Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Πανδημία και οικονομία στο “μενού” της Κοινοβουλευτικής Ομάδας – “Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο”

ΣΥΡΙΖΑ

Κάτω από το φως των δραματικών  εξελίξεων στην υγεία αλλά και στην οικονομία, ο Αλέξης Τσίπρας συγκαλεί σήμερα την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του προκειμένου να συζητήσει αυτά τα δύο  θέματα  αλλά και τον προϋπολογισμό ο οποίος κατατέθηκε από την κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επαναλάβει τις θέσεις του κόμματος του ενώ θα αναφερθεί και στην στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην αποδεχθεί την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για διακομματική συνεργασία έξι μηνών για την αντιμετώπιση της πανδημίας με υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής.

«Την ευθύνη για ότι συμβεί στην χώρα θα την έχει αποκλειστικά και μόνο ο πρωθυπουργός» αναμένεται να επαναλάβει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης .

Ο “τόνος” για το επόμενο διάστημα

Ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει τον τόνο για το πώς θα κινηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση το επόμενο διάστημα και ο οποίος θα είναι «μαστίγιο και καρότο». Δηλαδή βοηθητική στα θέματα της πανδημίας αλλά και σκληρά επικριτική γι αυτά που δεν κάνει η κυβέρνηση.

click4more: Κορονοϊός: Επίταξη ιδιωτικών γιατρών και κλινικών και σε άλλες περιοχές; Τα σενάρια και ο τρόπος χαλάρωσης του lockdown

Στην ομιλία του  ο Αλέξης Τσίπρας θα τονίσει για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση δεν δίνει τα χρήματα που πρέπει για την ενίσχυση του ΕΣΥ ενώ θα αναφερθεί και τα λάθη που έκανε το Μέγαρο Μαξίμου και η πανδημία πήρε αυτές τις διαστάσεις.

“Έχει χαθεί ο έλεγχος”

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας θα επισημάνει ότι την συγκεκριμένη στιγμή υπάρχει πλήρης αποδιοργάνωση στα θέματα αντιμετώπισης της πανδημίας ενώ θα αναφερθεί και στα όσα είπε δημοσίως ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης συγκρίνοντας τους νεκρούς μιας μέρας της χώρας μας με αυτούς του Βελγίου.

«Έχει χαθεί ο έλεγχος, η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τις δραματικές εξελίξεις για την πανδημία . Οι αθλιότητες των πανηγυρισμών από στελέχη της κυβέρνησης με αποκορύφωμα τον κ. Γεωργιάδη, δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά χυδαία τυμβωρυχία και προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης του δράματος που έχουν δημιουργήσει. Οι αποστάσεις άλλων υπουργών δεν αρκούν. Ο Μητσοτάκης πρέπει να πάρει θέση: Επικροτεί τους πανηγυρισμούς ενώ έχουμε 100 νεκρούς τη μέρα; »αναμένεται να πει ο Αλέξης Τσίπρας .

Ειδικά σε αυτό το θέμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει καθώς στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι από την στιγμή που «η κυβέρνηση δεν καταδίκασε τον υπουργό της γι αυτά που είπε σημαίνει  ότι τα υιοθετεί».

“Από ιδεοληψία δεν ενισχύει το σύστημα υγείας”

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα σχολιάσει  « και την άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιτάξεις ΜΕΘ σε ολόκληρη την χώρα ενώ θα επικαλεστεί και πάλι στοιχεία του ΟΟΣΑ σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα είναι  δεύτερη από το τέλος σε επιπρόσθετες δαπάνες για την υγεία και ειδικά για την πανδημία.

Ακόμα θα υπερτονίσει ότι ο προϋπολογισμός για το 2021 προβλέπει 600 εκατομμύρια ευρώ περικοπές στην Υγεία μεσούσης της κρίσης. Τα στοιχεία αυτά κατά την αξιωματική αντιπολίτευση επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση δεν είναι “απλώς αδιάφορη ή ανίκανη” αλλά λόγω ιδεοληψίας κάνει την πολιτική επιλογή να μην ενισχύει την Υγεία καθώς ενδιαφέρεται μόνο για την ιδιωτικοποίησή της μέσω ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.)  Θα αναφερθεί στο χαρακτηριστικό παράδειγμα της  Θεσσαλονίκης όπου αφού επιτάχθηκαν μόνο δύο μικρές κλινικές τώρα η κυβέρνηση αποψιλώνει τα δημόσια νοσοκομεία που τελούν υπό κατάρρευση στέλνοντας γιατρούς και νοσηλευτές να τις λειτουργήσουν. Κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ονομάζει « επίταξη του δημοσίου προς όφελος των ιδιωτών.»

  

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις