 4.7%, στην Ευρώπη λέει 7.9% στις ΗΠΑ λέει 10%. Όσο για το πραγματικό ύψος της ύφεσης ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Όμως η ύφεση δεν είναι απλοί αριθμοί. Είναι άνθρωποι που απολύονται. Νέα παιδιά που βλέπουν το μέλλον τους να καταρρέει. Είναι επιχειρήσεις που κλείνουν. Είναι ζωές που καταστρέφονται. Ζωές ανθρώπων για τους οποίους η κυβέρνηση αδιαφορεί» ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Και πρόσθεσε: «Η ΝΔ βλέπει την κρίση ως ευκαιρία διάλυσης της μεσαίας τάξης. Πλέον το λέει ανοιχτά. Το ότι οι άνθρωποι της μεσαίας τάξης για την ΝΔ θεωρούνται πλέον «ζόμπι» και «μπαταχτσηδες» που πρέπει να εξοντωθούν, δεν το λες και συνέπεια με το προεκλογικό τους αφήγημα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις