Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Με «αέρα» από τις εσωκομματικές εκλογές και τις δημοσκοπήσεις ο Τσίπρας στην Κρήτη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με τον αέρα που του δίνουν οι εσωκομματικές εκλογές αλλά και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί σήμερα (05.04.2022) και αύριο στην Κρήτη προκειμένου να συνεχίσει την επαφή του με τους πολίτες ακούγοντας τα παράπονα τους και προβάλλοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυριαρχία του Αλέξη Τσίπρα στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύεται ως επιβεβαίωση και στήριξη των επιλογών που έχει κάνει ο πρώην πρωθυπουργός για ένα ανοικτό συνέδριο.

Οι συνεργάτες του μιλούν μάλιστα για μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων αφού, όπως επισημαίνουν, το 2016 από τα 24.000 μέλη που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαν ψηφίσει μόνο οι 13.500 ενώ τώρα από τα 61.600 μέλη πήραν μέρος στην διαδικασία 40.500. Θεωρούν λοιπόν ότι αυτή είναι μία σαφής ένδειξη για το πόσα μέλη του κόμματος θα προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν για πρόεδρο και ΚΕ, από τη στιγμή μάλιστα που η διαδικασία εγγραφής νέων μελών συνεχίζεται.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνονται ακόμα και στα στοιχεία των δημοσκοπήσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας – το τελευταίο διάστημα – και τα οποία  δείχνουν ότι πλέον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σταθερά, εισπράττει  ένα ποσοστό δυσαρεστημένων πολιτών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην χθεσινή δημοσκόπηση της Opinion Poll το κυβερνών κόμμα μέσα σε ένα μήνα χάνει 1,1% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης 2,2%. Το ίδιο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κερδίζει 1,6%, ενώ και το ΚΙΝΑΛ υποχωρεί κατά 1,7%. Δηλαδή η ψαλίδα κλείνει κατά 2,7 εκατοστιαίες μονάδες μόνο σε ένα μήνα.

Οι δύο αυτοί παράγοντες, ισχυρίζονται τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δημιουργούν ένα κλίμα αισιοδοξίας στην Κουμουνδούρου.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφερόμενος στο θέμα επισήμανε ότι κεντρικός άξονας του συνεδρίου είναι «η επιτακτική ανάγκη πολιτικής αλλαγής».

«Είναι επιτακτική κοινωνικά. Η κοινωνία βρίσκεται σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης και αβεβαιότητας. Το διαθέσιμο εισόδημα μειώνεται με δραματικό τρόπο, ο πληθωρισμός τρέχει με απίστευτες ταχύτητες, οι επιχειρήσεις πιέζονται. Γι’ αυτό πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να εντείνει τις προσπάθειές του για τη δημιουργία ενός πλατιού δημοκρατικού ρεύματος που θα αποκαταστήσει τη δημοκρατική και προοδευτική πολιτική πλειοψηφία απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη», τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Νέο κάλεσμα Πολάκη για την Κεντρική Επιτροπή – «Μην δίνετε σημασία στα μηνύματα, δεν έχει αρμοδιότητα η αναπληρώτρια γραμματέας»
Ο βουλευτής Χανίων επιμένει ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά στο Wyndham, κατηγορεί κύκλους ότι επιδιώκουν τη διάλυση του κόμματος και ανοίγει νέο μέτωπο με την Αναστασία Σαπουνά για τη νομιμότητα της διαδικασίας
Παύλος Πολάκης 16
Μήνυμα διακυβέρνησης από τον Τσίπρα – Η ΕΛΑΣ, η Παιδεία και τα εθνικά θέματα στο επίκεντρο  
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το νέο κόμμα του ως δύναμη «κυβερνώσας Αριστεράς», προανήγγειλε αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική και τη στάση της απέναντι στις ΗΠΑ
Αλέξης Τσίπρας
16
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
Η αναπληρώτρια γραμματέας Αναστασία Σαπουνά δηλώνει ότι δεν υπάρχει επίσημη σύγκληση και εισηγείται ΚΕ στις 18 Ιουλίου, ενώ Πολάκης και Παππάς επιμένουν ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
9
Η Μαρία Καραγιάννη η γυναίκα στο μπαλκόνι της Marfin θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές: «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν - Είχαν πλήρη επίγνωση»
«Τους έβλεπαν τους ανθρώπους και τους άκουγαν να ουρλιάζουν. «Σε παρακαλούμε μην το ρίξεις», τους φώναζαν» - «Για μια εβδομάδα το σώμα μας ξέρναγε στάχτη και αποκαΐδια»
Marfin: Η Μαρία Καραγιάννη θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές – «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν»
24
Χρυσοχοΐδης για συλλήψεις Marfin και εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Δεν νοείται αφαίρεση ζωής χωρίς απόδοση δικαιοσύνης»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζει ότι «η Δημοκρατία είναι ισχυρή και πάντα νικά», στέλνοντας μήνυμα προς όσους επιχειρούν να επιβάλουν τον φόβο μέσω της βίας
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο με την Πολιτική Γραμματεία που ζήτησαν Πολάκης και Παππάς – Κανονικά το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή μετά την παρέμβαση Κουβέλη
Πηγές που πρόσκεινται στην αναπληρώτρια γραμματέα, που εκτελεί χρέη επικεφαλής του κόμματος μετά την παραίτηση Φάμελλου, επιμένουν ότι η συνεδρίαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί
Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης
9