Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γεωργιάδης κάνει bullying στους ανθρώπους της εστίασης

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον κλάδο της εστίασης και τις κινητοποιήσεις τους, καθώς ενδεχόμενα λουκέτα θα  φέρουν αύξηση της ανεργίας και διάλυση της οικονομίας.

Αυτό υποστηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ωστόσο επισημαίνουν ότι ήδη έχει ξεκινήσει το bullying εναντίον των ανθρώπων της εστίασης που δίνουν μάχη για να κρατήσουν τα μαγαζιά τους ανοικτά, παραπέμποντας στη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι οι άνθρωποι της εστίασης είναι αχάριστοι γιατί το κράτος τους βοήθησε μέσα στην πανδημία.

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ανέφερε μάλιστα ότι «οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι στην εστίαση έχουν υποφέρει από τις κυβερνητικές παλινωδίες στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας», και πρότεινε «στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων, ρύθμιση των χρεών της πανδημίας με κούρεμα της βασικής οφειλής, ελάφρυνση φορολογικών υποχρεώσεων στην ενέργεια, αύξηση του κατώτατου μισθού για τόνωση του διαθέσιμου εισοδήματος και της κατανάλωσης».

Διακομματική διάσκεψη ζητά ο Ξάνθος

Εν τω μεταξύ με επιστολή του ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, πρότεινε στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη τη διενέργεια  διακομματικής σύσκεψης για την  διαχείριση της πανδημίας υπογραμμίζοντας ότι «η συνεχιζόμενη επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών της χώρας και κυρίως η ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ και ο ιδιαίτερα υψηλός αριθμός θανάτων από covid-19, απαιτούν την άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ακόμα την  υποχρέωση της κυβέρνησης να παρουσιάσει στην αντιπολίτευση τη στρατηγική της για την αναχαίτιση της πανδημίας και τη στήριξη του ΕΣΥ, υπενθυμίζει την ανάγκη για «ανοικτό το δίαυλο επικοινωνίας με τους εκπροσώπους των κομμάτων της Βουλής, διασφαλίζοντας την πρόσβασή τους στις αναγκαίες πληροφορίες».

«Η συνεχιζόμενη επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών της χώρας και κυρίως η ασφυκτική  πίεση στο ΕΣΥ και ο ιδιαίτερα υψηλός αριθμός θανάτων από covid-19, απαιτούν την άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τους επικεφαλής των αρμόδιων επιστημονικών επιτροπών»,μ αναφέρει στην επιστολή του  χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Ξανθός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κεραμέως κατά Ανδρουλάκη: Θα μπορούσε να μην έχει καταψηφίσει τη δυνατότητα για 4ημερη εργασία
«Μια οριζόντια μείωση του χρόνου εργασίας απλώς αυξάνει το κόστος εργασίας, το οποίο εν συνεχεία μετακυλίεται στην πραγματική οικονομία και τελικά στον ίδιο τον εργαζόμενο»
Νίκη Κεραμέως 8
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 13,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Τα ποσοστά Τσίπρα και Καρυστιανού
Η ακρίβεια και η οικονομία παραμένουν τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας - Δημοφιλέστερη πολιτική αρχηγός η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός
Κάλπη 137
Επιτελικό κράτος: Από το gov.gr στη μείωση των τροχαίων και από το panic button στο «Σπίτι μου» και τα προγράμματα 36 δισ ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης
Το κυβερνητικό μοντέλο με κεντρικό συντονισμό, στοχοθεσία και παρακολούθηση έργων – Παραδείγματα από την καθημερινότητα των πολιτών
Μέγαρο Μαξίμου
Θάνος Πλεύρης στη τριμερή με Βουλγαρία και Τουρκία για το μεταναστευτικό: Ενίσχυση της μάχης κατά των διακινητών
Στην Αθήνα οι υπουργοί των τριών χωρών – Θετική αποτίμηση της συνεργασίας, έμφαση στην ασφάλεια των συνόρων, στις επιστροφές και στις πιθανές επιπτώσεις από την κρίση στη Μέση Ανατολή
Τριμερής συνάντηση υπουργών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Τουρκίας στην Αθήνα για το μεταναστευτικό