Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά την προετοιμασία για… εκλογές! “Εμείς χτυπήσαμε το παρακράτος”

ΣΥΡΙΖΑ

Κατά μέτωπο επίθεση εναντίον της κυβέρνησης θα κήρυξει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πραγματοποιείται ένα χρόνο μετά από την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αναφερθεί στο τι παρέδωσε η κυβέρνηση του , στον Κυριάκο Μητσοτάκη ιδιαίτερα στον τομέα της οικονομίας επισημαίνοντας ότι η ύφεση ξεκίνησε πολύ νωρίτερα από την πανδημία.

Ετοιμασίες για εκλογές

Με δεδομένο ότι στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να στήσει κάλπες για πρόωρες εκλογές κάτω από το βάρος των οικονομικών προβλημάτων που θα αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κήρυξη στην πραγματικότητα την έναρξη μιας άτυπης προεκλογικής περιόδου.

Με βάση όσα λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα τα πρώτα σημαντικά προβλήματα για την κυβέρνηση έχουν αρχίσει να εμφανίζονται καθώς όλα δείχνουν ότι ο τουρισμός δεν ανταποκρίνεται με βάση τους σχεδιασμούς που είχαν γίνει από το αρμόδιο υπουργείο.

click4more: Πρώτα “γενέθλια” της κυβέρνησης με… φουλ επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ – Τα ερωτήματα για Παππά – Καλογρίτσα

Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και στον χώρο της εστίασης ενώ τείνει να παγιωθεί η εκ περιτροπής εργασία τις μεγάλες επιχειρήσεις. Στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι από τις επαφές που έχουν με όλες τις κοινωνικές ομάδες η πλειοψηφία των πολιτών εμφανίζεται προβληματισμένη από τα κυβερνητικά μέτρα ενώ έχει αρχίσει η αποδόμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παραδοχή ότι δεν συσπειρώνονται στον ΣΥΡΙΖΑ οι δυσαρεστημένοι πολίτες

Παραδέχονται ωστόσο ότι ακόμα δεν έχουν καταφέρει να συσπειρώσουν τους δυσαρεστημένους πολίτες γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι της μεσαίας τάξης εμφανίζονται επιφυλακτικοί. Την ίδια στιγμή οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού λένε ότι τα δύο θέματα που έχουν προκύψει και αφορούν την κυβέρνηση θα βλάψουν ιδιαίτερα την εικόνα της ΝΔ .

Για τη λίστα των ΜΜΕ

«Σε ότι αφορά την λίστα Πέτσα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα περισσότερα χρήματα τα έχουν πάρει δημοσιογράφοι και ΜΜΕ που λιβανίζουν καθημερινά την κυβέρνηση και αποθεώνουν τον πρωθυπουργό. Χρήματα έχουν πάρει συγγενικά πρόσωπα της οικογένεια Μητσοτάκη και η σύζυγος βουλευτή της ΝΔ.

Ραδιόφωνα που έχουν κλείσει ανύπαρκτα σαιτ ακόμα και η ΕΡΤ η οποία είναι κρατική και δεν θα έπρεπε να λάβει ούτε ένα ευρώ « λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει –σύμφωνα με τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα- με τις αποκαλύψεις δικογραφίας η οποία αναμένεται να διαβιβαστεί στην Βουλή το επόμενο διάστημα από την στιγμή που εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ εξάρθρωσε το παρακράτος”

«Τις τελευταίες μέρες είδαν το φως τις δημοσιότητες αποκαλύψεις που αποδεικνύουν ότι τελικά το παρακράτος που ο ΣΥΡΙΖΑ εξάρθρωσε όχι μόνο δεν ήταν του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εκτός από μαύρο ήταν και βαθύ γαλάζιο» λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Και πιο συγκεκριμένα λένε ότι : «Οι καταγραφές της ΕΥΠ, αποκαλύπτουν ένα παρακρατικό τρίγωνο. Στη μία του κορυφή βρίσκονται πολιτικοί. Ένας υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, από το περιβάλλον του Ανδρέα Λοβέρδου, μαζί με τον διευθυντή του επαγγελματικού του γραφείου και πρώην υπουργούς της ΝΔ. Στη δεύτερη κορυφή βρίσκονται ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ (ακόμη και μέλη της ηγεσίας), δικαστικοί και Αρεοπαγίτες. Στην τρίτη κορυφή είναι ποινικοί και καταζητούμενοι που συχνά βρίσκονται και σχεδιάζουν με τους υπόλοιπους που τυγχάνουν διώκτες τους.

Στις δραστηριότητες του παρακράτους είναι το trafficking, το στήσιμο δικών και η «τακτοποίηση» δικαστικών εκκρεμοτήτων που έχουν μιντιάρχες που τυγχάνει να είναι πολιτικοί και οικονομικοί χορηγοί της ΝΔ, μεταθέσεις αστυνομικών, εκβιασμοί επιχειρηματιών στους οποίους στέλνεται ως τιμωρία το ΣΔΟΕ και η Αστυνομία για να συνετιστούν, κομπίνες με ΦΠΑ και άλλα πολλά.

Η υπόθεση του μικρού κοριτσιού

Η πιο ανατριχιαστική καταγραφή είναι αυτή που αφορά την προώθηση μικρού κοριτσιού σε πρώην υπουργό της ΝΔ. Ο ίδιος υπουργός φέρεται να στήνει απάτες με το κύκλωμα και να συμμετέχει σε εκβιασμούς. Πρώην Υπουργοί της ΝΔ, συναντιούνται συχνά με τα μέλη της ομάδας, δειπνούν, τους προσκαλούν μέσα στη Βουλή και μαζί τους κανονίζουν διάφορα θέματα.

Ο εγκέφαλος του κυκλώματος εμφανίζεται ως συνεργάτης πρώην υπουργού της ΝΔ και νυν βουλευτή, ο οποίος έχει αναλάβει χρέη στον Τομέα Δικαιοσύνης της ΝΔ με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.»

Για την υπόθεση Καλογρίτσα

Σε ότι αφορά την υπόθεση Καλογρίτσα τα στελέχη της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι : «Τώρα λοιπόν που αποδεικνύεται ότι το παρακράτος ήταν μαύρο και γαλάζιο, η ΝΔ θυμήθηκε να βγάλει από τη ναφθαλίνη τον κ. Καλογρίτσα, τον οποίο το 2016 τον κατηγορούσε ως αναξιόπιστο για τα βοσκοτόπια, και να τον τοποθετήσει ξανά στη πολιτική σκηνή, πλέον ως αξιόπιστο.

Ξαναλέμε λοιπόν: Τις δοσοληψίες του συγκεκριμένου επιχειρηματία και τα ανεξόφλητα χρέη του προς τρίτους επιχειρηματίες ίσως τα γνωρίζουν καλύτερα ο κ. Θεοδωρικάκος, ως παλιός συνεργάτης και οικογενειακός συνέταιρος και ο κ. Λοβέρδος ως συνήγορός του.

Σε κάθε περίπτωση, οι φθηνοί και στημένοι αντιπερισπασμοί στους οποίους καταφεύγει η ΝΔ δεν πρόκειται να της δώσουν διέξοδο διαφυγής. Οφείλει να δώσει απαντήσεις τώρα ο κ. Μητσοτάκης για το παρακράτος που ανέχεται μέχρι και τους παιδεραστές, των οποίων η εγκληματική δράση, όπως είναι φανερό εδώ και χρόνια, δεν φαίνεται να τον θίγει.»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις