Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ψάχνουν, ψάχνουν και δεν βρίσκουν υποψήφιο για την Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ψάχνουν, ψάχνουν και δεν βρίσκουν υποψήφιο για την Αθήνα

– Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ δίνει σήμερα το “πράσινο” φως στις υποψηφιότητες Μπελαβίλα και Νοτοπούλου
– Άλυτος γρίφος ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Αθηναίων
– Απαντήσεις περιμένει ο Αλέξης Τσίπρας, εκτός “κάδρου” Έλενα Κουντουρά και Έφη Αχτσιόγλου
– Τα ονόματα και οι “σίγουροι” για την Ευρωβουλή

Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου και τυπικά να δώσει το πράσινο φως για  τις υποψηφιότητες του Νίκου Μπελαβίλα στον Πειραιά και της Κατερίνας Νοτοπούλου στην Θεσσαλονίκη. Παράλληλα στη σημερινή συνεδρίαση θα συζητηθεί το πολιτικό πλαίσιο το οποίο θα διαμορφωθεί για τις ευρωεκλογές του Μαΐου και το οποίο αναμένεται να συζητήσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην συνεδρίαση της ΚΕ.

Αγκάθι παραμένει εν τω μεταξύ ο δήμος της Αθήνας καθώς ακόμα δεν έχει βρεθεί ποιος θα είναι ο υποψήφιος από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος. Οι πληροφορίες λένε ότι ο πρωθυπουργός περιμένει να πάρει κάποιες απαντήσεις αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο προς αυτή την πλευρά. Τα ονόματα που έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα είναι περισσότερο ιδέες κάποιων παρά αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα.

Μόνο το όνομα του Νάσου Ηλιόπουλου παίζει ακόμα δυνατά για την Αθήνα αλλά όπως λένε τα στελέχη της κυβέρνησης αποτελεί μια καθαρά κομματική επιλογή η οποία έχει μια οροφή για την συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Από την στιγμή δηλαδή που έφυγαν από το κάδρο η Έλενα Κουντουρά και η Έφη Αχτσιόγλου, η πρώτη επιθυμεί να κατέβει στις ευρωεκλογές ενώ η δεύτερη δεν είναι Αθηναία, τα βλέμματα όλων στρέφονται προς άλλες κατευθύνσεις που κινούνται στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Την ίδια στιγμή η υποψηφιότητα του Νίκου Μπελαβίλα για τον δήμο του Πειραιά έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο καθηγητής του ΕΜΠ χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στην Κουμουνδούρου. Όπως λένε μάλιστα ο Νίκος Μπελαβίλας μπορεί να κάνει την έκπληξη στον Πειραιά ιδιαίτερα αν περάσει στον δεύτερο γύρο μαζί με τον Γιάννη Μώραλη.

Δεδομένου δε ότι η αντιπαράθεση αυτή θα έχει καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά στην κυβέρνηση και στο κόμμα θεωρούν ότι έτσι και αλλιώς η υποψηφιότητα Μπελαβίλα είναι ιδιαίτερα πετυχημένη.

Πρόβλημα προέκυψε πάντως την τελευταία στιγμή και στην συμπρωτεύουσα καθώς ο Μάρκος Μπόλαρης ανακοίνωσε ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης. Μετά την εξέλιξη αυτή το κυβερνών κόμμα βρίσκεται σε αναζήτηση υποψηφίου καθώς δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα να βρει ο ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιο στην Μακεδονία.

Σε ό,τι αφορά τώρα στις ευρωεκλογές στο ψηφοδέλτιο θα είναι σίγουρα ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Στέλιος Κούλογλου, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ενώ ακούγονται και τα ονόματα του Γιάννη Μουζάλα και της Λυδίας Κονιόρδου.

Φυσικά και αυτό το ψηφοδέλτιο αναμένεται να εμπλουτιστεί με νέα πρόσωπα που προέχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις