Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ελιγμός του Τσίπρα πριν από το Συνέδριο και η δυσαρέσκεια των «53»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με έναν ελιγμό επιχείρησε να εκτονώσει την ένταση στο εσωτερικό του κόμματος του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, λίγες μέρες πριν την έναρξη του 3ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην χθεσινή (07.04.2022) συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε την εκλογή του προέδρου από όλα τα μέλη τα οποία θα γραφτούν μέχρι και την τελευταία ημέρα, ενώ αντίθετα για την Κεντρική Επιτροπή θα ψηφίσουν όσοι έχουν γραφτεί μέχρι τις 21 Μαρτίου του 2022.

Δηλαδή για την ΚΕ θα ψηφίσουν τα 61.000 μέλη που είναι εγγεγραμμένα μέχρι και το τέλος του προηγούμενου μήνα, ενώ για την θέση του προέδρου όσοι εγγραφούν στους κομματικούς καταλόγους μέχρι και τις 15 Μαΐου, όταν θα εκλεγεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι πληροφορίες ωστόσο λένε ότι οι «53» εμφανίστηκαν στο Πολιτικό Συμβούλιο ενοχλημένοι από το γεγονός ότι το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε διέρρευσαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τους συνέδρους. Επέμειναν ακόμα ότι οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για την εκλογή της ΚΕ και του προέδρου από την βάση του κόμματος δεν βοηθούν την όλη διαδικασία.

Τα στελέχη της «Ομπρέλας», ερμηνεύοντας την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα, λένε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την κίνηση αυτή αφού στην πραγματικότητα έχει εξασφαλίσει ότι οι προτάσεις του θα περάσουν στο συνέδριο με ευρεία πλειοψηφία.

Από την άλλη πλευρά, οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα αποσκοπεί στο να εκτονώσει το κλίμα έντασης προκειμένου το συνέδριο να ασχοληθεί με τα πραγματικά σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά Αλέξη Τσίπρα: «Rebranding αγκαλιά με τα συμφέροντα» – Νέα σύγκρουση για τη χρηματοδότηση της ΕΛΑΣ
Σκληρή απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη στις αιτιάσεις της Αμαλίας - «Οι πολίτες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
ΠΑΣΟΚ
Κοινή ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ με Χαρίτση, Ηλιόπουλο και μέλη της Νέας Αριστεράς – Εκτός η Κασιμάτη
Το κείμενο αφορά την ψηφιακή πλατφόρμα που έθεσε σε λειτουργία η Περιφέρεια Αττικής για την καταγραφή κατοίκων των Προσφυγικών και περιλαμβάνει καταγγελίες για ελλιπή προστασία προσωπικών δεδομένων
Δούρου, Χαρίτσης, Τσακαλώτος, Κασιμάτη
Καταγγελία Τσίπρα για τη μεγάλη «μπίζνα» του κυβερνητικού cloud: Όροι που «φωτογραφίζουν» έναν μόνο υποψήφιο
Τρεις χαμένες χρονιές, μόλις 15 ημέρες διαβούλευσης και προϋποθέσεις που, σύμφωνα με το Ινστιτούτο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΕΛΑΣ, περιορίζουν δραστικά τον ανταγωνισμό
Τσίπρας και Μητσοτάκης
Παύλος Μαρινάκης: Πρώτο θέμα στην πολιτική ατζέντα μου η στήριξη της παραδοσιακής οικογένειας
Για την ανάγκη στήριξης της παραδοσιακής οικογένειας μίλησε ο Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας ότι «εμένα μου έχουν λείψει οι γιαγιάδες και οι παππούδες που μας μεγάλωσαν»
Παύλος Μαρινάκης 15
Πλεύρης για Θέουτα: Η Ελλάδα έτοιμη να λάβει νέα μέτρα εάν αυξηθούν οι μεταναστευτικές ροές
Συνδέει τις εξελίξεις στη Θέουτα με τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν τα κράτη πρώτης γραμμής, υποστηρίζοντας ότι η κυβερνητική πολιτική έχει οδηγήσει σε σημαντική μείωση των παράτυπων αφίξεων
Ισπανία