Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Θα διώξουν ως αποδιοπομπαίο τον Αυγενάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Θα διώξουν ως αποδιοπομπαίο τον Αυγενάκη

Τον ίδιο τον πρωθυπουργό έδειξε ως υπεύθυνο «για τον διχασμό που υπάρχει στην κοινωνία» με αφορμή την κρίση στο ποδόσφαιρο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας βάζοντας παράλληλα τα πολιτικό περίγραμμα γύρω από αυτή την ιστορία.

Όπως έλεγαν στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε χθες στην Βουλή «ανήμπορος να υπερασπιστεί με πραγματικά σοβαρά επιχειρήματα τις κυβερνητικές παρεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία εικοσιτετράωρα γύρω από το θέμα του ποδοσφαίρου».

«Είστε εσείς προσωπικά υπεύθυνος για το χάος είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Βουλή και πρόσθεσε: Γιατί η διαπλοκή σας με τους μεγαλόσχημους που σας στήριξαν και σας έφεραν στην κυβέρνηση, σας οδήγησε σε πρωτοφανείς ακροβατισμούς. Και έχει κόστος αυτό όχι μόνο για το ποδόσφαιρο. Έχει κόστος για τη χώρα, για την κοινωνία, για τη δικαιοσύνη».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ακόμα ότι «το μπάχαλο στο ποδόσφαιρο δεν είναι κυρίως δείγμα ανικανότητας και ανεπάρκειας. Αναδεικνύει ένα μεγαλύτερο ζήτημα.
«Ότι αδυνατείτε να ξεπληρώσετε τα γραμμάτια που υπογράψατε με την διαπλοκή. Και είναι πολλά αυτά τα γραμμάτια και προς πολλές κατευθύνσεις. Για αυτό τώρα δε μπορείτε όσο κι αν προσπαθήσετε να το ισορροπήσετε».

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου έλεγαν πάντως ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του απέφυγε να μπει τόσο στην ουσία του θέματος όσο και στις προεκτάσεις που έχει πάρει το θέμα. Προέβλεπαν μάλιστα ότι πολύ σύντομα θα ζητηθεί από τον υφυπουργό Αθλητισμού η παραίτηση του προκειμένου να εμφανιστεί αυτός ως ο υπεύθυνος της ιστορίας.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωναν ότι ήταν εντυπωσιακή η αμηχανία της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ καθώς οι περισσότεροι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έδειχναν να τα έχουν χαμένα από τις προεκτάσεις που έχει πάρει η ιστορία αυτή. Στο περιστύλιο της Βουλής μάλιστα πολλά στελέχη της ΝΔ εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για το που θα φτάσει αυτή η ιστορία ενώ υπήρχε ανησυχία και για την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού.

Στο θέμα Σαμαρά αναφέρθηκε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «ειδικά μετά το χθεσινό ηχηρό σας άδειασμα από τον πρώην πρωθυπουργό, τον κ. Σαμαρά, ειλικρινά κατανοώ ότι περνάτε δύσκολες ώρες. Παλιότερα πρωθυπουργοί, και εγώ μεταξύ αυτών, περνάγαμε δύσκολες ώρες για τις απαιτήσεις των δανειστών και τα μνημόνια ¨η για κρίσιμες εθνικές συμφωνίες. Εσείς περνάτε για το ποδόσφαιρο. Ο καθείς και η μοίρα του ανάλογα με τις ικανότητές του».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις