Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ελιγμός του Τσίπρα πριν από το Συνέδριο και η δυσαρέσκεια των «53»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με έναν ελιγμό επιχείρησε να εκτονώσει την ένταση στο εσωτερικό του κόμματος του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, λίγες μέρες πριν την έναρξη του 3ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην χθεσινή (07.04.2022) συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε την εκλογή του προέδρου από όλα τα μέλη τα οποία θα γραφτούν μέχρι και την τελευταία ημέρα, ενώ αντίθετα για την Κεντρική Επιτροπή θα ψηφίσουν όσοι έχουν γραφτεί μέχρι τις 21 Μαρτίου του 2022.

Δηλαδή για την ΚΕ θα ψηφίσουν τα 61.000 μέλη που είναι εγγεγραμμένα μέχρι και το τέλος του προηγούμενου μήνα, ενώ για την θέση του προέδρου όσοι εγγραφούν στους κομματικούς καταλόγους μέχρι και τις 15 Μαΐου, όταν θα εκλεγεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι πληροφορίες ωστόσο λένε ότι οι «53» εμφανίστηκαν στο Πολιτικό Συμβούλιο ενοχλημένοι από το γεγονός ότι το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε διέρρευσαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τους συνέδρους. Επέμειναν ακόμα ότι οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για την εκλογή της ΚΕ και του προέδρου από την βάση του κόμματος δεν βοηθούν την όλη διαδικασία.

Τα στελέχη της «Ομπρέλας», ερμηνεύοντας την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα, λένε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την κίνηση αυτή αφού στην πραγματικότητα έχει εξασφαλίσει ότι οι προτάσεις του θα περάσουν στο συνέδριο με ευρεία πλειοψηφία.

Από την άλλη πλευρά, οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα αποσκοπεί στο να εκτονώσει το κλίμα έντασης προκειμένου το συνέδριο να ασχοληθεί με τα πραγματικά σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ομιλία Σαμαρά στην Κρήτη, τα σενάρια εκλογών και οι όροι Καραμανλή για συνάντηση με τον Μητσοτάκη
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή στο Live News, στο Μαξίμου επιταχύνουν την διαδικασία κατάρτισης ψηφοδελτίων, ενώ το σενάριο για πρόωρες κάλπες τον Σεπτέμβριο δεν έχει αποκλειστεί
Καραμανλής και Σαμαράς
Μαρινάκης: Εκλογές το 2027 με στόχο την αυτοδυναμία – Δεν θα πω εγώ ποιος, Τσίπρας ή Ανδρουλάκης, θα κερδίσει το γήπεδο του λαϊκισμού
Νέα μέτρα για την κοινωνία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο ενόψει ΔΕΘ, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Παύλος Μαρινάκης
Έφη Παπαθεοδώρου για το βίντεο με τον Αλέξη Τσίπρα και την εγγραφή της στην ΕΛΑΣ: «Δέχθηκα χωρίς δεύτερη σκέψη, είναι τίμιο παιδί»
Η αγαπημένη «Θεοπούλα» μίλησε για την προσωπική της εκτίμηση στον πρώην πρωθυπουργό και τη συναισθηματική σύνδεση με το όνομα του νέου κόμματος
Έφη Παπαθεοδώρου
21