Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Με «αέρα» από τις εσωκομματικές εκλογές και τις δημοσκοπήσεις ο Τσίπρας στην Κρήτη

ΣΥΡΙΖΑ: Με «αέρα» από τις εσωκομματικές εκλογές και τις δημοσκοπήσεις ο Τσίπρας στην Κρήτη

Με τον αέρα που του δίνουν οι εσωκομματικές εκλογές αλλά και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί σήμερα (05.04.2022) και αύριο στην Κρήτη προκειμένου να συνεχίσει την επαφή του με τους πολίτες ακούγοντας τα παράπονα τους και προβάλλοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυριαρχία του Αλέξη Τσίπρα στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύεται ως επιβεβαίωση και στήριξη των επιλογών που έχει κάνει ο πρώην πρωθυπουργός για ένα ανοικτό συνέδριο.

Οι συνεργάτες του μιλούν μάλιστα για μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων αφού, όπως επισημαίνουν, το 2016 από τα 24.000 μέλη που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαν ψηφίσει μόνο οι 13.500 ενώ τώρα από τα 61.600 μέλη πήραν μέρος στην διαδικασία 40.500. Θεωρούν λοιπόν ότι αυτή είναι μία σαφής ένδειξη για το πόσα μέλη του κόμματος θα προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν για πρόεδρο και ΚΕ, από τη στιγμή μάλιστα που η διαδικασία εγγραφής νέων μελών συνεχίζεται.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνονται ακόμα και στα στοιχεία των δημοσκοπήσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας – το τελευταίο διάστημα – και τα οποία  δείχνουν ότι πλέον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σταθερά, εισπράττει  ένα ποσοστό δυσαρεστημένων πολιτών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην χθεσινή δημοσκόπηση της Opinion Poll το κυβερνών κόμμα μέσα σε ένα μήνα χάνει 1,1% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης 2,2%. Το ίδιο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κερδίζει 1,6%, ενώ και το ΚΙΝΑΛ υποχωρεί κατά 1,7%. Δηλαδή η ψαλίδα κλείνει κατά 2,7 εκατοστιαίες μονάδες μόνο σε ένα μήνα.

Οι δύο αυτοί παράγοντες, ισχυρίζονται τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δημιουργούν ένα κλίμα αισιοδοξίας στην Κουμουνδούρου.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφερόμενος στο θέμα επισήμανε ότι κεντρικός άξονας του συνεδρίου είναι «η επιτακτική ανάγκη πολιτικής αλλαγής».

«Είναι επιτακτική κοινωνικά. Η κοινωνία βρίσκεται σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης και αβεβαιότητας. Το διαθέσιμο εισόδημα μειώνεται με δραματικό τρόπο, ο πληθωρισμός τρέχει με απίστευτες ταχύτητες, οι επιχειρήσεις πιέζονται. Γι’ αυτό πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να εντείνει τις προσπάθειές του για τη δημιουργία ενός πλατιού δημοκρατικού ρεύματος που θα αποκαταστήσει τη δημοκρατική και προοδευτική πολιτική πλειοψηφία απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη», τόνισε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις