Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται το «στενό μαρκάρισμα» στο ΚΙΝΑΛ – Τσίπρας: Κάποια στιγμή να εξηγήσουν τι θέλουν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το «στενό μαρκάρισμα» που ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη προκειμένου να τον πιέσει να τοποθετηθεί με ποιο κόμμα θα συγκυβερνήσει όταν φτάσει η ώρα της κρίσης συνέχισε και χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη.

Αφήνοντας αιχμές ότι κάποιοι δεν θέλουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε : «Λέμε στα κόμματα του ευρύτερου δημοκρατικού προοδευτικού τόξου ότι οφείλουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους όχι γενικά και αόριστα αλλά πάνω σε συγκεκριμένες προγραμματικές προτάσεις ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τα σενάρια περί κυβέρνησης εθνικής ενότητας τα ποία διακινούνται κυρίως από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:

«Εδώ ορισμένοι όχι μόνο δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους, αλλά ταυτόχρονα αφήνουν και ανοιχτό να συνεργαστούν με τη Δεξιά. Δεν θέτουν το αίτημα των εκλογών, να μείνει δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης άλλον έναν χρόνο. Και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας. Εγώ σας ξεκαθάρισα: Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ».

Ο πρώην πρωθυπουργός απευθυνόμενος με έμμεσο τρόπο στο ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «όσοι δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους, δεν μπορούν να το κάνουν αυτό επ’αόριστον. Κάποια στιγμή πρέπει να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό τι θέλουν για τον τόπο. Θέλουν να έχουν συμμετοχή σε κυβέρνηση; Και αν ναι σε ποια κατεύθυνση, με ποιους προγραμματικούς όρους και προς ποια πλευρά;»

Υπερασπιζόμενος μάλιστα το αφήγημα του για πρόωρες εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «Εμείς έχουμε αποσαφηνίσει τη θέση μας και το αίτημά μας είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση της Δεξιάς για να έρθει στη θέση της μία κυβέρνηση με κοινωνικό πρόσημο, να προστατεύσει την κοινωνία. Αυτό θα γίνει πραγματικότητα είτε από την πρώτη Κυριακή είτε από την δεύτερη. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές με απλή αναλογική και υπάρχουν δυνατότητες να φτιάξουμε κυβέρνηση από τις εκλογές με απλή αναλογική. Όσο πιο σύντομα κάποιοι το συνειδητοποιήσουν, τόσο καλύτερα για το δικό τους πολιτικό μέλλον».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύγκρουση Πέτρου Παππά – Γιάννη Μπουλέκου για τις βουλευτικές έδρες: «Αν είστε τίμιος, παραδώστε την» – «Δεν θα τη δώσω σε πραξικοπηματική ηγεσία»
Η αντιπαράθεση για τις αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρθηκε στον τηλεοπτικό αέρα, με τον οργανωτικό γραμματέα του κόμματος να ζητά από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει την έδρα και τον τελευταίο να απαντά με σφοδρά πυρά για τις εσωκομματικές εξελίξεις στην Κουμουνδούρου
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Παππάς και ο γραμματέας Οργανωτικού του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουλέκος
Νέα Αριστερά κατά ΕΛΑΣ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: «Συνεχιστής της πολιτικής Μητσοτάκη ο Τσίπρας»
Η Πατησίων κατηγορεί την Αμαλίας ότι αποδέχεται στην πράξη τον νόμο Πιερρακάκη και αντιπαραθέτει πρόταση για κατάργησή του, αναστολή των αδειών και απόρριψη της αναθεώρησης του άρθρου 16
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ)  για την Παιδεία (Πηγή φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Η ΔΕΘ θα είναι ο καθρέφτης της αλήθειας για όλους, οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027
Έμφαση στη μεσαία τάξη, στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους μικρομεσαίους - Αιχμές κατά ΠΑΣΟΚ και αντιπολίτευσης και οι βασικοί άξονες της συνταγματικής αναθεώρησης
Συνεδρίαση ΚΟ της ΝΔ, Μητσοτάκης
26
Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπηρετεί μια ασύδοτη αγορά» – «Νίκη του ΠΑΣΟΚ σημαίνει πολιτική αλλαγή»
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε το Μαξίμου για «μπαλώματα» στην ακρίβεια, οικονομικό στραγγαλισμό της αυτοδιοίκησης και κουλτούρα «εγώ και η παρέα μου»
Ανδρουλάκης στη Θεσσαλονίκη 6
Καρφιά Παππά για τις έδρες που γίνονται «προσωπική περιουσία»: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την ψήφο του ελληνικού λαού»
Ο νέος γραμματέας του κόμματος απορρίπτει τη σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα και προειδοποιεί όσους αποχωρούν ότι δεν πρέπει να βρουν «ζεστή φωλιά» στην ΕΛΑΣ
Νίκος Παππάς