Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Η υπόθεση Novartis θα γυρίσει μπούμερανγκ στον Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ

Ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση της ΝΔ να παραπέμψει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγελόπουλο, για την υπόθεση της Novartis και με την κατηγορία της σκευωρίας λέγοντας ότι «η υπόθεση αυτή θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της».

Παράλληλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν στις κατηγορίες της κ. Ράικου και του Ι. Αγγελή ενώ εκφράζουν την απορία τους γιατί εξαφανίστηκε από τα περισσότερα  ΜΜΕ η απάντηση της ανακρίτριας Ελένης Τουλουπάκη στις κατηγορίες των δυο συναδέλφων της.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis και την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγελόπουλου, κορυφαίοι παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλεγαν ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προσωπικά εκτεθειμένος καθώς με τον τακτικίστικο διαχωρισμό της υπόθεσης, επιχειρεί να διαχειριστεί τις εσωκομματικές πιέσεις που δέχεται για εκδίκηση και την ίδια στιγμή να γλιτώσει τον εξευτελισμό που θα υποστεί εάν παραπέμψει τον πρώην πρωθυπουργό. Με αυτό που κάνει όμως αποτυγχάνει και στα δύο».

Επισημαίνουν μάλιστα ότι «παρά το γεγονός ότι ο ίδιος όχι μόνο υιοθέτησε αλλά και τροφοδότησε τη χυδαία εκστρατεία κατασυκοφάντησης του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας πιστά τις αθλιότητες Σαμαρά, σήμερα υπαναχωρεί για να αποφύγει το φιάσκο».

Πρόσθεταν δε ότι «με την απόφασή του αυτή, ο Κυριάκος  Μητσοτάκης ομολογεί δύο πράγματα:

– Ότι δεν υπάρχει καμία βάση σε όσα καταμαρτυρούσε στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί δυόμιση ολόκληρα χρόνια και ότι παρακολούθησε και άκουσε ο ελληνικός λαός περί σκευωρίας ήταν μια σκηνοθεσία με ένα και μόνο σκοπό: Τον αποπροσανατολισμό από το πραγματικό σκάνδαλο.

– Ότι ο κ. Σαμαράς είναι ένας κοινός συκοφάντης και ψευδομηνυτής.

Ο κ. Μητσοτάκης, λοιπόν, μπροστά στο φιάσκο εμφανίζεται διπλά δειλός. Και απέναντι στον πολιτικό αντίπαλο αλλά και στον εσωκομματικό εφιάλτη».

Σε ό,τι αφορά την ουσία της υπόθεσης της παραπομπής, τα στελέχη της Κουμουνδούρου λένε ότι η ΝΔ «συστήνει Επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για δήθεν παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη, με μοναδικό στόχο να την ελέγξει. Βασίζει την προανακριτική σε αστήρικτες μαρτυρίες δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι όμως ελέγχονται και οι ίδιοι από τη Δικαιοσύνη για τους χειρισμούς τους στην ίδια υπόθεση».

Click4more: Τουλουπάκη για Ράικου: Δεν θίγει εμένα αλλά το σύνολο του Ανωτάτου Δικαστηρίου

«Δεν πρόκειται μόνο για μία γελοία προσπάθεια αποπροσανατολισμού από το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis, αλλά και για ξεκάθαρη επιχείρηση τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών που ζητούν την άσκηση ποινικής δίωξης ενός πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζουν να το ερευνούν τόσο για δύο κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όσο και για δεκάδες μη πολιτικά πρόσωπα» επισημαίνουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η προανακριτική ωστόσο θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της. Θα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία, όχι μόνο για να επιβεβαιωθεί η πλεκτάνη που στήνει η ΝΔ, αλλά και για να μάθει το πανελλήνιο ποιο ακριβώς είναι το σκάνδαλο Novartis, ποιοι έβαλαν τις υπογραφές τους στα υπερκέρδη της εταιρίας στα χρόνια των μνημονίων και πόσο τελικά στοίχισε στη Δημόσια Υγεία και στους φορολογούμενους πολίτες».

Σε ό,τι αφορά τα όσα είπε η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής για την υπόθεση  τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι:

– τόσο η Ελένη Ράικου όσο και ο Ι. Αγγελής ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη για τους χειρισμούς τους στο σκάνδαλο Novartis. Όπως έχουν κάνει καταγγελίες αυτοί, αντίστοιχες καταγγελίες έχουν κάνει και άλλοι δικαστικοί λειτουργοί σε βάρος τους.

– Στην κατάθεσή της η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, -της οποίας η κατάθεση για κάποιο περίεργο λόγο εξαφανίστηκε από τα περισσότερα ΜΜΕ,- κατήγγειλε υπεξαγωγή εγγράφων, ακόμα και για πρωτότυπα διαβιβαστικά του FBI από τον κ. Αγγελή.

Οι ίδιοι άνθρωποι θύμιζαν μάλιστα ότι στην επιστολή παραίτησής της από την Εισαγγελία Διαφθοράς η Ελένη Ράικου αναφερόμενη στο σκάνδαλο Novartis το 2017, έκανε λόγο για «χρηματισμό κρατικών αξιωματούχων και ενδεχομένως και πολιτικών». Χαρακτήριζε δε το εν λόγω σκάνδαλο «κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας».

Θύμιζαν ακόμα την καταγγελία της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου, η οποία έχει αναφέρει ότι, ενώ η Ελένη Ράικου διερευνούσε το σκάνδαλο Novartis ως επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, ο σύζυγός της είχε λάβει αμοιβή από τη Novartis ως στρατιωτικός γιατρός.

Για τον αντιεισαγγελέα Ι. Αγγελή τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμαιναν ότι «είναι ο ίδιος εισαγγελέας που είχε αρχειοθετήσει τις μηνύσεις των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου για εμπλοκή δικαστικών στη δήθεν σκευωρία που επικαλούνταν. Ο Ι. Αγγελής είναι αυτός ο οποίος έχει μιλήσει για υπαρκτό σκάνδαλο Novartis, το οποίο “δεν διερευνάται σωστά“. Ο Ι. Αγγελής ελέγχεται πειθαρχικά για αποσπασματικές διαρροές της υπόθεσης Novartis που έγιναν στον Τύπο και οι οποίες χρησιμοποιούνται από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ για να τροφοδοτούν το αφήγημα περί δήθεν σκευωρίας».

Καταλήγοντας, τα στελέχη της Κουμουνδούρου ανέφεραν: «Για να τελειώνει αυτή η ιστορία με τον μαινόμενο εσωτερικό πόλεμο στη Δικαιοσύνη: Οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ δικαστικών λειτουργών στέλνουν ένα κακό μήνυμα προς τους πολίτες για τη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη έχει τα ελεγκτικά της όργανα. Οφείλει άμεσα να διερευνήσει όλες τις καταγγελίες από όλες τις πλευρές και να αποκαταστήσει το κύρος και την αξιοπιστία της στα μάτια των πολιτών».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις