Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής γιατί «η κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί για τις πράξεις της»

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής γιατί «η κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί για τις πράξεις της»

Πανδημία, ακρίβεια, κακοκαιρία και υπόθεση Φουρθιώτη θα είναι τα θέματα τα οποία θα θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα (28.01.2022) το απόγευμα στη Βουλή, ζητώντας απαντήσεις μετά την πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση που κατέθεσε αιφνιδιαστικά χθες το μεσημέρι ο Αλέξη Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε μαζί με τους στενούς του συνεργάτες ότι θα έπρεπε να προχωρήσουν στην πρόταση μομφής την κίνηση, καθώς η κυβέρνηση εμφανίζεται την συγκεκριμένη στιγμή στριμωγμένη στη γωνία εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετώπισαν οι πολίτες στην κακοκαιρία.

Όπως λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αποδεικνύονται αναποτελεσματικοί και επικίνδυνοι για τη χώρα καθώς μόνο από την πανδημία έχουν χαθεί 22.970 άνθρωποι».

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι η χώρα καταλαμβάνει περίοπτα αρνητική θέση στους πίνακες της πανδημίας και η κυβέρνηση επιλέγει να μη λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ και των γιατρών και των νοσηλευτών που δίνουν καθημερινά τη μάχη χωρίς την αναγκαία στήριξη. «Αντίθετα, κηρύσσουν για ακόμη μια φορά το τέλος της πανδημίας και αντιμετωπίζουν το θάνατο ως φυσικό επακόλουθο» υποστηρίζουν.

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ακόμα ότι την ίδια στιγμή, οι πολίτες χάνουν μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους, λόγω του ανεξέλεγκτου κύματος ακρίβειας στην ενέργεια και στα βασικά αγαθά. «Η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να λάβει οποιοδήποτε επαρκές μέτρο στήριξης της κοινωνίας και επιλέγει να διαχειριστεί την κρίση με το επικοινωνιακό σύνθημα ότι πρόκειται για παροδικό και παγκόσμιο φυσικό φαινόμενο» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την κακοκαιρία, τα στελέχη της Κουμουνδούρου λένε ότι «δυστυχώς για τη χώρα, τις τελευταίες μέρες η κοινωνία βίωσε τη διάλυση του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη. Η Αττική παραδόθηκε στην κακοκαιρία, οδηγοί εγκλωβίστηκαν για ώρες, χιλιάδες νοικοκυριά παρέμειναν χωρίς ηλεκτρισμό, νοσοκομεία χωρίς τροφοδοσία και από την εικόνα χάους εξαφανίστηκαν για μέρες ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να διαχειριστεί την αναποτελεσματικότητά της και την αδιέξοδη πολιτική της με βοναπαρτικά διαγγέλματα, απρόσφορα μέτρα και αποποίηση της ευθύνης, καταφέρει πλήγμα στην εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κράτος».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις