Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ρουπακιώτης και Καμπαγιάννης δείχνουν ποιος ήθελε τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή

ΣΥΡΙΖΑ

Κλιμακώνει την κόντρα με την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της Χρυσής Αυγής με αφορμή όσα είπε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί κυβερνήσεως Σαμαρά, Αντώνης Ρουπακιώτης αλλά και ο συνήγορος πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών, Θανάσης Καμπαγιάννης.

Χθες (12.10.2020) το πρωί ο Αντώνης Ρουπακιώτης σε συνέντευξη του στο OPEN είπε ότι «τον Μάιο του 2013 είχαμε ετοιμάσει ένα πλήρες αντιρατσιστικό νομοσχέδιο έχοντας υπόψιν τούτο. Ότι η  Χρυσή Αυγή αλώνιζε. Κι ενώ ήμασταν έτοιμοι στην κυριολεξία να δέσουμε τον τόμο και να τον στείλουμε στην γραμματεία της κυβέρνησης έρχεται το μήνυμα από το Μαξίμου (επί Σαμαρά): “stop…δεν περνά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο”».

Click4more Σάλος από τις δηλώσεις Ρουπακιώτη για τη Χρυσή Αυγή – ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσει η ΝΔ

Και πρόσθεσε: «Το κόψανε και ανακοινώθηκε εκ των υστέρων ότι το ανέλαβαν το νομοσχέδιο αυτό να το επεξεργαστούν ο γενικός γραμματέας ο κος Μπαλτάκος και ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Σταμάτης. Ξέρετε ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Να ψηφιστεί ο νόμος το 2014, ενώ είχε δολοφονηθεί ο Φύσσας… Γιατί σπεύσανε τότε; Γιατί θα αναλάμβανε την Προεδρία της ΕΕ… 1/1/2014 θα αναλάμβανε την προεδρία της ΕΕ η Ελλάδα… Πώς θα πήγαινε χωρίς αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και με Χρυσή Αυγή;».

Την ίδια ώρα ο συνήγορος υπεράσπισης των Αιγυπτίων αλιεργατών δήλωνε ότι ενώ στην δίκη της Χρυσής Αυγής είχαν προσκληθεί βουλευτές απ’ όλα τα κόμματα για να καταθέσουν, από την ΝΔ δεν πήγε ποτέ κανείς.

Τα όσα είπε ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης αλλά και ο γνωστός νομικός πυροδότησαν το κλίμα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση. Όπως έλεγαν μάλιστα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «μέσα από αυτές τις δυο δηλώσεις φαίνεται ξεκάθαρα ποιος ήθελε την Χρυσή Αυγή στην φυλακή και ποιος έρχεται εκ των υστέρων να το παίξει αντιφασίστας».

Και πρόσθεταν: «Όση λάσπη και να ρίξουν η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορούν να ξεγράψουν από τη μνήμη των πολιτών ποιοι είναι αυτοί που με τις πολιτικές τους έθρεψαν, γιγάντωσαν και ξέπλυναν τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.  Ποιοι διοργάνωναν μαζί τους τα συλλαλητήρια για τη δήθεν «προδοσία» της Συμφωνίας των Πρεσπών.  Ποιοι έλεγαν μεσούσης της δίκης πως «η ΧΑ είναι σαν να μην υπάρχει». Ποιοι ζητούσαν «μία σοβαρότερη Χρυσή Αυγή για συνεργασία με τη ΝΔ» και ποιοι χαρακτήριζαν «ράκος» τον δολοφόνο Ρουπακιά επειδή βρισκόταν στο εδώλιο της Δικαιοσύνης.

Click4more Θεοδωρικάκος: Κατάπτυστο δημοσίευμα – Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ να ανασκευάσουν τις συκοφαντίες για Μητσοτάκη και Σαμαρά

Τώρα που οι εγκληματίες νεοναζί οδηγούνται στο φυσικό τους περιβάλλον, στη φυλακή, περιμένουμε από τη ΝΔ να απαντήσει στα όσα σοκαριστικά κατήγγειλε ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες τους πίσω από τον όψιμο αντιφασισμό τους».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε μάλιστα ότι «η μικροπολιτική αντιπαράθεση, τα ψέματα και η θεωρία των δύο άκρων που επέλεξε να επιστρατεύσει τις τελευταίες μέρες η Ν.Δ. δεν μπορούν να κρύψουν ούτε τον πανικό της, ούτε τις ευθύνες της για το ξέπλυμα των νεοναζί».

Η Αυγή

Παράλληλα και χθες συνεχίστηκε η συζήτηση γύρω από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Αυγή. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στο θέμα τόνισε: «Για να κατανοήσει κανείς το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Η ΑΥΓΗ”, θα πρέπει να το προσεγγίσει μέσα από το πλαίσιο της αντιπαράθεσης που ξεκίνησε με ευθύνη της ΝΔ παραμονές της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής, από τα χείλη του ίδιου του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο οποίος, ενώ έβλεπε ότι έχει δημιουργηθεί ένα πλατύ δημοκρατικό μέτωπο το οποίο απαιτούσε την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, όπως και έγινε, άρχισε να ανασύρει μία άθλια ανιστόρητη και πεπαλαιωμένη υπόθεση και ένα αφήγημα το οποίο το έχει κατά κόρον χρησιμοποιήσει και παλιότερα η ΝΔ, περί της θεωρίας των “δύο άκρων”.

Αλλά, αυτή η θεωρία, η οποία επιχειρεί να εξισώσει την Αριστερά με τους χρυσαυγίτες, αυτή η θεωρία η οποία βάζει στο ίδιο τσουβάλι τους χρυσαυγίτες και την κοινωνική διαμαρτυρία, είναι το πρώτο πολιτικό “ξέπλυμα” για τη Χρυσή Αυγή και η μέγιστη πολιτική ευθύνη. Εδώ υπήρχε ένας σχεδιασμός από τη ΝΔ, από τις παραμονές της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή, έτσι ώστε να ξεκινήσει μια επίθεση απέναντι στην Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πρωτοστάτησε στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής, πολιτικά προφανώς εννοώ και δημιούργησε μια συνείδηση στην κοινωνία».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις