Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Ηλεία ο Τσίπρας – Προβληματισμός για τα μνημόνια με την Βόρεια Μακεδονία

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Ηλεία ο Τσίπρας – Προβληματισμός για τα μνημόνια με την Βόρεια Μακεδονία

Στον νομό Ηλείας θα βρεθεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας έτσι ένα νέο κύκλο περιοδειών σε όλη την Ελλάδα μετά το  lockdown.

Στόχος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να στείλει ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι έτοιμος να βρεθεί δίπλα τους προκειμένου να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν εξ αιτίας της πανδημίας.

Στην Ηλεία θα συναντηθεί  με αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νέους εργαζόμενους, αγρότες, επαγγελματίες και εργαζόμενους στα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής.

Καθώς τα σενάρια για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο -Οκτώβριο , Νοέμβριο πληθαίνουν όλο και περισσότερο- ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να μη θέλει να χάσει άλλο πολιτικό χρόνο. Γι αυτό το λόγο άλλωστε αποφασίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου όλα τα στελέχη του κόμματος να κάνουν περιοδείες σε όλη την Ελλάδα μιλώντας για τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης .

Παράλληλα αποφασίστηκε ότι θα συμμετέχουν πλέον όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα υπολειτουργεί εξ αιτίας του κορονοιού.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε μάλιστα τον πρωθυπουργό ότι δεν επιθυμεί την κανονική λειτουργία της Βουλής προκειμένου να κρύψει τα προβλήματα που υπάρχουν μέσα στο κόμμα του, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι στην ονομαστική ψηφοφορία για την αναγκαστική συνεπιμέλεια η Μαριέττα Γιαννάκου και η Όλγα Κεφαλογιάννη καταψήφισαν το σχετικό νομοσχέδιο.

Προβληματισμός για τη στάση απέναντι στην Συμφωνία των Πρεσπών

Ωστόσο και στην Κουμουνδούρου υπήρξε έντονη εσωτερική συζήτηση για το κατά πόσο θα έπρεπε οι βουλευτές του κόμματος να απέχουν από την ονομαστική ψηφοφορία για τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία προκειμένου να φέρουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.

Η πρόταση αυτή δεν βρήκε ωστόσο μεγάλη ανταπόκριση στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως είπαν πολλοί θα ήταν τουλάχιστον αδιανόητο οι βουλευτές του κόμματος να μην ψηφίσουν τις πτυχές της συμφωνίας που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις