Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται το «στενό μαρκάρισμα» στο ΚΙΝΑΛ – Τσίπρας: Κάποια στιγμή να εξηγήσουν τι θέλουν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το «στενό μαρκάρισμα» που ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη προκειμένου να τον πιέσει να τοποθετηθεί με ποιο κόμμα θα συγκυβερνήσει όταν φτάσει η ώρα της κρίσης συνέχισε και χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη.

Αφήνοντας αιχμές ότι κάποιοι δεν θέλουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε : «Λέμε στα κόμματα του ευρύτερου δημοκρατικού προοδευτικού τόξου ότι οφείλουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους όχι γενικά και αόριστα αλλά πάνω σε συγκεκριμένες προγραμματικές προτάσεις ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τα σενάρια περί κυβέρνησης εθνικής ενότητας τα ποία διακινούνται κυρίως από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:

«Εδώ ορισμένοι όχι μόνο δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους, αλλά ταυτόχρονα αφήνουν και ανοιχτό να συνεργαστούν με τη Δεξιά. Δεν θέτουν το αίτημα των εκλογών, να μείνει δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης άλλον έναν χρόνο. Και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας. Εγώ σας ξεκαθάρισα: Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ».

Ο πρώην πρωθυπουργός απευθυνόμενος με έμμεσο τρόπο στο ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «όσοι δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους, δεν μπορούν να το κάνουν αυτό επ’αόριστον. Κάποια στιγμή πρέπει να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό τι θέλουν για τον τόπο. Θέλουν να έχουν συμμετοχή σε κυβέρνηση; Και αν ναι σε ποια κατεύθυνση, με ποιους προγραμματικούς όρους και προς ποια πλευρά;»

Υπερασπιζόμενος μάλιστα το αφήγημα του για πρόωρες εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «Εμείς έχουμε αποσαφηνίσει τη θέση μας και το αίτημά μας είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση της Δεξιάς για να έρθει στη θέση της μία κυβέρνηση με κοινωνικό πρόσημο, να προστατεύσει την κοινωνία. Αυτό θα γίνει πραγματικότητα είτε από την πρώτη Κυριακή είτε από την δεύτερη. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές με απλή αναλογική και υπάρχουν δυνατότητες να φτιάξουμε κυβέρνηση από τις εκλογές με απλή αναλογική. Όσο πιο σύντομα κάποιοι το συνειδητοποιήσουν, τόσο καλύτερα για το δικό τους πολιτικό μέλλον».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζαχαράκη για τις 17χρονες στην Ηλιούπολη: «Πολιτεία, ΜΜΕ, κοινωνία έχουμε χρέος να σεβαστούμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους»
«Χρέος μας είναι να ενισχύουμε καθημερινά ένα σχολικό περιβάλλον που καλλιεργεί τον σεβασμό, την αποδοχή και την ουσιαστική στήριξη των παιδιών» γράφει η υπουργός Παιδείας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
Μισθολογική διαφάνεια, νέοι κανόνες στις προσλήψεις και προκηρύξεις ανεξαρτήτως φύλου – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας
Ο υποψήφιος θα γνωρίζει πριν από τη συνέντευξη το ύψος ή το εύρος του μισθού, ενώ οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ζητούν στοιχεία για τη μισθολογική δομή της επιχείρησης
Εργαζόμενοι, συνέντευξη
Πυρά Πιερρακάκη σε Ανδρουλάκη: «Πλειοδοτείτε με τον Τσίπρα στην τοξικότητα για τη δεύτερη θέση»
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή με φόντο τη ΔΕΗ, τον ΦΠΑ και την οικονομία – «Δεν έχω ξαναδεί τόσο μεγάλο πολιτικό ανταγωνισμό για τόσο μικρό έπαθλο», είπε ο υπουργός Οικονομικών
Ανδρουλάκης και Πιερρακάκης