Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Πάρτε τα ΜΑΤ από τα νησιά

ΣΥΡΙΖΑ: Πάρτε τα ΜΑΤ από τα νησιά

Την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου  προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση που επικρατεί στα νησιά ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενα στα όσα συνέβησαν σε Λέσβο και Χίο κάλεσαν τους παραβρισκόμενους υπουργούς να καταδικάσουν τις βιαιοπραγίες των αστυνομικών δυνάμεων κατά των πολιτών αλλά και κατά του βουλευτή Χίου, Ανδρέα Μιχαηλίδη που δέχθηκαν αναίτια και απρόκλητη επίθεση.

Επεσήμαναν μάλιστα ότι πρόκειται για πρακτικές που προσβάλλουν τις κοινωνίες των νησιών που τα προηγούμενα χρόνια ήταν παραδείγματα αλληλεγγύης για όλη την Ευρώπη και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Click4more Λέσβος: Έτσι φτιάχνεται το νέο κλειστό κέντρο! Εντάσεις και “λουκέτα” για το προσφυγικό (Βίντεο)

Από τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα δεν πέρασε απαρατήρητο το νέο σενάριο της κυβέρνησης, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας  προκειμένου να πείσει τους κατοίκους των νησιών  που αντιδρούν στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης επιχείρησε να συνδέσει τις κλειστές δομές με τον κορονοϊό.

«Είναι προς όφελος της χώρας και κυρίως των τοπικών κοινωνιών, ιδίως σήμερα που βρίσκονται σε έξαρση θέματα δημόσιας υγείας (κορονοϊός), να αντιμετωπιστούν γρήγορα και αποτελεσματικά σε μία κλειστή δομή, παρά σε άναρχες ανοιχτές δομές που αποτελούν υγειονομική βόμβα για όλα τα νησιά μας» είπε σε συνέντευξη του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο επεσήμανε «ότι είναι απαράδεκτο να ακούγεται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης που αποκλείει βρέφη και ευάλωτες ομάδες από την πρόσβαση στην Υγεία να συνδέει τους πρόσφυγες με την εμφάνιση του κορονοϊού μιλώντας για υγειονομική βόμβα».

Επιμένουν για μετεγκατάσταση στην ενδοχώρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, συνεχίζει να επιμένει ότι η λύση που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νησιά είναι η μεταφορά ενός αριθμού προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε, ακόμα, την κυβέρνηση ότι «δεν ακολούθησε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τακτική αποσυμφόρηση των νησιών με μετακινήσεις σε αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας, διαμερίσματα και ξενοδοχεία στην ενδοχώρα και τώρα κατηγορεί και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση που η ίδια δημιούργησε» και κάλεσε την κυβέρνηση να εξηγήσει στους νησιώτες για ποιο λόγο σταμάτησε τις μετακινήσεις προσφύγων προς την ενδοχώρα.

Click4more Μονόδρομος η κατασκευή των κλειστών κέντρων για την κυβέρνηση

Αναρωτήθηκε αν σχετίζεται με το γεγονός ότι η ΝΔ προεκλογικά χρησιμοποίησε τους υποψήφιους δημάρχους που στήριξε για να δηλητηριάσει με ξενοφοβικά αντανακλαστικά τις τοπικές κοινωνίες και τώρα που ως κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει νέες θέσεις φιλοξενίας οι ίδιοι δήμαρχοι αντιδρούν.

Τέλος επεσήμανε ότι θα «αναληφθούν πρωτοβουλίες για να ανατραπεί η ακραία καταστολή και ο αυταρχισμός που εφαρμόζει η ΝΔ και οδηγεί τη χώρα στις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας της και προσβάλλει και τους κατοίκους των νησιών με την αλληλεγγύη που έχουν δείξει αυτά τα χρόνια».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις