Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γεωργιάδης κάνει bullying στους ανθρώπους της εστίασης

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον κλάδο της εστίασης και τις κινητοποιήσεις τους, καθώς ενδεχόμενα λουκέτα θα  φέρουν αύξηση της ανεργίας και διάλυση της οικονομίας.

Αυτό υποστηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ωστόσο επισημαίνουν ότι ήδη έχει ξεκινήσει το bullying εναντίον των ανθρώπων της εστίασης που δίνουν μάχη για να κρατήσουν τα μαγαζιά τους ανοικτά, παραπέμποντας στη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι οι άνθρωποι της εστίασης είναι αχάριστοι γιατί το κράτος τους βοήθησε μέσα στην πανδημία.

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ανέφερε μάλιστα ότι «οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι στην εστίαση έχουν υποφέρει από τις κυβερνητικές παλινωδίες στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας», και πρότεινε «στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων, ρύθμιση των χρεών της πανδημίας με κούρεμα της βασικής οφειλής, ελάφρυνση φορολογικών υποχρεώσεων στην ενέργεια, αύξηση του κατώτατου μισθού για τόνωση του διαθέσιμου εισοδήματος και της κατανάλωσης».

Διακομματική διάσκεψη ζητά ο Ξάνθος

Εν τω μεταξύ με επιστολή του ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, πρότεινε στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη τη διενέργεια  διακομματικής σύσκεψης για την  διαχείριση της πανδημίας υπογραμμίζοντας ότι «η συνεχιζόμενη επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών της χώρας και κυρίως η ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ και ο ιδιαίτερα υψηλός αριθμός θανάτων από covid-19, απαιτούν την άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ακόμα την  υποχρέωση της κυβέρνησης να παρουσιάσει στην αντιπολίτευση τη στρατηγική της για την αναχαίτιση της πανδημίας και τη στήριξη του ΕΣΥ, υπενθυμίζει την ανάγκη για «ανοικτό το δίαυλο επικοινωνίας με τους εκπροσώπους των κομμάτων της Βουλής, διασφαλίζοντας την πρόσβασή τους στις αναγκαίες πληροφορίες».

«Η συνεχιζόμενη επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών της χώρας και κυρίως η ασφυκτική  πίεση στο ΕΣΥ και ο ιδιαίτερα υψηλός αριθμός θανάτων από covid-19, απαιτούν την άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τους επικεφαλής των αρμόδιων επιστημονικών επιτροπών»,μ αναφέρει στην επιστολή του  χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Ξανθός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Δημόσιο, παιδεία και δικαιοσύνη μπορούν να βοηθηθούν από την τεχνητή νοημοσύνη – Οι δύο κρίσιμες απειλές
Ο πρωθυπουργός περιέγραψε την πρόοδο της Ελλάδας στον ψηφιακό μετασχηματισμό, επισημαίνοντας την ίδρυση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης το 2019 ως καθοριστικό βήμα
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση «GenAI Summit» στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Θεοδωράκης για την «Ιθάκη»: «Η φράση ”Σταύρο σε πρόλαβε άλλος” για τη συγκυβέρνηση με Καμμένο δεν ειπώθηκε ποτέ»
Ο Σταύρος Θεοδωράκης λέει ότι βρήκε τότε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Νίκο Παππά έξω από το γραφείο του Τσίπρα, «μεθυσμένους από τη συγκρότηση κυβέρνησης»
Αλέξης Τσίπρας και Σταύρος Θεοδωράκης
Ο Γιάννης Βούρος παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Οι λόγοι της αποχώρησής του
Στην επιστολή του, ο πρώην δήμαρχος αναφέρθηκε στην πορεία της δημοτικής παράταξης από το 2019, όταν μία μικρή παρέα φίλων και γειτόνων ίδρυσε την «Πολιτών Πολιτεία»
Γιάννης Βούρος