Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ σε ΚΙΝΑΛ: Ζητάει και τα… ρέστα για τα δάνεια – Ο λαός δεν θα “ξαναπληρώσει” τον λογαριασμό!

ΣΥΡΙΖΑ σε ΚΙΝΑΛ: Ζητάει και τα… ρέστα για τα δάνεια – Ο λαός δεν θα “ξαναπληρώσει” τον λογαριασμό!
φωτογραφία: Intime News (αρχείο)

“Η απάντηση του ΚΙΝΑΛ για τα δάνειά του δεν είναι απλώς αστεία, αλλά και εξοργιστική”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις θέσεις του Κινήματος για τον τραπεζικό δανεισμό των κομμάτων.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει.

“Τι μας λέει με απλά λόγια το ΚΙΝΑΛ;

Ότι επειδή είχε μεγάλα ποσοστά ως κόμμα δικαιούταν και αντίστοιχα μεγάλα ποσά δανεισμού. Αντί να δώσουν εξηγήσεις γιατί δεν τους έφτανε η αυξημένη κρατική χρηματοδότηση και είχαν και ανάγκη τα δανεικά από τις τράπεζες, φτάνουν στο σημείο να ισχυριστούν ότι για κάποιο λόγο οι τράπεζες τούς χρωστούσαν κι από πάνω περαιτέρω χρηματική ενίσχυση!

Αλλά ακόμα αν κάποιος δεχόταν αυτόν τον παραλογισμό, ας μας εξηγήσουν πως είναι δυνατό με τόσα χρήματα που νομίμως έπαιρναν από την κρατική χρηματοδότηση, να μην μπορούν να αποπληρώσουν τα δανεικά που έπαιρναν από τις τράπεζες;

Δηλαδή δεν τους έφτανε η αυξημένη χρηματοδότηση, ήθελαν και δυσθεώρητο δανεισμό. Και μάλιστα τον πετύχαιναν παρόλο που ήταν αποδεδειγμένα στρατηγικοί κακοπληρωτές και μπαταχτσήδες! Αυτό ακριβώς έρχεται να ερευνήσει και η δικαιοσύνη με τις ποινικές διώξεις.

Και αλήθεια, που πήγαν όλα αυτά τα εκατοντάδες εκατομμύρια, την ίδια στιγμή που οι ίδιοι ψήφιζαν αιματηρές περικοπές σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας; Δεν τους έφτανε η κρατική χρηματοδότηση; Δεν τους έφταναν τα μαύρα ταμεία που καταγγέλλει ο δικός τους κ. Τσουκάτος;

Δεν ντρέπονται να συγκρίνουν τα δικά τους δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, με το δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ που πάντοτε εξυπηρετείτο, κι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε 3%, αλλά και σήμερα που είναι στην κυβέρνηση εξυπηρετείται κανονικά; Το οποίο μάλιστα θα έχει ολοσχερώς εξοφληθεί μέχρι το 2021 και στο οποίο δεν υπάρχει καμία ευνοϊκή ρύθμιση και κανένα κούρεμα;

Όσο για το ότι δηλώνουν ότι θα πληρώνουν μια ζωή για τα δάνεια τους, το γνωρίζουμε καλά. Να είναι σίγουροι όμως ότι ο ελληνικός λαός δεν θα είναι αυτός που θα “ξαναπληρώσει” τον λογαριασμό.

Εξάλλου, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Το βασικό ερώτημα είναι το εξής: Πόσα χρωστάτε, πότε και πως θα τα πληρώσετε;”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις