Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται το «στενό μαρκάρισμα» στο ΚΙΝΑΛ – Τσίπρας: Κάποια στιγμή να εξηγήσουν τι θέλουν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το «στενό μαρκάρισμα» που ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη προκειμένου να τον πιέσει να τοποθετηθεί με ποιο κόμμα θα συγκυβερνήσει όταν φτάσει η ώρα της κρίσης συνέχισε και χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη.

Αφήνοντας αιχμές ότι κάποιοι δεν θέλουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε : «Λέμε στα κόμματα του ευρύτερου δημοκρατικού προοδευτικού τόξου ότι οφείλουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους όχι γενικά και αόριστα αλλά πάνω σε συγκεκριμένες προγραμματικές προτάσεις ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τα σενάρια περί κυβέρνησης εθνικής ενότητας τα ποία διακινούνται κυρίως από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:

«Εδώ ορισμένοι όχι μόνο δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους, αλλά ταυτόχρονα αφήνουν και ανοιχτό να συνεργαστούν με τη Δεξιά. Δεν θέτουν το αίτημα των εκλογών, να μείνει δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης άλλον έναν χρόνο. Και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας. Εγώ σας ξεκαθάρισα: Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ».

Ο πρώην πρωθυπουργός απευθυνόμενος με έμμεσο τρόπο στο ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «όσοι δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους, δεν μπορούν να το κάνουν αυτό επ’αόριστον. Κάποια στιγμή πρέπει να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό τι θέλουν για τον τόπο. Θέλουν να έχουν συμμετοχή σε κυβέρνηση; Και αν ναι σε ποια κατεύθυνση, με ποιους προγραμματικούς όρους και προς ποια πλευρά;»

Υπερασπιζόμενος μάλιστα το αφήγημα του για πρόωρες εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «Εμείς έχουμε αποσαφηνίσει τη θέση μας και το αίτημά μας είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση της Δεξιάς για να έρθει στη θέση της μία κυβέρνηση με κοινωνικό πρόσημο, να προστατεύσει την κοινωνία. Αυτό θα γίνει πραγματικότητα είτε από την πρώτη Κυριακή είτε από την δεύτερη. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές με απλή αναλογική και υπάρχουν δυνατότητες να φτιάξουμε κυβέρνηση από τις εκλογές με απλή αναλογική. Όσο πιο σύντομα κάποιοι το συνειδητοποιήσουν, τόσο καλύτερα για το δικό τους πολιτικό μέλλον».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πόλεμος» ΕΛΑΣ – ΠΑΣΟΚ: Στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει η Παπαδοπούλου κατά του Κωνσταντόπουλου – «Ούτε βήμα πίσω»
Νέα ανάρτηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ μετά την καταγγελία για εξύβριση και εκφοβισμό - Αιχμές προς τη Χαριλάου Τρικούπη και τον Νίκο Ανδρουλάκη
Άννα Παπαδοπούλου, ΕΛΑΣ
Μπακογιάννης κατά Δούκα για τη Γκράβα: «Εμφανίζεται στις κάμερες στα εύκολα και εξαφανίζεται στα δύσκολα»
Σκληρή ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης για την ασφάλεια των μαθητών, τις καθυστερήσεις στους ελέγχους και την αναστολή λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος
Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννης
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο στόχαστρο της WSJ: Πίεζε δωρητή να της καταθέσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της – Η στήριξη Ρούμπιο και τα ερωτήματα
Η Χριστίνα Κοραή, μιλώντας στο Live News, σχολίασε το νέο δημοσίευμα – Η απουσία προσωπικής απάντησης της πρέσβειρας και η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ το ΠΑΣΟΚ μετά την καταγγελία Παπαδοπούλου: «Με αποκάλεσε σκουπίδι» – Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου
Το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη παραδέχεται τους υψηλούς τόνους της αντιπαράθεσης και υποστηρίζει ότι ζήτησε συγγνώμη - «Αναγνωρίζω το λάθος μου», «Εργαλειοποιεί το περιστατικό»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου
Ανανεώθηκε πριν 50 λεπτά
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Κάνει τη στεγαστική κρίση μπίζνα για τους μεγαλοεργολάβους» – «Θα πληρώσετε την αλαζονεία σας στις εκλογές»
Σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση - Οι τροπολογίες για μείωση ΦΠΑ στα μικρά νησιά και ενίσχυση των αλιέων
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
9
Νέα επίθεση Σαμαρά μέσω Τσιούτσια: «Ιδεολογική μετάλλαξη» στη ΝΔ – «Ο κόσμος πιέζει για πολιτικές πρωτοβουλίες»
Αιχμές κατά Μητσοτάκη για την οικονομία, την Κάσο και την «παρακμή» της χώρας - «Αντί να αποπεμφθεί ο Γεραπετρίτης, διαγράφηκε ο Σαμαράς» - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κόμματος
Αντώνης Σαμαράς
15