Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ελιγμός του Τσίπρα πριν από το Συνέδριο και η δυσαρέσκεια των «53»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με έναν ελιγμό επιχείρησε να εκτονώσει την ένταση στο εσωτερικό του κόμματος του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, λίγες μέρες πριν την έναρξη του 3ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην χθεσινή (07.04.2022) συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε την εκλογή του προέδρου από όλα τα μέλη τα οποία θα γραφτούν μέχρι και την τελευταία ημέρα, ενώ αντίθετα για την Κεντρική Επιτροπή θα ψηφίσουν όσοι έχουν γραφτεί μέχρι τις 21 Μαρτίου του 2022.

Δηλαδή για την ΚΕ θα ψηφίσουν τα 61.000 μέλη που είναι εγγεγραμμένα μέχρι και το τέλος του προηγούμενου μήνα, ενώ για την θέση του προέδρου όσοι εγγραφούν στους κομματικούς καταλόγους μέχρι και τις 15 Μαΐου, όταν θα εκλεγεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι πληροφορίες ωστόσο λένε ότι οι «53» εμφανίστηκαν στο Πολιτικό Συμβούλιο ενοχλημένοι από το γεγονός ότι το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε διέρρευσαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τους συνέδρους. Επέμειναν ακόμα ότι οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για την εκλογή της ΚΕ και του προέδρου από την βάση του κόμματος δεν βοηθούν την όλη διαδικασία.

Τα στελέχη της «Ομπρέλας», ερμηνεύοντας την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα, λένε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την κίνηση αυτή αφού στην πραγματικότητα έχει εξασφαλίσει ότι οι προτάσεις του θα περάσουν στο συνέδριο με ευρεία πλειοψηφία.

Από την άλλη πλευρά, οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα αποσκοπεί στο να εκτονώσει το κλίμα έντασης προκειμένου το συνέδριο να ασχοληθεί με τα πραγματικά σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κατσαφάδος από Σαλαμίνα: Προτεραιότητα η γρήγορη καταγραφή των ζημιών και οι αποζημιώσεις, την Τρίτη ξεκινούν οι αυτοψίες
Στο νησί ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας - Περίπου 600 άνθρωποι απομακρύνθηκαν διά θαλάσσης - Στο Πυροσβεστικό Σώμα η έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών
Κατσαφάδος Σαλαμίνα
Αντώνης Σαμαράς για τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα: Μια ακόμη διεθνής πειρατεία από την Άγκυρα, αυτά είναι τα κατά φαντασία «ήρεμα νερά»
«Τι ακριβώς κάνουμε; Ποια είναι η στρατηγική μας; Δεν βλέπουμε πως η Τουρκία προσπαθεί να μας αποκόψει από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο;» διερωτάται στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός
Ο Αντώνης Σαμαράς 123
Θαλάσσια πάρκα: Σκληρή κριτική της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς απέναντι στην Τουρκία
Παράνομη χαρακτηρίζει την τουρκική κίνηση η ΕΛ.Α.Σ - Ζητεί ευρωπαϊκή αντίδραση και κυρώσεις, εγκατάλειψη της πολιτικής των «ήρεμων νερών» και επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα 5
Η Ελλάδα απαντά στις τουρκικές προκλήσεις με τα θαλάσσια πάρκα σε βόρειο Αιγαίο και Καστελόριζο: Είναι παράνομα και δεν δημιουργούν τετελεσμένα
Το υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενεργεί «με συνέπεια και αποφασιστικότητα» για την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της
Φρεγάτα 96