Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ελιγμός του Τσίπρα πριν από το Συνέδριο και η δυσαρέσκεια των «53»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με έναν ελιγμό επιχείρησε να εκτονώσει την ένταση στο εσωτερικό του κόμματος του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, λίγες μέρες πριν την έναρξη του 3ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην χθεσινή (07.04.2022) συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε την εκλογή του προέδρου από όλα τα μέλη τα οποία θα γραφτούν μέχρι και την τελευταία ημέρα, ενώ αντίθετα για την Κεντρική Επιτροπή θα ψηφίσουν όσοι έχουν γραφτεί μέχρι τις 21 Μαρτίου του 2022.

Δηλαδή για την ΚΕ θα ψηφίσουν τα 61.000 μέλη που είναι εγγεγραμμένα μέχρι και το τέλος του προηγούμενου μήνα, ενώ για την θέση του προέδρου όσοι εγγραφούν στους κομματικούς καταλόγους μέχρι και τις 15 Μαΐου, όταν θα εκλεγεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι πληροφορίες ωστόσο λένε ότι οι «53» εμφανίστηκαν στο Πολιτικό Συμβούλιο ενοχλημένοι από το γεγονός ότι το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε διέρρευσαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τους συνέδρους. Επέμειναν ακόμα ότι οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για την εκλογή της ΚΕ και του προέδρου από την βάση του κόμματος δεν βοηθούν την όλη διαδικασία.

Τα στελέχη της «Ομπρέλας», ερμηνεύοντας την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα, λένε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την κίνηση αυτή αφού στην πραγματικότητα έχει εξασφαλίσει ότι οι προτάσεις του θα περάσουν στο συνέδριο με ευρεία πλειοψηφία.

Από την άλλη πλευρά, οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα αποσκοπεί στο να εκτονώσει το κλίμα έντασης προκειμένου το συνέδριο να ασχοληθεί με τα πραγματικά σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεραπετρίτης για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί» – Τι είπε για τα 12 ναυτικά μίλια
«Άκυρο και ανυπόστατο, δεν παράγει κανένα νομικό αποτέλεσμα», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εξωτερικών - Η ευρωπαϊκή αντίδραση, οι επαφές με συμμάχους και το μήνυμα στην Άγκυρα για την επέκταση των χωρικών υδάτων
Γιώργος Γεραπετρίτης
Δημοσκόπηση GPO: Στο 29,4% η ΝΔ, στο 15,7% η ΕΛΑΣ, εκτός Βουλής Καρυστιανού και Συμμαχία Ελλήνων – Αυτοδύναμη κυβέρνηση θέλουν οι πολίτες
Προβάδισμα 13,7 μονάδων για τη «γαλάζια» παράταξη έναντι του κόμματος Τσίπρα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία - Στο 10,5% η δυνητική ψήφος σε Σαμαρά
Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης 11
Προβάδισμα σχεδόν επτά μονάδων για την ΕΛΑΣ στην Αττική - Το ζητούμενο για τον Αλέξη Τσίπρα
Η δημοσκόπηση της Opinon Poll αποτυπώνει σαφή διαφορά μεταξύ Αμαλίας και Χαριλάου Τρικούπη στο Λεκανοπέδιο, τροφοδοτώντας τη συζήτηση για τους πολιτικούς συσχετισμούς στην αντιπολίτευση
O Αλέξης Τσίπρας 11
Το ΠΑΣΟΚ ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση και ευρωπαϊκές κυρώσεις για το τουρκολιβυκό μνημόνιο - «Η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων κρίνεται στην πράξη»
Απαντήσεις για τις διαπραγματεύσεις με τη Λιβύη και την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου ζητά η Χαριλάου Τρικούπη, καταγγέλλοντας παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Επικύρωση τουρκολιβυκού μνημονίου: Πώς «διαβάζει» η Αθήνα τις κινήσεις Τουρκίας και Λιβύης – «Δεν αλλάζει η γεωγραφία», «το καλώδιο θα προχωρήσει»
Νέα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο και εμπόδια στις συνομιλίες Αθήνας και Τρίπολης για την ΑΟΖ - Στο προσκήνιο Κρήτη, Chevron και ηλεκτρική διασύνδεση - Η αντίδραση της ΕΕ και ο κρίσιμος ρόλος της Αιγύπτου
Τουρκολιβυκό μνημόνιο 49
Δημοσκόπηση Opinion Poll για την Αττική: ΝΔ 31,5%, ΕΛΑΣ 16,9%, ΠΑΣΟΚ 10,2% – Διχασμένοι οι πολίτες για την αυτοδυναμία
Στο 64,9% η παράσταση νίκης για το κυβερνών κόμμα - Ο Τσίπρας προηγείται του Ανδρουλάκη ως πιθανός αντίπαλος του Μητσοτάκη - «Αγκάθι» η ακρίβεια, ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά
(Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 125
Σαμαράς για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Τα γεγονότα στη Λιβύη εκθέτουν ανεπανόρθωτα Γεραπετρίτη και Μητσοτάκη»
Σφοδρή επίθεση του πρώην πρωθυπουργού στην κυβέρνηση μετά την αναφερόμενη έγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή της Λιβύης - «Κοιμισμένοι, κολυμπάμε στα δήθεν ήρεμα νερά με την Τουρκία»
ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 34