Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Τα μηνύματα Τσίπρα για το εμβόλιο και η κριτική για τον αριθμό των δόσεων

ΣΥΡΙΖΑ

Ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε χθες στην κοινωνία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λίγα μόλις λεπτά μετά τον εμβολιασμό του κατά του κορονοιού.

«Θέλω να καλέσω όλους και όλες που έχουν ακόμη και σήμερα αμφιβολίες και αισθάνονται επιφυλακτικότητα για το εμβόλιο να προσέλθουν διότι έστω και αργά, έστω και με τους ρυθμούς που γίνεται, θα πρέπει όλοι μας με το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί να σπεύσουμε».

Τόνισε ακόμα πως «δεν υπάρχει λόγος επιφύλαξης πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε ότι μπορούμε για να ξαναπάρουμε  τις ζωές μας στα χέρια μας» ενώ χαρακτήρισε το εμβόλιο «όπλο που μας προσφέρει η επιστήμη για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία».

Κριτική στην κυβέρνηση για τον αριθμό των εμβολίων

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε μάλιστα κριτική στην κυβέρνηση γιατί τα εμβόλια που φθάνουν στην χώρα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που είχαν υποσχεθεί τα στελέχη της κυβέρνησης «μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα, γρήγορα να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες» είπε και πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Οι μέχρι στιγμή δόσεις που έχουν εξασφαλιστεί δεν μπορούν να μας κάνουν αισιόδοξους ότι θα δημιουργηθεί μια ασπίδα προστασίας απέναντι στον ιό στην κοινότητα , τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι,  μέχρι το επόμενο φθινόπωρο που οι κλιματολογικές συνθήκες ενδεχομένως να επανέφεραν  τον ιό» εξήγησε ο κ. Τσίπρας.

«Το εμβόλιο να μην είναι άλλοθι για να μη στηριχτεί η δημόσια υγεία»

Στην Κουμουνδούρου επιμένουν ωστόσο ότι μέχρι να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού, απαιτούνται παράλληλες δράσεις με τη διατήρηση των μέτρων προστασίας και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι πρώτοι εμβολιασμοί είναι ένα θετικό, αποφασιστικό βήμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ωστόσο δεν μπορεί να είναι το άλλοθι για να μη ληφθούν παράλληλα μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, δεν μπορεί να είναι το άλλοθι μιας απραξίας.

Το δημόσιο αγαθό της υγείας θα πρέπει να υπηρετείται από ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, άρα να πάνε στην άκρη όλες αυτές οι προγραμματικές αγκυλώσεις και οι ιδεοληψίες που κατά κόρον ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα από τη ΝΔ και από άλλα κόμματα αυτού του ιδεολογικού φάσματος, ότι μπορεί ο ιδιωτικός τομέας να υποκαταστήσει τον δημόσιο. Αυτό φάνηκε ότι δεν μπορεί να γίνει ακόμα και στις πιο ανεπτυγμένες χώρες».  

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν ακόμα ότι παράλληλα με την επιτάχυνση του εμβολιασμού θα πρέπει να υπάρξει και ενίσχυση του ΕΣΥ. Η κυβέρνηση να προχωρήσει δηλαδή σε προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών. Να δώσει κίνητρα σε γιατρούς μέσα από την αναβάθμιση του μισθολογίου, ώστε να έρθουν να ενταχθούν στο ΕΣΥ.

Τι απαντούν για τις κάμερες στον εμβολιασμό

Σε ότι αφορά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν επιθυμούσε να έχει κάμερες κατά την ώρα του εμβολιασμού τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήθελε να στείλει ένα σαφές μήνυμα σε όλους και όλες ότι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο αλλά δεν ήθελε να είναι μέρος του επικοινωνιακού σόου που έχει στήσει η κυβέρνηση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις