Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ικανοποίηση από την περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Αργολίδα

Αλέξης Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ

Η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Αργολίδα αποτέλεσε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μια ευχάριστη έκπληξη, αφού σε έναν νομό που παραδοσιακά η ΝΔ είχε μεγάλες δυνάμεις η υποδοχή που του επεφύλασσαν οι αγρότες ήταν πέρα από κάθε προσδοκία.

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι η Αργολίδα δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι κάτι αλλάζει στην κοινωνία και μάλιστα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν ότι τα προβλήματα της ακρίβειας έχουν αρχίσει πλέον να αποτυπώνονται στην κοινωνία, ενώ η κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο απαντά στις αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι η ακρίβεια βρίσκεται στην φαντασία της αντιπολίτευσης είτε ότι πρόκειται για παροδικό φαινόμενο που θα τελειώσει μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ο τομεάρχης Ανάπτυξής και Επενδύσεων και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε μάλιστα ότι «στο μεταξύ η χώρα μας αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» στην Ευρώπη στη χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας και οι καταγγελίες για χειραγώγηση και ολιγοπωλιακές πρακτικές στην αγορά πληθαίνουν. Το δόγμα της ΝΔ περί αυτορρύθμισης της αγοράς καταρρέει με επώδυνες συνέπειες για όλους μας» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα θα δώσει πολύτιμη ανάσα ακριβώς στα πιο αδύναμα στρώματα που καταναλώνουν το μεγαλύτερο ή και ολόκληρο το εισόδημά τους για την κάλυψη βασικών αναγκών: στέγαση, ενέργεια, τρόφιμα και ένδυση. Εκεί δηλαδή ακριβώς όπου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, έχουμε την μεγαλύτερη εκτίναξη των ανατιμήσεων».

«Θα μειώναμε τον ΦΠΑ»

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ακόμα ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα υπαρκτά δημοσιονομικά περιθώρια για να μειώσει τους φόρους στη μεγάλη ακίνητη περιουσία «και σπαταλά κρατικό χρήμα σε απευθείας αναθέσεις 5 δισ. ευρώ που καταλήγουν σε λίγους και ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες.

«Εμείς θα μειώναμε τον ΦΠΑ, θα θεσμοθετούσαμε αύξηση του κατώτατου μισθού και θα ρυθμίζαμε το ιδιωτικό χρέος της πανδημίας» λένε οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, να μην αυξηθούν καθόλου τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τέσσερα χρόνια».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις