Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Με «αέρα» από τις εσωκομματικές εκλογές και τις δημοσκοπήσεις ο Τσίπρας στην Κρήτη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με τον αέρα που του δίνουν οι εσωκομματικές εκλογές αλλά και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί σήμερα (05.04.2022) και αύριο στην Κρήτη προκειμένου να συνεχίσει την επαφή του με τους πολίτες ακούγοντας τα παράπονα τους και προβάλλοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυριαρχία του Αλέξη Τσίπρα στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύεται ως επιβεβαίωση και στήριξη των επιλογών που έχει κάνει ο πρώην πρωθυπουργός για ένα ανοικτό συνέδριο.

Οι συνεργάτες του μιλούν μάλιστα για μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων αφού, όπως επισημαίνουν, το 2016 από τα 24.000 μέλη που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαν ψηφίσει μόνο οι 13.500 ενώ τώρα από τα 61.600 μέλη πήραν μέρος στην διαδικασία 40.500. Θεωρούν λοιπόν ότι αυτή είναι μία σαφής ένδειξη για το πόσα μέλη του κόμματος θα προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν για πρόεδρο και ΚΕ, από τη στιγμή μάλιστα που η διαδικασία εγγραφής νέων μελών συνεχίζεται.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνονται ακόμα και στα στοιχεία των δημοσκοπήσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας – το τελευταίο διάστημα – και τα οποία  δείχνουν ότι πλέον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σταθερά, εισπράττει  ένα ποσοστό δυσαρεστημένων πολιτών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην χθεσινή δημοσκόπηση της Opinion Poll το κυβερνών κόμμα μέσα σε ένα μήνα χάνει 1,1% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης 2,2%. Το ίδιο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κερδίζει 1,6%, ενώ και το ΚΙΝΑΛ υποχωρεί κατά 1,7%. Δηλαδή η ψαλίδα κλείνει κατά 2,7 εκατοστιαίες μονάδες μόνο σε ένα μήνα.

Οι δύο αυτοί παράγοντες, ισχυρίζονται τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δημιουργούν ένα κλίμα αισιοδοξίας στην Κουμουνδούρου.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφερόμενος στο θέμα επισήμανε ότι κεντρικός άξονας του συνεδρίου είναι «η επιτακτική ανάγκη πολιτικής αλλαγής».

«Είναι επιτακτική κοινωνικά. Η κοινωνία βρίσκεται σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης και αβεβαιότητας. Το διαθέσιμο εισόδημα μειώνεται με δραματικό τρόπο, ο πληθωρισμός τρέχει με απίστευτες ταχύτητες, οι επιχειρήσεις πιέζονται. Γι’ αυτό πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να εντείνει τις προσπάθειές του για τη δημιουργία ενός πλατιού δημοκρατικού ρεύματος που θα αποκαταστήσει τη δημοκρατική και προοδευτική πολιτική πλειοψηφία απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη», τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Δεν λέμε “μακριά από εμάς το ΠΑΣΟΚ”» – Αιχμές κατά Σαμαρά και σκληρή επίθεση σε Τσίπρα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων εφόσον προκύψουν πρόσθετα έσοδα χωρίς νέους φόρους - Η αυτοκριτική για την πανεπιστημιακή αστυνομία και το μήνυμα για την ακρίβεια
Παύλος Μαρινάκης
Αλέξης Τσίπρας: Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη ΔΕΘ – «Πεταμένα λεφτά το rebranding», «έχει ροπή στο ψέμα»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι ο πρώην πρωθυπουργός «παραμένει ίδιος και απαράλλαχτος» - «Δεν τον είδαν, δεν τον ξέρουν», απαντά το ΠΑΣΟΚ για τον Γιώργο Σιακαντάρη
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Τσίπρας στη ΔΕΘ: Κυβερνητική πρόταση, άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ, μήνυμα κατά των προσωπικών στρατηγικών και το «Μου ’φαγες όλα τα δαχτυλίδια»
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ έθεσε ως εκλογικό στόχο την πρωτιά, υπερασπίστηκε το οικονομικό του πρόγραμμα και παρουσίασε τους όρους μιας προοδευτικής διακυβέρνησης - Η αυτοκριτική για το παρελθόν, τα 12 μίλια και οι αιχμές κατά Μητσοτάκη
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
26
Τσίπρας από τη ΔΕΘ στο newsit.gr: «Ήμουν ανεκτικός σε προσωπικές στρατηγικές – Αυτό δεν θα επαναληφθεί»
Η απάντηση στην ερώτηση του Πέτρου Κατσάκου για στελέχη που κινούνται εκτός κομματικής γραμμής – «Έπαθα και έμαθα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας μήνυμα για ενότητα, πειθαρχία και αυτοπειθαρχία στην ΕΛΑΣ
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
39
Ο Αδριανός Γολέμης, ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης που θα ταξιδέψει στο διάστημα – Στο Παρίσι γράφτηκε ιστορία
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πιστεύω ότι ο Αδριανός, πέρα από τα πολύ ενδιαφέροντα πειράματα που θα διεξάγει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, θα αποτελέσει επίσης πηγή έμπνευσης για τα μικρά ελληνόπουλα»
διάστημα 22