Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Σήμα» για πρόωρες εκλογές – Περιοδείες Τσίπρα και μήνυμα για συμμαχίες

Εκλογικός συναγερμός στον ΣΥΡΙΖΑ. Το σύνθημα έδωσε το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος στο οποίο τέθηκαν οι δύο άξονες δράσης του προσεχούς διαστήματος, διαβλέποντας άμεσες πολιτικές εξελίξεις. 

Η έντονη κινητικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται στον οδικό χάρτη που έγινε δεκτός από το σύνολο των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου που συνεδρίασε χθες, Παρασκευή (08.01.2021). Ο οδικός χάρτης βασίζεται, πρώτον, στην προγραμματική και οργανωτική προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερον, στην  προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης.

Μάλιστα, στον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν τη διοργάνωση ψηφιακής Προγραμματικής Συνδιάσκεψης τον ερχόμενο Απρίλιο, με τη συμμετοχή μέχρι 2.000 μελών. Θα έχουν προηγηθεί συνεδριάσεις των Οργανώσεων Μελών για συζήτηση του προγράμματος τον Μάρτιο.

Παράλληλα, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου αποφασίστηκε η ολοκλήρωση των νομαρχιακών συνδιασκέψεων.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο επισκέψεις σε πρωτεύουσες νομών για συναντήσεις με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων. 

Στην ουσία, η αξιωματική αντιπολίτευση μπαίνει σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας καθώς στην Κουμουνδούρου συμφωνούν πως ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά και τον τελευταίο κυβερνητικό ανασχηματισμό, θα προσφύγει στις κάλπες στην πρώτη ευκαιρία.

ΣΥΡΙΖΑ: Συσπείρωση ενόψει εκλογών 

Στο χθεσινό (08.01.2021) Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οδικός χάρτης, ο οποίος παρουσιάστηκε από τον Γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Τζανακόπουλο, κατά την μαραθώνια συζήτηση που ακολούθησε, έγινε δεκτός από το σύνολο των μελών του οργάνου.

Αναφορικά με την προοπτική προοδευτικής διακυβέρνησης, στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου απευθύνεται κάλεσμα κοινής αντικυβερνητικής δράσης σε όλα τα κόμματα της «προοδευτικής» αντιπολίτευσης:

«Όσο εξελίσσεται η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όσο η πολιτική αυτή εκτός από σκληρά νεοφιλελεύθερη θα γίνεται και απροκάλυπτα αυταρχική και ακραία δεξιά, τόσο η ανάγκη για πολιτική αλλαγή και προοδευτική διακυβέρνηση θα γίνεται μεγαλύτερη. Αυτό οφείλουν να το κατανοήσουν όλα τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης. Το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ25, και το ΚΙΝΑΛ», σημειώνεται.

Το προσκλητήριο προς τα τρία παραπάνω κόμματα γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρο, παίρνοντας προγραμματικό χαρακτήρα, καθώς στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου υπογραμμίζεται ότι:

«Σε αυτή την προσπάθεια για την πολιτική αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση κομβικό ρόλο έχει το πρόγραμμα που θα ενώσει την κριτική μας αλλά και τις επιμέρους προτάσεις και στόχους μας σε ένα ενιαίο στρατηγικό σχέδιο ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων και τομών, ένα πρόγραμμα για την ανάταξη της ελληνικής κοινωνίας, την ανάκαμψη της οικονομίας, την επαναφορά της κοινωνικής συνοχής. Πρόγραμμα που θα αποτελεί τη βάση για ένα μεγάλο κοινωνικό άνοιγμα διαβούλευσης και συμπόρευσης με τις κοινωνικές τάξεις που υφίστανται εκμετάλλευση, τους προοδευτικούς δημοκρατικούς πολίτες, την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημήτρης Κουτσούμπας: Οι 200 ήταν κομμουνιστές διαπαιδαγωγημένοι να υπηρετούν τον λαό και εκτελέστηκαν γιατί δεν αποκήρυξαν το ΚΚΕ
Ο γγ του ΚΚΕ, αναφερόμενος στις 12 φωτογραφίες που παραλίγο να πωληθούν στο eBay, μίλησε για τα «συγκλονιστικά ντοκουμέντα» των εκτελεσμένων και κατήγγειλε βανδαλισμούς από «φασιστοειδή» 
Δημήτρης Κουτσούμπας
Νικήτας Κακλαμάνης: Η Βουλή προσλαμβάνει παιδί 12μελους οικογένειας που εργάζεται για να πληρώνει το μεταπτυχιακό του
Σε ημερίδα για το δημογραφικό στο πρώην Καπνεργοστάσιο ο Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε το ζήτημα «υψίστης εθνικής σημασίας», προειδοποιώντας ότι αφορά την ίδια τη συνέχεια του ελληνικού έθνους
Νικήτας Κακλαμάνης
Μακάριος Λαζαρίδης για σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΑ: «Γνώριζε ο Ανδρουλάκης για τη στενή του συνεργάτιδα;»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ συνέδεσε την υπόθεση των «μαϊμού» επιδομάτων με «πρωτοκλασάτο» στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τη Χαριλάου Τρικούπη σε «λιγότερη υποκρισία και περισσότερη αυτοκριτική»
Μακάριος Λαζαρίδης 7
Βασίλης Κικίλιας για ναυάγιο στη Χίο: Η ΕΔΕ προχωρά από αυτούς που έχουν αρμοδιότητα και ευθύνη
Ο υπουργός Ναυτιλίας τονίζει ότι εξελίσσεται παράλληλα και η δικαστική διερεύνηση, δηλώνει στήριξη στο Λιμενικό και απορρίπτει λογικές «παρεμβάσεων» και «ανοιχτών συνόρων»
Βασίλης Κικίλιας
Θάνος Πλεύρης: Συνεργασία με τέσσερις χώρες για κέντρα επιστροφής μεταναστών εκτός ΕΕ
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε ότι η Ελλάδα συντονίζεται με Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία και Δανία, με στόχο την ενίσχυση των επιστροφών απορριφθέντων αιτούντων άσυλο
Θάνος Πλεύρης
Αλεξάνδρα Σδούκου για υπόθεση ΟΠΕΚΑ: Αυτές τις αποκριές το ΠΑΣΟΚ ντύνει τις υποθέσεις των στελεχών του «γαλάζια σκάνδαλα»
Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας μιλά για μηδενική ανοχή στη διαφθορά και αφήνει αιχμές για «έλλειψη αυτοκριτικής» στη Χαριλάου Τρικούπη
Αλεξάνδρα Σδούκου
ΣΥΡΙΖΑ κατά Γεωργιάδη για την on air κόντρα με Παπαχλιμίντζο: Αυταρχισμός και αλαζονεία από τους υπουργούς της ΝΔ απλά και μόνο στο άκουσμα ερωτήσεων
Η Κουμουνδούρου μιλά για «συστηματικό εκφοβισμό» του Τύπου και συνδέει το επεισόδιο με πρόσφατη αντιπαράθεση Μαρινάκη με τον δημοσιογράφο Χρήστο Αβραμίδη
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε τη δημιουργία 8 νέων φυλακών σε Ασπρόπυργο, Θεσπρωτία, Γιάννενα, Αρκαδία και Δ. Μακεδονία
«Ετοιμάζουμε και άλλα καταστήματα στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, στα Γιάννενα, στη Μεγαλόπολη και επίσης στη Δυτική Μακεδονία. Αυτά όλα τρέχουν πολύ γρήγορα»
Φυλακές 16