Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά το lockdown έρχεται «Αρμαγεδδώνας» – Οι φάκελοι στην Κουμουνδούρου και οι εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά το lockdown έρχεται «Αρμαγεδδώνας» – Οι φάκελοι στην Κουμουνδούρου και οι εκλογές

Στην ανάδειξη των οικονομικών και εργασιακών προβλημάτων που θα αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι μαζί με την λήξη του lockdown έρχεται και ο «Αρμαγεδδώνας» της οικονομικής κρίσης.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι από σήμερα κιόλας οι επιχειρηματίες θα αρχίσουν να αντιλαμβάνονται ότι τα περισσότερα απ’ όσα υποσχέθηκε η κυβέρνηση είναι απλώς μεγάλα λόγια, ενώ οι εργαζόμενοι θα αντιληφθούν ότι με τα 800 ευρώ θα πρέπει να ζήσουν για πολύ καιρό ακόμα.

Click4more Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Ηλίας Γρηγόρης που έβρισε τον Μητσοτάκη – Τι απάντησε για τον σάλο

«Αν αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν όπως τα σχεδιάζει η παρούσα κυβέρνηση θα έχουμε μια νέα μεγάλη περίοδο γενικευμένης φτώχειας και εκτίναξης της ανεργίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξη του.

«Είναι φανερό πως πίσω από το σύνθημα της κυβέρνησης «κρατάμε καύσιμα» και «εφεδρείες» για την περίοδο μετά την κρίση, κρύβεται μια λογική των ισχυρών οικονομικών κύκλων που θεωρούν την πανδημία και την επακόλουθη ύφεση, ως μια ευκαιρία για την περαιτέρω αποδιάρθρωση της εργασίας, των δικαιωμάτων της, αλλά και τη μείωση της αμοιβής της. Ενώ ταυτόχρονα προσβλέπουν σε μια μεγαλύτερη συγκέντρωση πλούτου και οικονομικής ισχύος σε πιο λίγους, ακόμα και αν η πίτα της οικονομίας είναι αισθητά μικρότερη. Άρα, αυτό που ρωτάτε για νέα σκληρά μέτρα είναι πολύ πιθανό εάν δεν ανατραπεί το σχέδιο της κυβέρνησης και δεν ηττηθούν οι νεοφιλελεύθερες συνταγές στην ΕΕ».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επισημαίνουν ακόμα ότι «η ύφεση, ιδιαίτερα για τη χώρα μας, αναμένεται μεγάλη, ενώ οι ανισότητες που χαρακτήριζαν όλη την προηγούμενη περίοδο θα διευρυνθούν».

Οι φάκελοι της Κουμουνδούρου και οι εκλογές

Παράλληλα στην Κουμουνδούρου εξετάζουν φακέλους με υποθέσεις που έχουν φτάσει στα χέρια τους και αφορούν απευθείας αναθέσεις έργων λόγω της πανδημίας. Μετά την ιστορία της τηλεκατάρτισης των επιστημόνων και «την αποκάλυψη του σκανδάλου», τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι δεν θα αφήσουν καμία καταγγελία χωρίς να την διερευνήσουν.

Click4more ΣΥΡΙΖΑ για Βρούτση: Ο Μητσοτάκης δεν τον διώχνει, αυτός δεν έχει ευθιξία;

Ακόμα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης  θεωρούν προσυμφωνημένη με το Μέγαρο Μαξίμου την  πίεση των φιλικών ΜΜΕ να πάει η κυβέρνηση σε εκλογές.

«Εύλογα γεννιέται το ερώτημα μήπως η κυβέρνηση θέλει να κρύψει τα όσα πρόκειται να κάνει στον τομέα της οικονομίας και της εργασίας και θέλει τώρα, που κυριαρχεί ο φόβος της πανδημίας και η ανασφάλεια, να κρυφτεί μέσα από μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Από μόνο του, όμως, ένα τέτοιο ερώτημα δημιουργεί ένα αβέβαιο αποτέλεσμα για τις επόμενες εκλογές» είπε ο Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στο θέμα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις