Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται το «στενό μαρκάρισμα» στο ΚΙΝΑΛ – Τσίπρας: Κάποια στιγμή να εξηγήσουν τι θέλουν

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται το «στενό μαρκάρισμα» στο ΚΙΝΑΛ – Τσίπρας: Κάποια στιγμή να εξηγήσουν τι θέλουν

Το «στενό μαρκάρισμα» που ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη προκειμένου να τον πιέσει να τοποθετηθεί με ποιο κόμμα θα συγκυβερνήσει όταν φτάσει η ώρα της κρίσης συνέχισε και χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη.

Αφήνοντας αιχμές ότι κάποιοι δεν θέλουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε : «Λέμε στα κόμματα του ευρύτερου δημοκρατικού προοδευτικού τόξου ότι οφείλουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους όχι γενικά και αόριστα αλλά πάνω σε συγκεκριμένες προγραμματικές προτάσεις ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τα σενάρια περί κυβέρνησης εθνικής ενότητας τα ποία διακινούνται κυρίως από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:

«Εδώ ορισμένοι όχι μόνο δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους, αλλά ταυτόχρονα αφήνουν και ανοιχτό να συνεργαστούν με τη Δεξιά. Δεν θέτουν το αίτημα των εκλογών, να μείνει δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης άλλον έναν χρόνο. Και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας. Εγώ σας ξεκαθάρισα: Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ».

Ο πρώην πρωθυπουργός απευθυνόμενος με έμμεσο τρόπο στο ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «όσοι δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους, δεν μπορούν να το κάνουν αυτό επ’αόριστον. Κάποια στιγμή πρέπει να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό τι θέλουν για τον τόπο. Θέλουν να έχουν συμμετοχή σε κυβέρνηση; Και αν ναι σε ποια κατεύθυνση, με ποιους προγραμματικούς όρους και προς ποια πλευρά;»

Υπερασπιζόμενος μάλιστα το αφήγημα του για πρόωρες εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «Εμείς έχουμε αποσαφηνίσει τη θέση μας και το αίτημά μας είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση της Δεξιάς για να έρθει στη θέση της μία κυβέρνηση με κοινωνικό πρόσημο, να προστατεύσει την κοινωνία. Αυτό θα γίνει πραγματικότητα είτε από την πρώτη Κυριακή είτε από την δεύτερη. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές με απλή αναλογική και υπάρχουν δυνατότητες να φτιάξουμε κυβέρνηση από τις εκλογές με απλή αναλογική. Όσο πιο σύντομα κάποιοι το συνειδητοποιήσουν, τόσο καλύτερα για το δικό τους πολιτικό μέλλον».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις